Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Άγριες δολοφονίες στο Μεξικό



Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο Μεξικό σε διαφορετικά βίαια επεισόδια, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Τα περισσότερα θύματα φαίνεται πως είχαν φρικιαστικό θάνατο.

Ένα από τα θύματα είναι ο Χοσέ Φουέντες Εσπερόν υποψήφιος βουλευτής του Επαναστατικού Κόμματος στο νότιο κρατίδιο του Ταμπάσκο. Ο Εσπερόν μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους βρέθηκαν δολοφονημένοι με κομμένους τους λαιμούς στο σπίτι τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επίσης, στο νότιο κρατίδιο του Γκουερέρο, βρέθηκαν τα πτώματα δύο μικρών αγοριών 14 και 17 χρόνων που είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη εβδομάδα. Τα πτώματα βρέθηκαν με δεμένα χέρια ενώ τα πόδια τους ήταν διάτρητα από σφαίρες.

Παράλληλα, στην πόλη Σαντιάγκο, στο κρατίδιο Νουέβο Λεόν, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι έως τώρα από την αρχή του χρόνου τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Πηγή:Α.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου