Λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση, συνήθως εξαιτίας της δουλειάς, δίνει ο ελληνοαμερικανός Επιστήμονας του ΜΙΤ Στέφανος Αγαμανώλης, με μια νέα συσκευή που βοηθά το ζευγάρι να ξανασμίγει, έστω και εικονικά.
Η συσκευή, η οποία ονομάζεται Μουτσουγκότο και χαρακτηρίζεται ήδη ως η "επαναστατική τεχνολογία της κρεβατοκάμαρας" επιτρέπει σε δύο συντρόφους να ξαπλώνουν ο ένας δίπλα στον άλλο, ακόμα και αν τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.
Χρησιμοποιώντας κάμερες, τεχνητά φώτα, κομπιούτερ και το διαδίκτυο, η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός, στην μακρινή κρεβατοκάμαρα του άλλου.
Κάθε σύντροφος φορά ένα ειδικό δακτύλιο, που είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι, και στη συνέχεια οι κινήσεις του "μεταφράζονται" σε ακτίνες φωτός που προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του άλλου.
Αν μάλιστα οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν αυτές θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλάζοντας χρώμα.
"Θέλαμε να αποφύγουμε τη χρήση κινητών τηλεφώνων, και τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης γιατί με το τηλέφωνο η φωνή του συντρόφου σου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα κουτί, και με την τηλεδιάσκεψη, ο σύντροφος σου είναι πίσω από ένα παράθυρο που δεν μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του.
Με το Μουτσουγκότο, προβάλλουμε αυτές τις γραμμές κατευθείαν στο κρεβάτι, χρησιμοποιώντας προτζέκτορα, και πάνω στο δέρμα σου, ώστε να νιώσεις σαν να σε ακουμπά ο σύντροφος σου", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Στέφανος Αγαμανώλης.
Οι έρευνες για τη καινοτομική αυτή συσκευή, ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια και ολοκληρώνονται μέσα στο έτος, ενώ ήδη ξενοδοχεία της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μουτσουγκότο.
-------------------------------------
Πηγή: ΣΚΑΙ
-------------------------------------
Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου