Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

Ιστοσελίδα πορνό με περιβαλλοντολογικό σκοπό

Δυο νεαροί από την Νορβηγία δημιούργησαν μια πορνό ιστοσελίδα με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα και τα να διαθέσουν για να προστατέψουν το περιβάλλον!!!
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Μαγιό.jpg Εμφανίσεις:  7 Μέγεθος:  44,0 KB
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν κατόπιν πληρωμής να δουν βίντεο με τον Tommy Hol Ellingse να κάνει έρωτα με την 21-χρονη φιλενάδα του Leona Johansson.

«Έτσι όπως παίρνουν τροπή τα πράγματα στον κόσμο σήμερα, νομίζω ότι είναι ένας πολύ έντιμος τρόπος να συγκεντρώσεις χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος,» δήλωσε ο 27-χρονος, δημιουργός της ιστοσελίδας που έχει τίτλο «F...forforest.com».

Οι δυο τους σκοπεύουν να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρώσουν από την ιστοσελίδα σε διάφορους περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς

Πηγή rc-cafe

Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Όταν το χαρτί γίνεται… τέχνη

Όταν το χαρτί γίνεται… τέχνη

Η τεχνοτροπία του «Οριγκάμι» είναι μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τέχνη, για να διπλώνει κανείς το χαρτί με σκοπό να δημιουργήσει πρωτότυπα αντικείμενα από ένα και μόνο κομμάτι χαρτιού, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα κοπτικό εργαλείο ή κόλλα.

Ο Ερίκ Γιοϊζέλ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1956 και ξεκίνησε να ασχολείται με το «Οριγκάμι» το 1983.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Χαρτι.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  24,3 KB



Η δουλειά του είναι περισσότερο γνωστή στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη. Όπως λέει ο ίδιος, οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν το «Οριγκάμι» ως μια «τέχνη για μικρά παιδιά».










Αν ανήκετε και εσείς σε αυτούς, ίσως τα παραδείγματα που ακολουθούν να σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη…




















www.zougla.gr

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Ο ταξιδιωτικός οδηγός του τρόμου


Η υπόσχεση για περισσότερη αδρεναλίνη ωθεί ολοένα περισσότερους να επιλέγουν για τουρισμό χώρες υψηλού κινδύνου

Πάσχα στη Βαγδάτη; Οδοιπορικό στα βουνά του Αφγανιστάν; Τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό στα ανοιχτά της Σομαλίας; Οσο και αν ακούγεται περίεργο, ο τουρισμός του τρόμου έχει γίνει μόδα στην Ευρώπη. Τα τουριστικά γραφεία βρίσκουν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη κάνοντας διακοπές στις πιο επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη.

Τον αποκαλούν «ακραίο τουρισμό» (extreme tourism) ή τουρισμόσοκ (shock tourism), και είναι ένα νέο είδος ταξιδιωτικού «πακέτου». Βασίζεται στην επίσκεψη επικίνδυνων τοποθεσιών, είτε αυτές περιλαμβάνουν φυσικούς κινδύνους (βουνά, ζούγκλες, ερήμους, σπηλιές και πάει λέγοντας) είτε εμπόλεμες ζώνες, περιοχές όπου ζουν εχθρικές φυλές ή γειτονιές πόλεων όπου κυριαρχούν συμμορίες. Κοινό στοιχείο; Η υπόσχεση για περισσότερη αδρεναλίνη, το φυσικό διεγερτικό που τόσο άμεσα συνδέεται με την αίσθηση του κινδύνου.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του τρόμου; Αν σας αρκούν οι φυσικές δοκιμασίες, ίσως προτιμήσετε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (την «Κορδιγιέρα» του Περού, τις άνυδρες ερήμους της Χιλής, τις «πάμπας» της Αργεντινής) ή τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, όπου ακόμη και θέατρα ολοκληρωτικής οικολογικής καταστροφής (όπως το Τσερνόμπιλ ή η λίμνη Αράλη) έχουν μετατραπεί σε extreme προορισμούς.

Ακόμη και αυτοί οι κίνδυνοι όμως δεν αρκούν: ορισμένοι ατρόμητοι ταξιδιώτες δεν διστάζουν να ταξιδέψουν για «τρέκινγκ» ή αναρρίχηση σε άγριους τόπους όπως το φλεγόμενο Βόρειο Πακιστάν- ενώ άλλοι σπεύδουν με ενθουσιασμό για διακοπές σε μέρη όπως η Βαγδάτη του Ιράκ, το Μεντεγίν των «βαρόνων ναρκωτικών» της Κολομβίας και τα πειρατικά λιμάνια της Σομαλίας.

Οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας δεν δίνουν δεκάρα για τις ταξιδιωτικές οδηγίες των κυβερνήσεών τους, που προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν συγκεκριμένα «καυτά σημεία» του πλανήτη. Βοηθούν σε αυτό και τα ίδια τα «extreme» ταξιδιωτικά πρακτορεία, που δεν διστάζουν να διαβεβαιώσουν τους υποψήφιους πελάτες τους ότι οι οδηγίες αυτές είναι υπερβολικές, «υπερπροστατευτικές» και μεγαλοποιούν ανύπαρκτους κινδύνους. Τονίζουν μάλιστα ότι δεν θα διοργάνωναν αυτές τις εκδρομές αν οι ταξιδιώτες διέτρεχαν πραγματικό κίνδυνο- κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Στην πραγματικότητα ο «τουρισμός-σοκ» δεν προσφέρει μόνο αδρεναλίνη στους ταξιδιώτες, αλλά και σημαντικά κέρδη στους διοργα νωτές- αφού συχνά ένα τέτοιο ταξίδι σε επικίνδυνο «εναλλακτικό προορισμό» κοστίζει μια μικρή περιουσία. Οι πελάτες αυτοί μάλιστα είναι διατεθειμένοι να υποστούν πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία και να απολαύσουν πολύ λιγότερες υπηρεσίες σε σχέση με τους συνηθισμένους τουρίστες.

Και όμως, οι περισσότεροι γυρίζουν πίσω ενθουσιασμένοι. Ο Αμερικανός Πολ Κλάμερ, ο οποίος έγραψε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Lonely Ρlanet για το Αφγανιστάν, δεν βλέπει την ώρα να ξανακάνει ορειβασία κοντά στα κρησφύγετα των Ταλιμπάν. «Τα μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν τη φυσική ομορφιά των λιμνών και των βουνών του Αφγανιστάν.Στο πέρασμα του Χάιμπερ στα σύνορα με το Πακιστάν είδα πολλούς ταξιδιώτες με σακίδια στους ώμους.Εδειχναν πολύ χαρούμενοι που είχαν θεωρήσει τα διαβατήριά τους για το Αφγανιστάν» λέει.

«Οσο για την Καμπούλ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα αυτοκίνητα που πετάγονται από παντού» στην «ήσυχη κατά τα άλλα», όπως του φάνηκε, αφγανική πρωτεύουσα.
Ας λένε ό,τι θέλουν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας για το Αφγανιστάν και τη Σομαλία. Οι ριψοκίνδυνοι ταξιδιώτες προτιμούν ακριβώς αυτές τις περιοχές για να σπάσουν τη μονοτονία της ζωής στην πόλη και να νιώσουν την ανατριχίλα του πραγματικού κινδύνου.

«Η Σομαλία είναι ένα θαυμάσιο μέρος,με απέραντες παρθένες εκτάσεις» γράφει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού της Σομαλίας ένας από τους «γενναίους» τουρίστες που πέρασε 10 ημέρες εκεί, χωρίς, όπως λέει, να δει «κανέναν από αυτούς τους φοβερούς πειρατές».
«Σε κάποιες περιπτώσεις οι Αρχές υπερβάλλουν στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους πολίτες τους» εκτιμά ο Μπερνάρ Ζακεμάρ, διευθυντής της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Securite Sans Frontieres (Ασφάλεια Χωρίς Σύνορα) στη Γαλλία.

«Το υπουργείο Εξωτερικών απέτρεπε τους τουρίστες να ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα, ενώ στην πραγματικότητα μόνο όσοι βρίσκονταν στις βόρειες περιοχές διέτρεχαν κίνδυνο» λέει σχετικά με τις οδηγίες που είχαν εκδοθεί το περασμένο φθινόπωρο, όταν οι αντάρτες Τίγρεις των Ταμίλ σκορπούσαν τον τρόμο στη χώρα.
«Οταν οι συμπατριώτες μας συναντούν δυσκολίες σε μια χώρα,είμαστε υποχρεωμένοι να οργανώσουμε τον επαναπατρισμό τους» απαντά εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που δεν βρίσκει καθόλου παράλογες τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει το Κε ντ΄ Ορσέ.

Ενας τουρίστας στο μεταπολεμικό Ιράκ
ΠΑΡΙΣΙ. Ο βρετανός συνταξιούχος Γκόρντον Μουρ έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις οδηγίες του Φόρεϊν Οφις για να γίνει ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ταξίδεψε ως τουρίστας στο Ιράκ μετά τον πόλεμο του 2003.
«Ολοι μού έλεγαν ότι είμαι εντελώς τρελός που πήγα εκεί. Ακόμη κι εγώ δεν το πίστευα. Τσιμπούσα τον εαυτό μου για να δω αν ήμουν ξύπνιος όταν πάτησα το πόδι μου στο Ιράκ. Πέρασα όμως θαυμάσια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο βράδυ που είδα το ηλιοβασίλεμα στις όχθες του Τίγρη» λέει ο 75χρονος. Ομολογεί βεβαίως ότι ανησυχούσε περισσότερο για τους πυροβολισμούς που τον ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα παρά για τα ενοχλητικά κουνούπια. «Πάντως δεν ένιωσα καθόλου φόβο, δεν άκουσα κανέναν να με απειλεί τόσες ημέρες που βρισκόμουν εκεί».

Μετά το Ιράκ συνέχισε να ταξιδεύει σε «επικίνδυνες ζώνες», όπως το Ιράν, φτάνοντας ως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. «Ο μόνος λόγος που δεν έχω πάει ακόμη στη Βόρεια Κορέα είναι ότι δεν βρίσκω παρέα» λέει.





tovima.gr

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2010

Στον πυθμένα της Ευρώπης

Στον πυθμένα της Ευρώπης

Στον πυθμένα της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα, στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού και γυαλιού.

Την ίδια ώρα η ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων βρίσκεται στο μηδέν, αφού δήμοι και λιανοπωλητές δεν συνεργάζονται με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού του Ελληνικού Κέντρου Ανακύκλωσης (ΕΚΑΝ).

Επιπροσθέτως έχουν καθυστερήσει δραματικά τα σχέδια - προεδρικά διατάγματα για τα απόβλητα των εκσκαφών, κατασκευών και υλικών κατεδάφισης και για την ανακύκλωση του έντυπου υλικού.

Από την άλλη, θετικά είναι τα αποτελέσματα όσον αφορά στην αναγέννηση χρησιμοποιημένων λιπαντελαίων και στην ανακύκλωση οχημάτων, παλαιών ελαστικών οχημάτων και ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών.

Επίσης ελπιδοφόρο είναι το γεγονός της λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης - Κομποστοποίησης στα Ανω Λιόσια, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στην Ευρώπη.

Βάσει της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», ο νόμος 2939 του 2001 υποχρεώνει τους διαχειριστές συσκευασιών και άλλων προϊόντων στην προώθηση συστημάτων ανακύκλωσης ή στη συμμετοχή σε αυτά.

Ολοι οι παραγωγοί και οι εισαγωγείς πρέπει είτε να οργανώσουν είτε να συμμετάσχουν σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_344967.JPG Εμφανίσεις:  102 Μέγεθος:  262,4 KB
Ο διαχειριστής για να μετάσχει στα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης πρέπει να καταβάλει σε αυτό χρηματική εισφορά κατά τεμάχιο ή βάρος του χρησιμοποιημένου προϊόντος προς ανακύκλωση. Δηλαδή, πληρώνει για την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου προϊόντος, διότι κατά τη νομοθεσία έχει ευθύνη στην παραγωγή αποβλήτων.

Ωστόσο το βάρος του κόστους της ανακύκλωσης επωμίζεται ο καταναλωτής, εφόσον η χρηματική εισφορά για την ανάκτηση του παλαιού προϊόντος προστίθεται στην τιμή του νέου προϊόντος από τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα.

Σήμερα στην Ελλάδα οι ανακυκλωτές υλικών συσκευασίας είναι περίπου 100 και σε αυτούς διοχετεύεται το υλικό από τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Μετά τη διαλογή τα υλικά προωθούνται στους ανακυκλωτές και σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΑΑ:

Το 84% του χαρτιού ανακυκλώνεται στην Ελλάδα και το 16% εξάγεται, το 44% του πλαστικού ανακυκλώνεται στην Ελλάδα και το 56% εξάγεται, ο σίδηρος ανακυκλώνεται 100% στη χώρα μας και απορροφάται από τη βιομηχανία, το γυαλί εξάγεται κατά 100% και το αλουμίνιο κατά 100% ανακυκλώνεται εδώ.Τρέχει με... 48.000

Κάθε χρόνο αποσύρονται από την κυκλοφορία από ιδιώτες περίπου 35.000 - 40.000 αυτοκίνητα, τα οποία οδηγούνται προς ανακύκλωση μαζί με τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα που μαζεύουν οι δήμοι.

Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων «ΕΔΟΕ Α.Ε.» έχει συσταθεί από 33 εισαγωγείς - εκπροσώπους κατασκευαστών αυτοκινήτων και λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2004.

Το δίκτυο παράδοσης αυτοκινήτων προς ανακύκλωση έχει αναπτυχθεί σε 29 νομούς.

Το 2005 ανακυκλώθηκαν 6.551 αυτοκίνητα, το 2006 30.570 και από την αρχή του 2007 ως τέλος Νοεμβρίου 38.000 αυτοκίνητα, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα προωθηθούν προς ανακύκλωση ακόμα 10.000.

Η ανακύκλωση για τον ιδιοκτήτη είναι δωρεάν και πριν από τη διαδικασία τα οχήματα απορρυπαίνονται από επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, όπως φώσφορος (από το ταμπλό) και αμίαντος (από τα φρένα).

Πανευρωπαϊκή πρωτιά
Στην ελληνική αγορά πωλούνται 140.000 τόνοι λιπαντικών ετησίως και παράγονται 85.000 τόνοι αποβλήτων, ποσότητα από την οποία πρέπει να συλλέγονται τουλάχιστον 60.000 τόνοι και από αυτούς το 80%, δηλαδή 48.000 τόνοι να οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Με στόχο την αναγέννησή τους, το 2004 συστήθηκε το «Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων» (ΕΛΤΕΠΕ), το οποίο άρχισε να λειτουργεί από τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.

Από το 2005 μέχρι σήμερα οι ποσότητες των αναγεννημένων λιπαντικών ξεπερνούν τους 120.000 τόνους, ενώ από την αρχή του 2007 έως τώρα έχουν αναγεννηθεί 40.000 τόνοι. Μάλιστα το ΕΛΤΕΠΕ είναι πρώτο στην Ευρώπη όσον αφορά στην αναγέννηση των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων σε σχέση με τις ποσότητες που καταναλώνονται.

Ταυτόχρονα με το ΕΛΤΕΠΕ συστήθηκε το «Κέντρο Εναλλακτικής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΑΕ» (ΚΕΠΕΔ ΑΕ) και το «Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών Ορυκτελαίων».

Το ΚΕΠΕΔ δραστηριοποιείται στην εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών ορυκτελαίων σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 2006 το σύστημα συνέλεξε 3.850 τόνους χρησιμοποιημένων συσκευασιών ορυκτελαίων.

Οι συσκευές καταλήγουν στους παλιατζήδες
Μείζον πρόβλημα αντιμετωπίζει το «Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού» (ΑΗΗΕ) της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», καθώς δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο του αφού ΟΤΑ και λιανοπωλητές δεν συνεργάζονται. Στην «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» μετέχουν 103 παραγωγοί και εισαγωγείς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Σήμερα μόνο 300 δήμοι έχουν συμβληθεί με το σύστημα, παρά το γεγονός ότι ανταμείβει οικονομικά τον δήμο αναλόγως τον όγκο ΑΗΗΕ που συλλέγει. Η αμοιβή αυτή φτάνει τα 100 ευρώ ανά τόνο, όταν η συλλογή φτάνει τα 4 κιλά ανά κάτοικο.

«Μόνο λίγες εξαιρέσεις λιανοπωλητών έχουν συμβληθεί με το σύστημα για τη συλλογή των ΑΗΗΕ από τους πελάτες τους, με τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών να μην τους ενημερώνουν (τους πελάτες τους) γι αυτήν τους την υποχρέωση ή ακόμα και να μην παραλαμβάνουν παλαιές συσκευές ύστερα από αγορά αντίστοιχων νέων, από πελάτες που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους», εξηγεί η διευθύντρια επικοινωνίας της «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» Ιωάννα Δαντίδη. Από τα μέσα του 2005 έως τέλος Σεπτεμβρίου 2007 έχουν συλλεχθεί 32.500 τόνοι ΑΗΗΕ, εκ των οποίων 20.000 τόνοι έχουν συλλεχθεί το πρώτο 9μηνο του 2007.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες έχει επιτευχθεί σταθερή μηνιαία συλλογή ΑΗΗΕ - στόχου, δηλαδή, άνω των 3.500 τόνων μηνιαίως. Το 2007 έχουν σταλεί προς ανακύκλωση 22.733 τόνοι ΑΗΗΕ μέχρι και τον Αύγουστο 2007. Από τη μέχρι τώρα ροή των εργασιών εκτιμάται ότι το 2007 θα κλείσει με 30.000 τόνους και πλέον. Για το 2008, οι ρυθμοί των τελευταίων μηνών του 2007 προσδιορίζουν ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 44.000 τόνων.

Κοντά στον στόχο της ΕΕ
Στην Ελλάδα διακινούνται κάθε χρόνο περίπου 2.500 τόνοι φορητών μπαταριών. Το «Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών» (ΑΦΗΣ) συλλέγει φορητές μπαταρίες βάρους έως 1,5 κιλού.

Η ΑΦΗΣ λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2004 και συλλέγει και προωθεί τις φορητές μπαταρίες σε ανακυκλωτές στο εξωτερικό, καθώς η ανακύκλωσή τους στη χώρα μας δεν είναι εφικτή.

Μάλιστα η ΑΦΗΣ έρχεται δεύτερη μετά τη Γερμανία στην τοποθέτηση σημείων συλλογής, με 27.000 κάδους σε όλη τη χώρα. Το 2006 συλλέχθηκαν 218 τόνοι μπαταριών, ενώ μέχρι το τέλος του 2007 υπολογίζεται ότι θα έχουν συλλεχθεί 440 τόνοι.

Σημειωτέον ότι οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς όλα τα κράτη μέλη καθορίζουν τη συλλογή φορητών μπαταριών στο 25% της κατανάλωσης μέχρι το 2012. Εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός θα καλυφθεί από τη χώρα μας πολύ νωρίτερα.

Αξιοποιείται το 90%
Η ετήσια παραγωγή χρησιμοποιημένων ελαστικών στην Ελλάδα είναι 50.000 τόνοι. «Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μεταχειρισμένων

Ελαστικών» (ECO - ELASTICA) λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2004 και καλύπτει σχεδόν όλη τη χώρα. Το 2005 συλλέχθηκαν 45.670 τόνοι μεταχειρισμένων ελαστικών εκ των οποίων το 56% ανακυκλώθηκε και το 21% αξιοποιήθηκε ενεργειακά στην τσιμεντοβιομηχανία.

Από την 1-10-2006 μέχρι τις 30-9-2007 το σύστημα συνέλεξε 46.605 τόνους παλαιών ελαστικών, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 90% της απορριπτόμενης ποσότητας στην επικράτεια. Τα προς ανακύκλωση ελαστικά οδηγούνται σε μονάδες μηχανικής κοκκοποίησης - επεξεργασίας και το παραγόμενο τρίμα χρησιμοποιείται ως πρόσθετο για την κατασκευή τεχνητού χλοοτάπητα σε γήπεδα 5Χ5 στα μαλακά πλακάκια στις παιδικές χαρές, στο τερέν του στίβου, στις λεωφορειολωρίδες κ.ά.

Σε πολλές χώρες της ΕΕ ο κόκκος του ανακυκλωμένου ελαστικού χρησιμοποιείται στον τομέα των κατασκευών διότι έχει θερμομονωτικές και αντισεισμικές ιδιότητες, στην κατασκευή οδοστρωμάτων γιατί είναι αντιολισθητικό, ως ηχομονωτικό στις ράγες του τραμ, στα σαμαράκια των δρόμων, στον διάδρομο των ιπποδρομίων κ.α.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_344968.JPG Εμφανίσεις:  108 Μέγεθος:  82,6 KB
πηγη : ethnos.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

Διέσωσαν τραυματισμένο μοσχάρι από τα τσακάλια


Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων Πελοποννήσου, για άλλη μια φορά, κλήθηκε να διασώσει ένα ζώο.

Στην περιοχή Κοίτας του Δήμου Οιτύλου Λακωνίας εντοπίστηκε τραυματισμένο στα πόδια ένα νεαρό μοσχάρι το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Εξαιτίας του όγκου του, ήταν αδύνατη η άμεση μεταφορά του, γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., λόγω και του δύσβατου της περιοχής, αποφάσισαν να μείνει εκεί ένας εθελοντής, για να το προστατέψει από τα τσακάλια όλη τη νύχτα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Image.jpeg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  38,3 KB


Ο Πέτρος Καπερναράκος, υπεύθυνος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ,. αναγκάσθηκε δε να κάνει χρήση κυνηγετικού όπλου για εκφοβισμό, προκειμένου να απομακρύνει τα τσακάλια, που είχαν αντιληφθεί την παρουσία του βοοειδούς. Όμως δεν τα φόβισαν ούτε οι πυροβολισμοί στον αέρα.



Γι’ αυτό τον λόγο, ο κ. Καπερναράκος έκανε χρήση δυνατού προβολέα που ζήτησε και του παρείχε αμέσως κάτοικος της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο σώθηκε το αδύναμο ζώο και τελικά μεταφέρθηκε τις πρωινές ώρες με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Mosxari-xtipimeno.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  53,4 KB


Οι άνδρες της Πυροσβεστικής όχι μόνο ενδιαφέρθηκαν για το ζώο και τη μεταφορά του αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικοινωνούσαν με τον εθελοντή του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., για το αν χρειάζεται κάτι. Ο Δήμος Αερόπολης, μέσω του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Ανδρείκο, έστειλε μεταφορικό μέσο για την μεταφορά του ζώου στον κτηνίατρο.




πηγη :zougla.gr

Οι ελέφαντες τρέχουν... περπατώντας!

Με το περίεργο, αργό βάδισμά τους, οι ελέφαντες που κινούνται με γρήγορη ταχύτητα δεν είναι κι από τα πιο χαριτωμένα ζώα στον πλανήτη - αλήθεια όμως περπατούν ή τρέχουν;

Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση. Μελέτη Ιταλών, Βέλγων και Ταϊλανδέζων ερευνητών επιβεβαιώνει ότι τα κάνουν και τα δύο παράλληλα! Παρατηρώντας τους ελέφαντες να κινούνται σε δρόμο «υψηλής τεχνολογίας», η ομάδα βρήκε ότι τα βαριά τετράποδα τρέχουν με τα μπροστινά τους πόδια και ...περπατούν με τα πίσω!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Imagjjje.jpeg Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  22,6 KB


Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι ελέφαντες παρουσιάζουν ένα περίεργο βηματισμό - εν μέρει βάδισμα κι εν μέρει τρέξιμο- όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να διερευνήσει το περίεργο βάδισμά τους περισσότερο, χρησιμοποιώντας έναν δρόμο που μπορούσαν μέσω αυτού να μετρήσουν επακριβώς τις δυνάμεις που ασκούνταν σε κάθε βηματισμό.


Ο καθηγητής Norman Heglund, του Καθολικού Πανεπιστημίου του «Louvain» στο Βέλγιο, είπε στο BBC: «Έπρεπε να χτίσουμε τις πλάκες- δεν μπορείς να πας στο κατάστημα υλικών της γειτονιάς σου και να πάρεις αντίστοιχες πλάκες σε μέγεθος ελέφαντα!»

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Experimental Biology».


Πηγή : BBC News

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Μεγάλο το στοίχημα και ο λογαριασμός


Αυτή τη δεκαετία, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περίπου 1 τρισ. ευρώ για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις για την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δεκαπέντε μίλια ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της Αγγλίας βρίσκεται υπό κατασκευή το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο του πλανήτη. Το έργο είναι δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά το αιολικό πάρκο Greater Gabbard, που κατασκευάζουν η βρετανική Scottish and Southern Energy και η γερμανική RWE, θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδεικτικό της τεράστιας ανάπτυξης που αναμένεται να έχει η αιολική ενέργεια στον θαλάσσιο χώρο γύρω από τη Βρετανία. Το συγκεκριμένο πάρκο θα αριθμεί 140 ανεμογεννήτριες και η βρετανική κυβέρνηση θέλει, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, να έχουν εγκατασταθεί στα βρετανικά ύδατα αρκετές εκατοντάδες ανεμογεννήτριες. Το κόστος τους εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 100 δισ. στερλίνες (115 δισ. ευρώ).

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets.jpg Εμφανίσεις:  7 Μέγεθος:  5,6 KB




Η επέκταση των αιολικών πάρκων που σχεδιάζει η Βρετανία είναι ένα μόνο μέρος των μαζικών επενδύσεων που απαιτούνται από τη βιομηχανία ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή τη δεκαετία, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περίπου 1 τρισ. ευρώ για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις για την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα καλούνται να αντικαταστήσουν τις απαρχαιωμένες υποδομές. Η δέσμευση αυτή είναι τόσο μεγάλη που είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της οικονομίας, της πολιτικής και των οικονομικών της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.

Η Ε.Ε. πρωτοστατεί στον τομέα των ΑΠΕ και έχει θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξή τους από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία. Ευελπιστεί πως θα ακολουθήσουν και οι ΗΠΑ. Ομως, πολλοί στον κλάδο έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια δεν είναι βιώσιμα. Σημειωτέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και να αυξήσουν στο 20% το ποσοστό της παραγόμενης στην Ε.Ε. ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, μέχρι το 2020.
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, ιδίως στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, είχαν ήδη βαρύ φορτίο στην πλάτη τους, αφού πρέπει να αντικαταστήσουν τις υποδομές που δημιουργήθηκαν τις δεκαετίες που ακολούθησαν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νέοι στόχοι προσθέτουν έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας.


Ο τρόπος
«Η αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υποδομών είναι αρκετά δαπανηρή, αλλά αν το κάνεις αυτό με παράλληλη μείωση των εκπομπών και, στη συνέχεια, προσθέσεις από πάνω και ένα στόχο για τις ΑΠΕ, το κόστος είναι απίστευτο», λέει ο Ντίτερ Χελμ, ειδικός σε θέματα ενέργειας στο New College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Ο φθηνότερος τρόπος για να μειώσει κανείς τις εκπομπές ρύπων είναι να αντικαταστήσει το λιθάνθρακα στους σταθμούς παραγωγής με φυσικό αέριο, ώστε να παράγουν το μισό διοξείδιο του άνθρακα ανά μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, λόγω της δέσμευσης της Ε.Ε. στις ΑΠΕ, η οποία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανησυχία που υπάρχει σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από τη Ρωσία και άλλες δυνητικά αναξιόπιστες χώρες, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν στην κατασκευή πολυδάπανων αιολικών πάρκων.
Και ενώ είναι οι κυβερνήσεις που έχουν θέσει τους στόχους, αυτός από τον οποίο περιμένουν όλοι να κάνει τις επενδύσεις είναι ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, οι οποίες, μπροστά στην έλλειψη ρευστότητας και τη μείωση της ζήτησης που προκάλεσε η ύφεση, έχουν μειώσει δραστικά τις προγραμματισμένες για φέτος κεφαλαιουχικές δαπάνες. Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, δεν αναμένεται να αλλάξουν τακτική σύντομα, για να κάνουν τις επενδύσεις που απαιτούνται.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE.JPG Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  72,1 KB




Επενδύσεις
Οι βιομηχανίες ενέργειας των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ε.Ε. (Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας) επένδυαν γύρω στα 35 δισ. ευρώ ετησίως για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 2000 και, εν συνεχεία, αύξησαν τις δαπάνες τους στα 60 δισ. ευρώ το 2008 και στα 65 δισ. ευρώ το 2009. Ομως, οι εν λόγω δαπάνες θα υποχωρήσουν περίπου σε 54 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με αναλυτές της Citigroup, τη στιγμή που για να συμβάλουν αναλογικά με το μερίδιό τους στις προβλεπόμενες επενδύσεις του 1 τρισ. ευρώ της Ε.Ε., οι εταιρείες των πέντε αυτών οικονομιών πρέπει να επενδύουν 80 δισ. ευρώ ετησίως για την υπόλοιπη δεκαετία.
Για να μπορέσει ο κλάδος των ΑΠΕ να προσελκύσει τα κεφάλαια που χρειάζεται, πρέπει οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τις αποδόσεις των επενδυτών. Σύμφωνα με τον Νικ Λαφ, διευθυντή οικονομικών της Centrica, στην οποία ανήκει η British Gas, «αν θέσεις το σωστό πλαίσιο, οι επενδύσεις αυτές μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους μακροπρόθεσμους επενδυτές».


Ποιος θα πληρώσει το... μάρμαρο
Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει το δικό της σύστημα επιδότησης για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, όπως η επιδότηση της παραγόμενης κιλοβατώρας, που καλύπτεται από ένα χρηματικό «καπέλο» που προστίθεται στους λογαριασμούς των καταναλωτών.
Για να αυξηθούν, λοιπόν, οι επενδύσεις, θα πρέπει να αυξηθούν και οι επιδοτήσεις αυτές. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για τις εταιρείες και υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές. Ο αντίκτυπος στους λογαριασμούς ρεύματος μπορεί να είναι μεγάλος. Η Ofgem, η βρετανική ρυθμιστική Αρχή του ενεργειακού κλάδου, υπολογίζει ότι μέχρι το 2016 ο μέσος ετήσιος λογαριασμός στη Βρετανία μπορεί να έχει αυξηθεί κατά 60%, στις 2.000 στερλίνες.


Η αύξηση αυτή θα αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μετά την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η στέγη, η τροφή και η ένδυση.
Η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, σε μια εποχή που οι διαθέσιμοι πόροι των Ευρωπαίων συμπιέζονται ήδη από τις φορολογικές αυξήσεις που προγραμματίζουν οι κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τα οικονομικά τους, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική, πρόσθετη τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη. Είναι επίσης πιθανό να αναδειχθεί σε σοβαρό πολιτικό θέμα. Τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν ανάψει? φωτιές και στο παρελθόν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Πιερ Γκαντονέ έχασε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής EDF πέρυσι, όταν υποστήριξε (εξοργίζοντας τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί) ότι οι τιμές πρέπει να αυξηθούν για να γίνουν επενδύσεις. Η περίπτωση αυτή ήταν ακραία, αλλά οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού στη Βρετανία και στη Γερμανία έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωπες με τίτλους εφημερίδων που τις κατηγορούσαν για υψηλές χρεώσεις και υπερβολικά κέρδη.


Επομένως, οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν αποδοτικότερες ως προς το κόστος, για να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά οι καταναλωτές. Ωστόσο, τίποτε δεν εγγυάται, μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η σύνοδος της Κοπεγχάγης για το κλίμα, αλλά και το «πάγωμα» των σχετικών ενεργειακών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ, πως οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι καλούνται να επωμιστούν όλο το βάρος μόνοι τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πολιτικοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να υποσχεθούν ότι ο λογαριασμός του 1 τρισ. ευρώ μπορεί και πρέπει να μειωθεί?


πηγή:imerisia

Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

«Ετσι ξαφνικά, μου ράγισες την καρδιά...»

Τα έντονα συναισθήματα προκαλούν προβλήματα στο μυοκάρδιο, με θύματα κυρίως τις γυναίκες


Τα συμπτώματα είναι γνωστά: καρδιά «πονεμένη», «ραγισμένη», που «πεταρίζει», που «πάει να σπάσει». Το μυαλό του γιατρού πηγαίνει αμέσως στο έμφραγμα, διατάζει εξετάσεις, αλλά το καρδιογράφημα βγαίνει πεντακάθαρο. Σιγά σιγά το κακό περνάει και επανέρχονται οι φυσιολογικοί ρυθμοί. Και επιτέλους γίνεται η σωστή διάγνωση: δεν επρόκειτο για ισχαιμικό επεισόδιο, αλλά για μια ψυχογενή καρδιακή προσβολή, κάτι σαν έμφραγμα-«μαϊμού»!

Αυτό είναι το σύνδρομο «τακοτσούμπο», όπως ονομάστηκε για πρώτη φορά το 1991, όταν το περιέγραψαν ιάπωνες γιατροί. Στην πράξη είναι μια ελαφρά προσωρινή παραμόρφωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς: παίρνει το σχήμα του πήλινου κανατιού που χρησιμοποιούν οι ψαράδες στην Ιαπωνία για να παγιδεύουν χταπόδια. Εξ ου και η ονομασία του, που σημαίνει «παγίδα χταποδιών».

Νέες έρευνες που έγιναν στην Ιαπωνία αποδεικνύουν πλέον ότι τα έντονα συναισθήματα μπορούν να παραμορφώσουν το μυοκάρδιο, προκαλώντας συμπτώματα που σε τίποτε δεν διαφέρουν από τα ισχαιμικά. Και μάλιστα με θύματα τις γυναίκες σε συντριπτικό ποσοστό. Στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι εννέα στα δέκα κρούσματα προκύπτουν σε γυναίκες. Η ψυχική ευαισθησία φαίνεται ότι κάνει το «ωραίο φύλο» πιο ευάλωτο.

Μια δυνατή συγκίνηση, κάποιο απρόβλεπτο ζόρισμα, δυσάρεστα συναισθήματα και σκέψεις σκοτεινές, γενικώς μια κατάσταση αφόρητης δυστυχίας, φέρνουν πόνους στο στήθος, ζαλάδες και μέσα στη θολούρα του το θύμα τρέμει μήπως αντικρίσει ξαφνικά το δρεπάνι του Χάρου. Στην περίπτωση του συνδρόμου «τακοτσούμπο» τα καρδιολογικά φάρμακα δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Συχνά το καρδιογράφημα βγάζει γραμμή αλλοπρόσαλλη, δείχνοντας ότι η καρδιά δεν μπορεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία του αίματος. Οι δείκτες τρελαίνονται, η αρτηριακή πίεση και η οξυγόνωση των ιστών πέφτουν σε οριακό σημείο, ο οργανισμός κτυπάει συναγερμό σαν να δίνει αγώνα για την επιβίωσή του.

Πολλά μπορεί να είναι τα αίτια που προκαλούν το σύνδρομο. Εχουν καταγραφεί διάφορες περιπτώσεις, όπως ένας άνδρας που έπειτα από στενοχώρια παραπάτησε και έπεσε σε λίμνη, περιστατικά αμέσως μετά το διαζύγιο ή έπειτα από μεγάλη χασούρα στο καζίνο. Επίσης, το έχουν πάθει εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν να μάθουν τη χρήση κάποιου καινούργιου συστήματος λογισμικού στη δουλειά τους ή ανέλαβαν νέα καθήκοντα ή έπιασε φωτιά το γραφείο τους ή άνθρωποι που χρειάστηκε να μιλήσουν για πρώτη φορά σε ακροατήριο.

Ολα αυτά οδηγούν τη σκέψη στο νευρικό παρασυμπαθητικό σύστημα, το οποίο σε καταστάσεις στρες παράγει μεγάλη ποσότητα αδρεναλίνης που πλημμυρίζει την καρδιά δημιουργώντας πρόσκαιρη απορρύθμιση. Αυτή η κατάσταση σοκ δημιουργείται από την πρόσκαιρη διόγκωση της αριστερής κοιλίας και στο 98% των περιπτώσεων περνάει μόνη της και τα συμπτώματα σταματούν, εξαφανίζονται μυστηριωδώς έτσι όπως είχαν εμφανιστεί.

tovima.gr

Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010

Ο αλυτος γριφος του Einstein

Σύμφωνα με τον Einstein o παρακάτω γρίφος θεωρείται άλυτος για το 98% των ανθρώπων

ΕΡΩΤΗΣΗ: ποίος πινει νερο ;;; πιος εχει την ζεβρα ;;;

Στοιχεία:
Υπάρχουν πέντε σπίτια, το καθένα με ένα διαφορετικό χρώμα και στο
καθένα από τα σπίτια αυτά κατοικεί ένας άνθρωπος διαφορετικής
εθνικότητας, με ένα διαφορετικό ζώο, ποτό και μάρκα τσιγάρων ο
καθένας. Στην συνέχεια, περιγράφονται οι περιορισμοί:
Ο Άγγλος ζει στο κόκκινο σπίτι.
Ο Ισπανός έχει ένα σκυλί.
Το ιβουάρ σπίτι είναι στα αριστερά από το πράσινο σπίτι, όπου ζει αυτός που πίνει καφέ.
Αυτός που πίνει γάλα ζει στο μεσαίο σπίτι.
Αυτός που καπνίζει Old Golds, έχει και σαλιγκάρια.
Ο Ουκρανός πίνει τσάι.
Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι αριστερά.
Αυτός που καπνίζει Chesterfields, ζει δίπλα σ’αυτόν που έχει την αλεπού.
Αυτός που καπνίζει Lucky Strike, πίνει πορτοκαλάδα.
Ο Γιαπωνέζος καπνίζει Parliaments.
Αυτός που έχει το άλογο, ζει δίπλα σ’αυτόν που καπνίζει Κools, του οποίου το σπίτι είναι κίτρινο.
Ο Νορβηγός ζει δίπλα από το μπλέ σπίτι. Και η ερώτηση έρχεται τώρα να
μας ξαφνιάσει....

Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Porsche 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S

Την κορυφαία έκδοση της 911 ανακοίνωσε η Porsche, λίγο καιρό μετά την παρουσίαση της 911 Turbo. Το γράμμα «S» που προστέθηκε στο όνομα της Turbo συνεπάγεται 30 ίππους παραπάνω, δηλαδή συνολικά 530 από τον 6κύλινδρο μπόξερ των 3,8 λίτρων με τους δύο υπερσυμπιεστές μεταβλητής γεωμετρίας. Το αυτοκίνητο διατίθεται αποκλειστικά με το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK και είναι φυσικά τετρακίνητο, ενώ υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Οι επιδόσεις που αναγγέλλει η Porsche για την 911 Turbo S είναι μέγιστη ταχύτητα 315 χλμ./ώρα, επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3'' και από 0 ως 200 χλμ./ώρα σε 10,8''. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά από τον Ιούνιο.

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

Κύκλωμα ροζ ραντεβού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα ροζ ραντεβού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη
Ερωτικά ραντεβού, μέσω Ίντερνετ, έκλειναν κάτοχοι ιστοσελίδας που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από έρευνες στο διαδίκτυο εντοπίστηκε ιστοσελίδα «Γραφείου Συνοδών Κυριών», μέσω της οποίας προσφερόταν σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη η δυνατότητα να κλείσει ερωτικό ραντεβού, με μοντέλα, έναντι αδράς αμοιβής.
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας παρουσίαζαν φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία των νεαρών γυναικών, καθώς επίσης και το κόστος για κάθε συνάντηση δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν.
Στη συνέχεια οι νεαρές αλλοδαπές ταξίδευαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη όπου συναντούσαν τους πελάτες στα ξενοδοχεία όπου κατέλυαν.
Στη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη 24χρονη αλλοδαπή η οποία είχε καταχωρήσει τα στοιχεία της πριν από ένα μήνα στην ιστοσελίδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το λουκέτο στο gamato.info

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργανώνουν απλοί χρήστες του διαδικτύου και συντακτες ιστολογίων (blogs), για το κλείσιμο της δημοφιλούς ελληνικής ιστοσελίδας gamato.info. Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει δημιουργηθεί group με τίτλο «Θέλουμε πίσω το gamato.info», το οποίο ήδη αριθμεί 18.469 μέλη.

«Απαιτούμε την άμεση σύλληψη: των ληστών του Χρηματιστηρίου, των υπευθύνων των υποκλοπών, των ληστών των Ασφαλιστικών Ταμείων, των μιζαδόρων της Siemens, των ληστών του Δημοσίου χρήματος, των υπευθύνων του Βατοπεδίου», αναφέρει η αφίσα που πληροφορεί για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των ιθυνόντων του δημοφιλούς ελληνικού ιστότοπου gamato.info, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του αυτόφωρου και ύστερα από μηνύσεις που κατατέθηκαν από τουλάχιστον 10 εταιρείες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής, καθώς και μιας εταιρείας προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν 3 άτομα στην Αθήνα και άλλα 3 στη Θεσσαλονίκη και οι 2 από αυτούς είναι ολλανδικής καταγωγής.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση του gamato.info:

«Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες για ένδεκα (11) ημεδαπούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι (6) κατηγορούμενοι για τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www. gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ' οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www. gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής χώρας για τις δικές τους ενέργειες καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή. Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά (29) σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο (2) εξωτερικοί, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις (604) οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι. Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών παρ' όλο που πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας, με 57%, ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία (68%) και η Ρουμανία (66%). Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού -που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.

Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε ?171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες ,μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της Πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων.

Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Σακελλάκος Ιωάννης παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες
οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς».

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

Νέα συμβουλή: Αποθηκεύστε ύπνο!


Όποιος έχει αποκοιμηθεί πάνω στο γραφείο του, το ξέρει από πρώτο χέρι: η κούραση μπορεί να «ξεσπάσει» την χειρότερη ώρα.

Μην αποθαρύνεστε όμως. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι μπορούμε να… αποθηκεύουμε ύπνο, για να τον χρησιμοποιούμε όταν τον έχουμε ανάγκη!

Η μελέτη έγινε στο Στρατιωτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Τρέισι Ραπ, ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να κάνουν κάποιες προσαρμογές στον ύπνο τους, για να δουν τι θα συμβεί.

Όνομα: Υπνος1.jpg Εμφανίσεις: 30 Μέγεθος: 5,3 KB


Τι είδους προσαρμογές; Επί μία εβδομάδα, οι μισοί ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα ύπνου που είχαν, και οι άλλοι μισοί είχαν τη δυνατότητα να κοιμούνται όσο ήθελαν – δηλαδή με τις ώρες!

Την επόμενη εβδομάδα, οι ερευνητές προσκάλεσαν όλους τους εθελοντές στο εργαστήριό τους και επί επτά ημέρες τούς επέτρεπαν να κοιμούνται μόνον τρεις ώρες ανά 24ωρο – τους προκάλεσαν δηλαδή σημαντική έλλειψη ύπνου.

Όταν πέρασαν οι επτά μέρες της ξαγρυπνίας, τους ζήτησαν να υποβληθούν σε διάφορα τεστ, τα οποία απέδειξαν πως όσοι είχαν καλοκοιμηθεί την εβδομάδα πριν από τα ξενύχτια, «ήταν πιο ανθεκτικοί στην στέρηση ύπνου».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι χρόνοι αντίδρασής τους και η πνευματική τους εγρήγορση ήταν σαφώς καλύτερη απ’ ό,τι των εθελοντών οι οποίοι είχαν ακολουθήσει την ρουτίνα τους και δεν είχαν αποθηκεύσει ύπνο.

Επιπλέον, μία εβδομάδα αργότερα, όσοι είχαν αποθηκεύσει εκ των προτέρων ύπνο είχαν συνέλθει πολύ περισσότερο από την στέρηση ύπνου, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

«Αυτό που ουσιαστικά βρήκαμε είναι ότι εάν κάποιος φροντίζει να γεμίζει τις ρεζέρβες του και να ξεπληρώνει εκ των προτέρων το χρέος του σε ύπνο, είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αντέξει τις περιόδους που κατ’ ανάγκην θα πρέπει να κοιμάται λίγο», εξηγεί η δρ Ραπ.

Δυστυχώς, οι ερευνητές δεν κατόρθωσαν με αυτή την μελέτη να καθορίσουν πόσος ακριβώς ύπνος μάς χρειάζεται για να είναι γεμάτες οι ρεζέρβες μας. «Έχω την εντύπωση ότι θα αποδειχθεί ότι είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να το διερευνήσουμε για να πούμε με βεβαιότητα», είπε η δρ Ραπ.

Σε κάθε περίπτωση, η σύσταση των επιστημόνων είναι να προσπαθούμε να κοιμόμαστε με τις ώρες όταν το πρόγραμμά μας έχει ξενύχτι στη δουλειά κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Έχουν πάντως και μια προειδοποίηση: μην το βάλετε πείσμα να αποθηκεύσετε ύπνο, διότι κινδυνεύετε να πέφτετε στο κρεβάτι και να στριφογυρίζετε, δίχως να μπορείτε να κλείσετε μάτι (όποιος έχει προσπαθήσει να κοιμηθεί στις 9 επειδή τον περιμένει «μια μεγάλη μέρα», ξέρει καλά πόσο εύκολο είναι αυτό να συμβεί).

Προτιμότερο, λένε, είναι να δούμε το θέμα πιο χαλαρά – και εν ανάγκη, να ξαναβάλουμε τον μεσημεριανό ύπνο στην ζωή μας, αντί να εστιάσουμε στον βραδινό.

Τα ΝΕΑ

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

Κόκκινη κάρτα στους κλέφτες με τα USΒ

Ελληνες ερευνητές ανέπτυξαν πρωτοποριακή μέθοδο εντοπισμού υποκλοπής ηλεκτρονικών αρχείων

Κάποιος συνάδελφος σας δείχνει στην οθόνη του υπολογιστή του ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και αποκαλύπτει πολύ «προσωπικές στιγμές» γνωστής ηθοποιού. Φυσικά του ζητάτε να το αντιγράψετε και εκείνος πρόθυμα σας δίνει ένα USΒ (οι μικρές φορητές συσκευές αποθήκευσης αρχείων) για να το περάσετε στον υπολογιστή σας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  ContentSegment_13777586$W1000_H0_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpg Εμφανίσεις:  8 Μέγεθος:  110,7 KB


Βάζετε το USΒ στον υπολογιστή σας, αντιγράφετε το βίντεο και γεμάτοι ενθουσιασμό επικοινωνείτε με γνωστούς και φίλους για να τους ενημερώσετε για το «απόκτημά» σας. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι, επιστρέφοντας το USΒ στον συνάδελφό σας, αυτός με τη σειρά του καμαρώνει γιατί δικό του «απόκτημα» είναι πλέον όλα τα αρχεία, τα βίντεο και οι φωτογραφίες σας, αφού την ώρα που εσείς αντιγράφατε το επίμαχο βιντεάκι το USΒ παράλληλα και «αόρατα» αντέγραφε τα δικά σας αρχεία...

Ο κ. Β. Κάτος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εργαζόταν πριν από λίγα χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, όπου μεταξύ άλλων είχε διοργανώσει το Τμήμα Διερεύνησης Ψηφιακών Πειστηρίων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκεί συνέλαβε την ιδέα για την ανάπτυξη ενός προγράμματος εντοπισμού υποκλοπής αρχείων.

Οταν ήρθε στην Ελλάδα, αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα αυτή και σε συνεργασία με έναν φοιτητή του ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα το οποίο σε πρώτη φάση εντοπίζει ποια αρχεία έχουν γίνει αντικείμενο αντιγραφής. «Στο διάστημα που βρισκόμουν στην Αγγλία τα στοιχεία έδειχναν ότι υπήρχε συνεχής αύξηση της κλοπής δεδομένων, αλλά παρατηρήσαμε ότι αυξανόταν σημαντικά ο αριθμός των κλοπών για τις οποίες τα θύματα δεν μπορούσαν να καταλάβουν και να εξηγήσουν το πώς μπορεί να συνέβη.

Προφανώς δεν γνώριζαν και δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το πιθανότερο ήταν πως τα δεδομένα τους υπεκλάπησαν με την ακούσια αλλά ενεργό συμμετοχή τους όταν τοποθέτησαν κάποιο USΒ στον υπολογιστή τους» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Κάτος.

Ανέπτυξε λοιπόν με τη βοήθεια του φοιτητή του κ. Θ. Καβαλάρη μια μέθοδο με την οποία εντοπίζονται όποια αρχεία φαίνεται ότι έχει γίνει προσπάθεια να αντιγραφούν από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σε USΒ και iΡod. Προκειμένου να εντοπιστεί και ο υποκλοπέας, προχώρησαν στη δημιουργία ενός προγράμματος που εντοπίζει τα ψηφιακά ίχνη του. «Είναι σημαντικό να μπορούμε να δώσουμε ταυτότητα στον υποκλοπέα. Κάθε συσκευή USΒ διαθέτει έναν σειραϊκό αριθμό τον οποίο το πρόγραμμα μας αποκαλύπτει.

Ετσι κάποιος που έπεσε θύμα υποκλοπής θα έχει πλέον στη διάθεσή του ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που αποφασίσει να κινηθεί νομικά. Βέβαια έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμα σε μια πρωτογενή μορφή του. Πολύ σύντομα όμως πιστεύω ότι θα το ολοκληρώσουμε και τότε θα το διαθέσουμε ελεύθερα στην ηλεκτρονική κοινότητα» αναφέρει ο κ. Κάτος.

Τι είναι το «pod-slurping»

Ονομάζεται «pod-slurping» και είναι μια διαδεδομένη μέθοδος υποκλοπής αρχείων από υπολογιστές μέσω των φορητών συσκευών αποθήκευσης. Βαφτίστηκε έτσι επειδή αρχικά αυτή η νέα μέθοδος υποκλοπής βασίστηκε στη χρήση των δημοφιλών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής i-Ρod.

Τόσο τα iΡod (και τα i-Ρhones) όσο και τα νέας γενιάς USΒ μπορούν να προγραμματίζονται με τρόπο τέτοιον ώστε όταν τοποθετούνται σε έναν υπολογιστή αυτόματα να αποθηκεύουν από αυτόν το περιεχόμενο συγκεκριμένων φακέλων.

Ο αρχικός σκοπός αυτής της εφαρμογής ήταν αθώος: για να μη χάνει κάποιος χρόνο μπροστά στον υπολογιστή και να αντιγράφει μεγάλο αριθμό αρχείων (π.χ. τραγούδια, βίντεο), να έχει προγραμματισμένο το USΒ του ώστε κάθε φορά που το τοποθετεί στον υπολογιστή αυτό να αντιγράφει αυτόματα τα συγκεκριμένα αρχεία. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή άνοιξε ταυτόχρονα μια κερκόπορτα που επιτρέπει την υποκλοπή δεδομένων.


πηγη :tovima.gr / Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

Ελεύθερη πτώση από την Στρατόσφαιρα!

Ο πιλότος Felix Baumgartner ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να ανοίξει νέους ορίζοντες για την εξερεύνηση του αεροδιαστήματος, επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου με το σώμα του.

Ο Baumgartner ελπίζει να ανεβεί με έναν θαλαμίσκο στερεωμένο σε αερόστατο ηλίου ως τις ανώτατες παρυφές της στρατόσφαιρας, σε ύψος τουλάχιστον 36.570 μέτρων και, προστατευμένος από μια «διαστημική στολή» πλήρους πίεσης, να πραγματοποιήσει άλμα ελεύθερης πτώσης που ενδέχεται να υπερβεί το 1 Mach, δηλαδή πάνω από 1.225 χιλιόμετρα την ώρα, και να προσγειωθεί με αλεξίπτωτο.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  redbullstratosmesa2-2.jpg Εμφανίσεις:  20 Μέγεθος:  127,3 KB


Αν επιτύχει, η αποστολή Red Bull Stratos ελπίζει να καταρρίψει τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ, ενώ τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι κορυφαίοι επιστήμονες της αποστολής ίσως θέσουν νέα πρότυπα για την αεροδιαστημική ασφάλεια και τις πτήσεις του ανθρώπου.

Ο Joseph Kittinger, σμήναρχος εν αποστρατεία της Αεροπορίας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε το 1960 άλμα από τη στρατόσφαιρα, από τα 31.330 μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο Kittinger, τα ρεκόρ του οποίου στοχεύει να καταρρίψει ο Baumgartner, παρουσίασε τον Αυστριακό πιλότο στα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη.

«Οι άνθρωποι προσπαθούν να καταρρίψουν τα ρεκόρ μου εδώ και πενήντα χρόνια – και πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει κατά την προσπάθεια» δήλωσε ο Kittinger. «Πιστεύω, όμως, ότι με τα μοναδικά μας πλεονεκτήματα, μια εξαίρετη ομάδα συντελεστών, την αφοσίωση της Red Bull και τις εκπληκτικές ικανότητες του Felix Baumgartner, η αποστολή Red Bull Stratos θα πετύχει το στόχο της».

Ο Kittinger, ο Baumgartner (ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη με ένα πτερύγιο από ανθρακονήματα το 2003), ο δρ Jonathan Clark, ιατρικός διευθυντής της Red Bull Stratos, και ο Art Thompson, τεχνικός διευθυντής έργου, παρουσίασαν το πλαίσιο της αποστολής, που αναμένεται να εκκινήσει από τη Βόρεια Αμερική εντός του 2010.

«Είναι πραγματικά ένα βήμα προς το άγνωστο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πώς θα αντιδράσει ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη μετάβαση σε υπερηχητικές ταχύτητες» δήλωσε ο Baumgartner. «Όμως πρέπει να το μάθουμε. Οι πιλότοι και αστροναύτες των μελλοντικών αεροδιαστημικών προγραμμάτων χρειάζονται ένα μέσο διαφυγής σε μεγάλο υψόμετρο αν παραστεί ανάγκη».

Ο Clark, που υπηρέτησε ως ιατρός πληρώματος σε έξι αποστολές του Διαστημικού Λεωφορείου, επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που θα συλλεχθούν από την αποστολή θα ανακοινωθούν στην επιστημονική κοινότητα, σημειώνοντας ότι, ως αποτέλεσμα, αναμένει πως επιτέλους θα καθιερωθούν τα σχετικά ιατρικά πρωτόκολλα, και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της αποστολής Red Bull Stratos θα είναι η έμπνευση για τους νέους… Αυτό που κάνει ο Felix θυμίζει τους πρώτους αστροναύτες και κοσμοναύτες».

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  redbullstratosmesa1-1.jpg Εμφανίσεις:  12 Μέγεθος:  72,8 KB


Η αποστολή Red Bull Stratos έχει εξασφαλίσει εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνικών τηλεπικοινωνιών από την εταιρεία Riedel Communications οι οποίες θα διευκολύνουν την κάλυψη του εγχειρήματος με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και μετάδοση στο Διαδίκτυο από τη Microsoft Silverlight. Παράλληλα, η αποστολή θα τροφοδοτείται σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας μέσω της εφαρμογής Ovi από τη Nokia. Το κανάλι που θα καλύψει την αποστολή για όλο τον κόσμο, το BBC, θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός ειδικού ντοκιμαντέρ 90 λεπτών που θα προβληθεί αποκλειστικά στις ΗΠΑ από το National Geographic Channel και θα διανεμηθεί παγκοσμίως από το BBC Worldwide.


Ντοκιμαντέρ του BBC

Ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ για την αποστολή Red Bull Stratos ετοιμάζεται από το BBC και το National Geographic. Πρόκειται για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «SPACE DIVE» που θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ από το National Geographic Channel και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το BBC-2 το 2010, μερικές εβδομάδες μετά το άλμα. Λίγο αργότερα θα προβληθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Το BBC Worldwide έχει αναλάβει την παραχώρηση δικαιωμάτων και διανομή του «SPACE DIVE», σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο.

Η Red Bull Stratos έχει την τιμή να μοιράζεται αυτή την αποστολή με τους ακόλουθους συνεργάτες:

Nokia

Ως επίσημος παγκόσμιος χορηγός κινητής τηλεφωνίας, η Nokia δημιούργησε την εφαρμογή που θα παρακολουθεί την πρωτοποριακή αποστολή της Red Bull Stratos. Η εφαρμογή, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από το Ovi Store της Nokia, θα επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνονται για την πρόοδο της αποστολής διαβάζοντας άρθρα και παρακολουθώντας βίντεο από την ομάδα ειδικών της Red Bull Stratos.

Οι χρήστες Nokia θα μπορέσουν επίσης να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση και το τελικό άλμα σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να δουν τους σφυγμούς του Felix Baumgartner να αυξάνονται, παρακολουθώντας τα βιομετρικά δεδομένα του πριν το άλμα, στη διάρκειά του, και μετά. Μόλις ολοκληρωθεί, η εφαρμογή θα μεταδίδει αποκλειστικά στοιχεία της αποστολής Red Bull Stratos απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.ovi.com.

Microsoft

Η Microsoft είναι ο παγκόσμιος συνεργάτης της Red Bull Stratos για θέματα τεχνολογίας μέσων. Η τεχνολογία Silverlight και IIS Smooth Streaming της Microsoft χαρίζει μια διαδραστική ζωντανή εμπειρία σε High Definition για τους χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα στη διεύθυνση http://www.microsoft.com/silverlight.

Riedel Communications


Η εταιρεία Riedel Communications, αναγνωρισμένη για την πρωτοποριακή τεχνολογία της στις οπτικές ίνες, τις ενδοεπικοινωνίες και τη ραδιοφωνία, παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση τηλεπικοινωνιών για αυτή τη μοναδική αποστολή, συνδυάζοντας ψηφιακά συστήματα ασύρματων και ενσύρματων ψηφιακών ενδοεπικοινωνιών. Επιπλέον, η Riedel παρέχει την τεχνολογία οπτικών ινών για την κατανομή εικόνας και σήματος, καθώς και την ασύρματη διασύνδεση βίντεο, στις κάμερες που θα μεταφέρει ο θαλαμίσκος, επιτρέποντας τη μετάδοση εκπληκτικών εικόνων από το θαλαμίσκο της Red Bull Stratos.

Δειτε το βιντεο

http://www.redbull.com/cs/Satellite/...=1242745950125


Ελεύθερη πτώση... από το διάστημα!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  ScreenHunter_586.jpg Εμφανίσεις:  9 Μέγεθος:  27,5 KB


Θα επιχειρήσει να κάνει το ακατόρθωτο! Ο Αυστριακός Felix Baumgartner προετοιμάζεται για την ελεύθερη πτώση της ζωής του, αφού θα πηδήξει από απόσταση 125.000 ποδιών από το έδαφος, γεγονός που σημαίνει ότι θα σπάσει το φράγμα του ήχου!

Το εγχείρημά του, την επίβλεψη του οποίου θα έχει η Nasa και ειδικοί της αμερικανικής αεροπλοΐας, θα χρησιμοποιηθεί σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο BBC.

Το τόλμημα του Baumgartner έρχεται 50 χρόνια αφότου ο Αμερικανός Joe Kittinger «έγραψε ιστορία», όταν πήδηξε από τα 102.800 πόδια. Ο Felix Baumgartner, γνωστός από τις πτώσεις του από τους Πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, θα ταξιδέψει με μία ειδική διαστημική κάψουλα, κρεμάμενη από μπαλόνι ηλίου στα 125.000 πόδια.

Η ελεύθερη πτώση του θα διαρκέσει πάνω από πέντε λεπτά, κατά την οποία θα φορά κράνος και ένα ειδικό κοστούμι για την πίεση της ατμόσφαιρας.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν από το εγχείρημα αυτό να εξαγάγουν σημαντικά συμπεράσματα. Ο Baumgartner, την ημέρα του «άθλου» του, θα αγγίξει ταχύτητα έως και 1.110 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε 35 δευτερόλεπτα, όπερ σημαίνει ότι το σώμα του θα υποστεί απίστευτη πίεση. Η πτώση θα γίνει το καλοκαίρι, κάπου πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

πηγη : zougla.gr / Πόπη Παπαμιχαήλ

Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά παρουσιάζει η Microsoft

Νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά παρουσιάζει η Microsoft

Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο μερίδιό της στην αγορά των smartphone, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει στο Mobile World Congress το Windows Mobile 7, μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματός της για κινητά.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το νέο λογισμικό θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στη Βαρκελόνη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος είχε βρεθεί και πέρυσι στο μεγάλο συνέδριο κινητής επικοινωνίας για την παρουσίαση της προηγούμενης έκδοσης 6.5.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Λογ Κινητ.jpg Εμφανίσεις:  8 Μέγεθος:  12,7 KB


Σύμφωνα με αναφορές που μένει να επιβεβαιωθούν, η νέα έκδοση μεταξύ άλλων υιοθετεί νέα εμφάνιση, είναι απλούστερη στη χρήση και προσφέρει λειτουργίες πολυμέσων που βασίστηκαν στη συσκευή μουσικής Zune, την όχι και τόσο επιτυχημένη απάντηση της Microsoft στο iPod.

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft βλέπει την απήχησή της να μειώνεται στην αγορά των τηλεφώνων με διαδικτυακή σύνδεση, τα οποία θεωρούνται από πολλούς το μέλλον της επικοινωνίας και των πολυμέσων.

Το μερίδιο της Μιcrosoft μειώθηκε το 2009 στο 8,8% της αγοράς από το 13,9% ένα χρόνο νωρίτερα, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Canalys.

Το Symbian της Nokia επικρατεί με 47,2%, τα Blackberry της RIM ακολουθούν με 20,8% και το iPhone της Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με 15,1%.

Τα ΝΕΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Ηρθε το Mazda CX-7

Ηρθε το Mazda CX-7

Το ανανεωμένο Mazda CX-7, το εντυπωσιακό τετρακίνητο που οι Ιάπωνες χαρακτηρίζουν ως «CrossSport», αφού συνδυάζει χαρακτηριστικά από «SUV» και σπορ αυτοκίνητο, είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Το αρχικό μοντέλο, που είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2007, παραχωρεί τη θέση του σε ένα αυτοκίνητο με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις στην εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση, αλλά που θα διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις από άποψη ισχύος. Το CX-7 θα «φοράει», εκτός από τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 2,3 λίτρων με τους 260 ίππους, και έναν κινητήρα ντίζελ 2,2 λίτρων με 173 ίππους (και οι δύο προδιαγραφών Euro 5). Οι τιμές για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τα 38.990 ευρώ, ενώ το βενζινοκίνητο CX-7 θα διατίθεται σε μία μόνο έκδοση, που κοστίζει 41.990 ευρώ.

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Αμερικανική δοκιμή προκάλεσε το σεισμό (?)

What can you say about the following ?

If true ? Its unbelievable !

Ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού υπερόπλου ???

Αμερικανική δοκιμή προκάλεσε το σεισμό στην Αϊτή ???
Κ. Μπετινάκης

Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού όπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενονα χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν.

Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν.

Πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, αναφέρει ότι και η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την κατοχή και χρήση παρόμοιου όπλου.

Το 2002 ηγέτης πολιτικού κόμματος στη Γεωργία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επίτηδες προκάλεσε σεισμική δόνηση στη Γεωργία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προηγούμενο μήνα ανάλογη «σεισμική δοκιμή» είχαν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6.5 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην πόλη Εύρηκα της Καλιφόρνια.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η υποψία πως "κάτι γνώριζαν οι ΗΠΑ" και για το λόγο αυτό είχαν "προτοποθετήσει" στο νησί τον υποδιοικητή του Νότιου Στόλου ναύαρχο P. K. Keen. Για να βρίσκεται εκεί και να επιβλέψει στην διακίνηση της βοήθειας που "αν χρειαζόταν" θα έστελνα εκεί οι ΗΠΑ.

Οι δοκιμές αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), που μπορεί να προκαλέσει καιρικές ανωμαλίες, όπως πλημμύρες, ξηρασίες και τυφώνες.

Μελετητές, έχουν συνδέσει το πρόγραμμα αυτό με το ενδεχόμενο να είχε δοκιμαστεί και στην πρόκληση του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην κινεζική πόλη Sichuan στις 12 Μαΐου 2008.

Το πρόγραμμα αυτό δοκιμάζεται στις ΗΠΑ από το 1970 και αρχικά είχε επικεντρωθεί στη δημιουργία "shockwave bombs".

Η Ρωσία είχε ήδη καταγγείλει τον αμερικανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί παρόμοια όπλα και ότι τα είχε χρησιμοποιήσει προκαλώντας τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, το Μάρτιο του 2002.

Στα μέσα του 1990 στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας είχε γίνει επερώτηση από 90 βουλευτές που υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα νέο γεωφυσικό όπλο που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στον φλοιό της Γης με υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα.

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Seat Ibiza ST

Seat Ibiza ST

Με μια παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Seat ενισχύει τη γκάμα της με το Ibiza ST, που συμπληρώνει τη σειρά των εκδόσεων του σούπερ μίνι της. Το συμπαγές στέισον βάγκον, το πρώτο στην πολύχρονη ιστορία του Ibiza, προσφέρεται ως το ιδανικό όχημα για μια νεανική οικογένεια, συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της μάρκας. Η εταιρεία θα προσφέρει το Ibiza ST με έξι κινητήρες, καθώς και με μια ευρεία παλέτα εξοπλισμού αλλά και τεχνολογιών. Οι στιλίστες έκαναν σοβαρή προσπάθεια να διατηρήσουν το νεανικό σε στιλ και τον σπορτίφ χαρακτήρα της σειράς Ibiza. Συνολικά η σχεδίαση είναι «σφιχτή», παρά τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις. Εμπρός έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό Seat τελευταίας κοπής.

Με μήκος 4,23 μέτρα, το ST είναι 18 εκατοστά μεγαλύτερο από το γνωστό μας Ibiza. Αυτό δημιουργεί επαρκή ικανότητα ώστε να καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις ενός στέισον αμαξώματος. Τα 430 λίτρα του χώρου φόρτωσης είναι αρκετά γενναιόδωρα και μπορούν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω του αναδιπλούμενου πίσω καθίσματος με τη διαιρούμενη πλάτη. Το ST εφοδιάζεται με τρία κινητήρια σύνολα βενζίνης και τρία πετρελαίου. Τέσσερις από τους έξι κινητήρες λειτουργούν με άμεσο ψεκασμό και τούρμπο. Η απόδοσή τους κυμαίνεται από 70 έως 105 ίππους (TSI). Στα κιβώτια ταχυτήτων,βρίσκουμε τα χειροκίνητα με πέντε ή έξι σχέσεις, αλλά και το αυτόματο-σειριακό διπλού συμπλέκτη. Η έναρξη των πωλήσεων του Ibiza ST στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή: www.auto-internet.gr