Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Τέλος στα μπόνους των τραπεζών συζητά ο Ομπάμα

Τις μεταρρυθμίσεις στους κανόνες της αγοράς και το τέλος στα μπόνους θα συζητήσει ο Μπαράκ Ομπάμα με τους ηγέτες της G20.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι θα εργαστεί μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες της G20 την επόμενη εβδομάδα ώστε να κλείσουν τα κενά στους οικονομικούς κανόνες της αγοράς, τονίζοντας ότι τα παχυλά μπόνους των διευθυντικών στελεχών δε θα είναι πλέον ανεκτά.

Πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 στο Πίτσμπουργκ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι ηγέτες της G20 τον Απρίλιο στο Λονδίνο έχουν επιτύχει «πραγματική πρόοδο» στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας όμως ότι «η διακοπή της αιμορραγίας δεν είναι αρκετή».

«Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να ενισχύσουμε τους κανόνες που ρυθμίζουν τις οικονομικές αγορές και για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα βρεθούμε ποτέ ξανά στην επισφαλή θέση που βρεθήκαμε πριν από ένα χρόνο» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στη δίψα για απερίσκεπτα σχέδια που αποφέρουν γρήγορα κέρδη και παχυλά μπόνους να αψηφά όλο το οικονομικό μας σύστημα και να αφήνει τους φορολογούμενους να καθαρίσουν το χάλι» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Στη σύνοδο της G20 την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε μερικά από τα βήματα που απαιτούνται να κάνουμε για να διασφαλίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό μας σύστημα και να κλείσουμε τα κενά στους κανόνες σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου