Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2009

Στο Πακιστάν η Χίλαρι Κλίντον

Την ίδια στιγμή που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έφτασε Τετάρτη στο Πακιστάν, όπου υποσχέθηκε μια νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις και την προώθηση αρκετών επενδυτικών συμφωνιών.

«Γυρίζουμε σελίδα», είπε η Κλίντον στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ.

Η επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στο Πακιστάν είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει τρεις ημέρες. Θά'χει συνομιλίες με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, που θεωρείται σύμμαχος-κλειδί της Ουάσινγκτον στο λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Πέραν της πρωτεύουσας η Κλίντον αναμένεται να μεταβεί και στη Λαχόρη.

Η Κλίντον είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επισκέπτεται την -διαθέτουσα πυρηνικό οπλοστάσιο- μουσουλμανική χώρα αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έθεσε το Πακιστάν στο επίκεντρο του πολέμου εναντίον της αλ Κάιντα και χαρακτήρισε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν κορυφαία προτεραιότητά του.

Η άφιξη της Κλίντον σημειώνεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το Πακιστάν, όπου, αποτολμώντας ριψοκίνδυνες επιθέσεις, εξτρεμιστές που συνδέονται με τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα έχουν δείξει πως μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε οποτεδήποτε, και από την άλλη πλευρά ο στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στο Ουαζιριστάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου