Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2009

Facebook και Twitter συμβουλεύουν νέους και φιλόδοξους

Zuckerberg, Williams και Stone μιλούν για την επιτυχημένη συνταγή του διαδικτυακού επιχειρείν.

Όταν ο Mark Zuckerberg (Facebook) συνυπάρχει με τους Evan Williams και Biz Stone (Τwitter) στo πόντιουμ, τότε οι παρευρισκόμενοι δεν έχουν παρά να ανοίξουν τα αυτιά τους και να δεχτούν τις όποιες συμβουλές των επιτυχημένων επιχειρηματιών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι τρεις τους βρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει το «Y Combinator», ένα πρόγραμμα που έχει την προέλευση του στη Silicon Valey και το οποίο συμμετέχει σε μικρό ποσοστό σε νέες επιχειρηματικές δράσεις με αντάλλαγμα την επέκτασή τους και την προβολή τους σε επενδυτές.

«Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το πόσο έξυπνοι είστε παρά για το αν ειστε ηλικιωμένοι και μας απασχολεί πιο πολύ η ποιότητα των ιδεών σας από το αν έχετε ένα τυπικό επιχειρηματικό πλάνο», γράφεται στο site του «Y Combinator».

Περισσότεροι από 1600 φιλόδοξοι επιχειρηματίες έκαναν αίτηση για να βρεθούν στην ετήσια συνάντηση του Startup School και να ακούσουν ορισμένες συμβουλές από τους «χρυσωρύχους» των social media.

Πώς κεφαλαιοποιείται η δημοφιλία;

To ζήτημα που συζητήθηκε αρκετά ήταν ότι το Twitter αναζητά ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τη δημοφιλία που έχει ως υπηρεσία.

«Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά και τα νούμερα είναι αρκετά υψηλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των δημιουργών του Twitter και εξήγησε τις μελλοντικές προθέσεις της εταιρείας. «Δεν θέλουμε να είμαστε σαν το ‘παιδί-πρωταγωνιστής’ που απέκτησε προσωρινή φήμη και μετά ξεχάστηκε». Ο Stone είπε ότι η υπάρχει η σκέψη το Twitter να αποκτήσει δημόσιο χαρακτήρα και μέρος των μετοχών να αποκτηθεί από το ευρύ κοινό.

Την ίδια στιγμή, ο Mark Zuckerberg, επεσήμανε ότι η δημιουργία του Facebook μέσα σε δύο εβδομάδες ήταν συστατικό στοιχείο της επιτυχίας. «Ξεκινήστε νωρίς», δήλωσε ο Zuckerberg και εξήγησε: «Είμαστε υπερήφανοι διότι χτίζουμε το πρόγραμμα μας γρήγορα. Λειτουργούμε πολλές φορές σαν χάκερ. Οι περισσότεροι φίλοι μου μάλιστα είναι άνθρωποι που τους αρέσει να φτιάχνουν όμορφα πράγματα».

«Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορεί να πάρει κάποιος, είναι να μην πάρει κανένα ρίσκο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Zuckerberg.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου