Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Έντονες αντιδράσεις στις δηλώσεις Τσάβες





Το Ισραήλ καταδίκασε σθεναρά «τη στάση και τις αναξιοπρεπείς δηλώσεις» του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που επισκέπτεται το Ιράν.

«Η στάση και οι δηλώσεις του Ούγκο Τσάβες δεν είναι αντάξιες του λαού της Βενεζουέλας, μιας περήφανης χώρας και φίλης του Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Πάλμορ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος Τσάβες δεν στάθηκε στο ύψος της Μπολιβαρικής παράδοσης «της ιστορίας της χώρας του» - αναφερόταν στον Σιμόν Μπολιβάρ, ήρωα του 19ου αιώνα της ανεξαρτησίας των ισπανικών αποικιών στη λατινική Αμερική.

Ο πρόεδρος Τσάβες, βασικός σύμμαχος της Τεχεράνης στην λατινική Αμερική, υποστηρίζει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο υπό το κάλυμμα του πολιτικού του προγράμματος, κάτι που διαψεύδει ην Τεχεράνη.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το Ιράν κατασκευάζει ατομική βόμβα», δήλωσε ο Τσάβες στην τηλεόραση της Βενεζουέλας μετά την άφιξη του στην ιρανική πρωτεύουσα τη νύχτα της Παρασκευής.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στην Δαμασκό, ο Τσάβες είχε δηλώσει ότι «το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε κράτος-δολοφόνο στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού».

Πηγή:Α.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου