Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

Δολοφονική επίθεση στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής

Σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10, στην Αθήνα, λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ της Τρίτης.

Οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη, κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός, νοσηλεύεται στην εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει και εξετάζει τρεις μοτοσικλέτες για να διαπιστώσει εάν χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή επίθεση στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής. Οι μοτοσικλέτες βρέθηκαν έξω από το σταθμό μετρό Χαλανδρίου.

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα τους περάσει»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επισκέφτηκε τόσο τον τόπο της επίθεσης όσο και τους τραυματισμένους στα νοσοκομεία δήλωσε ότι «η ένοπλη επίθεση εναντίον νεαρών Αστυνομικών και ενός πολίτη είναι επίθεση άνανδρη, δολοφονική και εκατό τοις εκατό τρομοκρατική».

Επισήμανε πως «η βία και μάλιστα η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας. Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα» και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συσπείρωση γύρω από τη Δημοκρατία, «για να την προστατέψουμε», όπως είπε.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα απόψε σε αυτούς τους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ παρόντες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των τραυματισμένων στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τους τραυματισμένους αστυνομικούς επισκέφτηκαν επίσης η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Οι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνος, πέρασαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο «γάζωσαν» με πυρά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερις με δύο μοτοσικλέτες και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο που από τους κάλυκες ερευνάται εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί η μία μοτοσικλέτα στην περιοχή του Παπάγου.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε περιπολικά οχήματα και στον εξωτερικό χώρο του αστυνομικού τμήματος. Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ήδη ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Παράλληλα, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών κάνουν λόγο για οργανωμένη, τρομοκρατική επίθεση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Αντιδράσεις και δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, με δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, καταδίκασε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής: «Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην εξής δήλωση: «Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά. Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ευρωβουλευτής, κ. Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου