Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009

Επαναστατική λύση για τις σχέσεις από απόσταση δίνει ελληνοαμερικανός Επιστήμονας

Λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση, συνήθως εξαιτίας της δουλειάς, δίνει ο ελληνοαμερικανός Επιστήμονας του ΜΙΤ Στέφανος Αγαμανώλης, με μια νέα συσκευή που βοηθά το ζευγάρι να ξανασμίγει, έστω και εικονικά.

Η συσκευή, η οποία ονομάζεται Μουτσουγκότο και χαρακτηρίζεται ήδη ως η "επαναστατική τεχνολογία της κρεβατοκάμαρας" επιτρέπει σε δύο συντρόφους να ξαπλώνουν ο ένας δίπλα στον άλλο, ακόμα και αν τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.

Χρησιμοποιώντας κάμερες, τεχνητά φώτα, κομπιούτερ και το διαδίκτυο, η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός, στην μακρινή κρεβατοκάμαρα του άλλου.

Κάθε σύντροφος φορά ένα ειδικό δακτύλιο, που είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι, και στη συνέχεια οι κινήσεις του "μεταφράζονται" σε ακτίνες φωτός που προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του άλλου.
Αν μάλιστα οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν αυτές θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλάζοντας χρώμα.

"Θέλαμε να αποφύγουμε τη χρήση κινητών τηλεφώνων, και τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης γιατί με το τηλέφωνο η φωνή του συντρόφου σου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα κουτί, και με την τηλεδιάσκεψη, ο σύντροφος σου είναι πίσω από ένα παράθυρο που δεν μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του.

Με το Μουτσουγκότο, προβάλλουμε αυτές τις γραμμές κατευθείαν στο κρεβάτι, χρησιμοποιώντας προτζέκτορα, και πάνω στο δέρμα σου, ώστε να νιώσεις σαν να σε ακουμπά ο σύντροφος σου", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Στέφανος Αγαμανώλης.

Οι έρευνες για τη καινοτομική αυτή συσκευή, ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια και ολοκληρώνονται μέσα στο έτος, ενώ ήδη ξενοδοχεία της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μουτσουγκότο.
-------------------------------------
Πηγή: ΣΚΑΙ
-------------------------------------

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

Τα κοράκια... επιβεβαίωσαν τον μύθο του Αισώπου

Κατάφεραν να αυξήσουν τη στάθμη του νερού σε μια κανάτα

Ο μύθος του Αισώπου με το κοράκι που διψούσε και έριχνε πετραδάκια μέσα σε ένα μισοάδειο κανάτι για να ανέβει η στάθμη και να πιει, μάλλον δεν ήταν απλά μία φανταστική ιστορία τελικά!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  pegasus_LARGE_t_420_39252_.jpg Εμφανίσεις:  7 Μέγεθος:  128,9 KB


Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων απέδειξε ότι τα κοράκια μπορούν εύκολα να βρουν τρόπο να αυξήσουν τη στάθμη του νερού σε μία κανάτα, όταν στην επιφάνειά του επιπλέει ένα γευστικότατο σκουληκάκι. Στο πείραμα συμμετείχαν 4 κοράκια, ο Κουκ, ο Φράι, η Κόνελι και η Μονρό.

Και τα τέσσερα κατάφεραν να αυξήσουν τη στάθμη του νερού ρίχνοντας μέσα στο δοχείο χαλίκια. Το μόνο άλλο ζώο που μπορεί να κάνει το ίδιο είναι ο ουραγκοτάγκος (και φυσικά ο άνθρωπος).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Νάθαν Εμερι, του Πανεπιστήμιου Κουίν Μαίρη του Λονδίνου: «Πραγματοποιήσαμε πολλά πειράματα και στα κοράκια και στους πιθήκους, και καταλήξαμε ότι τα αποτελέσματα των κορακιών (κυρίως στη χρήση αντικειμένων) είναι εξίσου καλά με αυτά των πιθήκων και μερικές φορές είναι και καλύτερα. Παρά ταύτα όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι το ένα είδος είναι πιο έξυπνο από το άλλο, καθώς το πλαίσιο δεν είναι το ίδιο».

Οπως συμπλήρωσε ο Εμερι, «καταδείξαμε ότι όχι μόνο μπορούν να βρουν λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα που απαιτούν τη χρήση εργαλείων, αλλά μπορούν να "φανταστούν" ποιες θα είναι οι συνέπειες των πράξεών τους χωρίς να έχει προηγηθεί μία διαδικασία πειραματισμού και μάθησης μέσω του λάθους».

πηγη : ethnos.gr

Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Απειροελάχιστες οι ελπίδες για ύπαρξη ζωής στον Αρη

Το μεθάνιο κάνει τον πλανήτη δηλητηριώδη

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εύρεση ζωής στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη». Παρόλο που η ανακάλυψη μεθανίου στον Αρη το 2003 ενίσχυε μέχρι σήμερα τη θεωρία ότι δεν είμαστε μόνοι στον γαλαξία, ομάδα Γάλλων επιστημόνων διαπίστωσε ότι η ίδια ουσία που παράγεται από τους ζωντανούς οργανισμούς στη Γη λειτουργεί ως δηλητήριο στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_131187.JPG Εμφανίσεις:  16 Μέγεθος:  80,4 KB


Οι χημικοί Φρανκ Λεβέρ και Φρανσουά Φορζέ του Πανεπιστημίου Πιερ και Μαρί Κιουρί στο Παρίσι διαπίστωσαν ότι το μεθάνιο στον Αρη παράγεται και καταστρέφεται με συντριπτικά ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τον πλανήτη μας.

Η άγνωστη αιτία που καταστρέφει το μεθάνιο στον Αρη (ίσως η παρουσία ισχυρών χημικών ουσιών στην επιφάνεια του πλανήτη) πιθανότατα εξαφανίζει και κάθε άλλο οργανικό μόριο, άρα και την πιθανότητα ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη». Για την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νature», οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κλιματικές προσομοιώσεις σε υπολογιστές για την ανάλυση σε στοιχεία παρατηρήσεων από τηλεσκόπια στη Γη.

Η ανακάλυψη «αφήνει λίγες μόνο ελπίδες για την ύπαρξη ζωής, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα», δήλωσαν οι ερευνητές. Ωστόσο ο Βρετανός επιστήμονας δρ Ρόμπερτ Μάσεϊ, της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. «Εάν σκάψουμε 10 ή 20 ή 100 μέτρα, μπορεί να βρούμε ζωή», υποστήριξε.

πηγη : ethnos.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

"Τυφλοί" απέναντι στους επικίνδυνους κομήτες

Η NASA δε διαθέτει πόρους για να παρακολουθεί επικίνδυνους για τη Γη κομήτες

Περίπου 100.000 αστεροειδείς και κομήτες εκτιμάται ότι βρίσκονται κοντά στη Γη, από τους οποίους οι 20.000 – σύμφωνα με τους επιστήμονες – υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστούν με τη Γη.

Το 2005, το Κογκρέσο διέταξε τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) να παρακολουθεί το 90% των κοντινών στη Γη αστεροειδών διαμέτρου 140 μέτρων και μεγαλύτερης ως το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, η NASA δε διαθέτει κεφάλαια για να παρακολουθεί τους κοντινούς μεγάλους αστεροειδείς, αφού για τη συγκεκριμένη αποστολή δεν προβλέφθηκε χρηματοδότηση.

Η μελέτη καταλήγει ότι οι αστρονόμοι είναι σε θέση να παρακολουθούν τους αστεροειδείς εάν τους παρασχεθούν οι πόροι.
---------------------------------------
Πηγή: News scientists

Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

Το ανέκδοτο της γραφειοκρατίας

Tο πρωτογενές ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο αφορά τον Καναδά, αλλά αλλάζοντας μόνο τα ονόματα των υπηρεσιών μπορούμε κάλλιστα να το προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα:

Εμφανίζεται -λέει- ο Θεός, σε ένα σύγχρονο Νώε, τον τελευταίο ενάρετο Ελληνα που βρήκε και τον διατάζει να χτίσει μια Κιβωτό, στην οποία πρέπει να βάλει δύο ζώα από κάθε είδος. «Πρέπει να βιαστείς», του λέει.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  grafeiokratia2.jpg Εμφανίσεις:  19 Μέγεθος:  42,8 KB


«Σε έξι μήνες θα αρχίσω τον κατακλυσμό που θα κρατήσει σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες». Πέρασαν οι έξι μήνες και ξανακατέβηκε ο Θεός. «Νώε, πού είναι η κιβωτός μου;»

«Συχώρεσέ με Κύριε», απάντησε εκείνος. «Αλλά ξέρεις τα πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που έκανες κατακλυσμό. Ξεκίνησα να χτίζω την κιβωτό, αλλά ήρθε η πολεοδομία. Ζήτησε άδεια κατασκευής, αλλά δεν είχα. Χρειάζονταν χαρτιά πολλά και έξι μήνες να τη βγάλω, αλλά ευτυχώς κάποιος με πληροφόρησε για το “γρηγορόσημο”. Κατάφερα να βγει σε δύο εβδομάδες. Aρχισα να τη χτίζω, αλλά ξανάρθε η πολεοδομία επειδή υπερέβην το ύψος. Γλίτωσα το πρόστιμο με λίγο λάδωμα, αλλά έπρεπε να μεταφέρω συντελεστή δόμησης από άλλη περιοχή.

Χρειαζόταν έξι μήνες διαδικασία, αλλά με ένα “γρηγορόσημο” τα κατάφερα σε δύο εβδομάδες. Οταν πήρε μορφή ο σκελετός ήρθε το υπουργείο Ναυτιλίας και μου έριξε πρόστιμο διότι έφτιαχνα βάρκα χωρίς να έχω επικυρωμένα σχέδια για κανόνες ασφαλείας. Προσέφυγα στα δικαστήρια αλλά σταμάτησα γιατί χρειάζονταν οκτώ χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση στον Aρειο Πάγο. Εδωσα κάτι λίγα στους υπαλλήλους κι αυτοί έκαναν τα στραβά μάτια.

Μετά παρενέβη η Γ.Γ. Δασών, γιατί χρησιμοποιούσα υπερβολική ξυλεία. Σκέφθηκα να πάω στα δικαστήρια, αλλά θα μου χρειαζόταν μια δεκαετία μέχρι να βρω το δίκιο μου. Τους έδωσα κάτι για να κάνουν τα στραβά μάτια. Κάποιος από τους ελεγκτές με ρώτησε γιατί έφτιαχνα ένα τόσο μεγάλο καράβι. Οταν τους είπα για τον Κατακλυσμό, μου ζήτησαν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γι’ αυτό το φαινόμενο. Αναγκάστηκα να δώσω και σ’ αυτούς κάτι.

»Οταν άρχισα να μαζεύω τα ζώα, ήρθαν από το υπουργείο Υγείας και μ’ απείλησαν με μηνύσεις για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας μέσα στην κιβωτό. Χρειάστηκε λίγο λάδωμα για να μη γίνει η μήνυση. Μετά ξαναήρθαν από τη Διεύθυνση Θηραμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μ’ απείλησαν με μηνύσεις για παράνομη αιχμαλώτιση ζώων που είναι προς εξαφάνιση. Τα κατάφερα να γλιτώσω με το γνωστό τρόπο.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  image007.gif Εμφανίσεις:  15 Μέγεθος:  84,6 KB


»Το κακό είναι πως μίλησα γι’ αυτά τα λαδώματα σε κάποιους συχωριανούς. Το έμαθαν κάποιοι πολιτικοί και ένιωσαν προσβεβλημένοι. Μου έκαναν αγωγή για δυσφήμιση και η απόφαση προέβλεπε κατάσχεση όλων των υπαρχόντων μου. Ετσι μου πήραν και την Κιβωτό. Γι’ αυτό συχώρεσέ με Θεέ μου, αλλά αν είναι να ξαναρχίσω πρέπει να μου δώσεις τουλάχιστον δέκα χρόνια».

Ξαφνικά άνοιξε ο καιρός. Ο ήλιος άρχισε να λάμπει κι ένα ουράνιο τόξο απλώθηκε στον ορίζοντα.

«Κύριε και Θεέ μου! Δεν θα καταστρέψεις τελικά την Ελλάδα;»

«Οχι», απάντησε ο Θεός. «Οι κυβερνήσεις σας τα κατάφεραν μια χαρά πριν από εμένα...»


πηγη :kathimerini.gr / Tου Πασχου Μανδραβελη

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

Τα 'μαθες τα νέα πατέρα;

Θα 'μαθες, πατέρα, ότι πετάχτηκα μέχρι την Πάτμο. Εκεί που έχει πάρει η οικογένεια μια βίλα. Δεν πήγα, βέβαια, τυχαία... Ήταν ο Νεγκρεπόντε, ο αδελφός του άλλοτε αρχηγού της CIA. Ασχολείται, όπως θα ξέρεις, με την πληροφορική.

Του έκανα λοιπόν μια πρόταση, όταν με το καλό γίνω πρωθυπουργός να αναλάβει υπουργός Καινοτομίας -και μη γελάς- αλλά δεν βλέπω να δέχεται.

Εγώ πάντως θα επιμείνω. Θα φέρω τα πάνω κάτω... Πού να 'ξεραν, και ιδιαίτερα ο Βενιζέλος, τι τους ετοιμάζω...

- Γιώργο, έχετε χάσει την μπάλα; Δεν έχετε επαφή με την αγορά; Είναι δυνατόν να λέτε «όχι» σε ενισχύσεις με τη μορφή δανείων από τις τράπεζες δύο ΔΙΣ ευρώ σε επιχειρήσεις, γιατί, λέει, δεν έχουν… επιχειρηματικό σχέδιο;

Αντί να πείτε είναι λίγα, δώστε περισσότερα για να κρατηθούν ανοικτές και να μην έχουμε λουκέτα και απολύσεις; Δηλαδή ποια είναι η γραμμή; Να στεγνώσει η αγορά;

- Δεν φαντάζομαι, Γιώργο μου, να ξέχασες να στείλεις λουλούδια στον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Αθαν. Έλις, για το υμνητικό άρθρο που έγραψε για σένα. Ούτε η... «Εξόρμηση» (την θυμάται κανείς δεν θα έγραφε τέτοιους επαίνους.

Όπως ότι «είσαι ένας πολιτικός που κινείσαι με άνεση στο εξωτερικό, διατηρείς προσβάσεις και είσαι αποδεκτός ως αξιόπιστος συνομιλητής, στοιχεία χρήσιμα για τη χώρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που εκλεγείς πρωθυπουργός».

Όλοι ψάχνονται, τι να σήμαινε το... «“ΟΚ” προχώρα». Αποκλείεται να μην το 'ξερε..... ο Αλαφούζος!

- Τι μου 'λεγαν οι φίλοι μου οι Παλαιστίνιοι και δεν μπορώ να το πιστέψω. Πήγες στο συνέδριο της Φατάχ και δεν είπες λέξη κατά του Ισραήλ και των βομβαρδισμών της Γάζας, που σκότωσαν παιδιά και σώριασαν ερείπια; Να είναι αλήθεια Γιώργο; Καλά, με ποιους είμαστε;

- Χωρίς τον Άλεξ τον Ρόντο δεν κάνεις Γιώργο. Τον είχες, όπως έμαθα, πάλι -έστω και... κρυμμένο- στη Σκιάθο, εκεί στο Συνέδριο των Σοσιαλιστών. Ε, Σοσιαλιστής και το αμερικανάκι ο Άλεξ, δεν πάει πολύ ρε παιδί μου;

Δεν φαντάζομαι να ετοιμάζει και εδώ καμιά ....α λα Γεωργία κίνηση και σε πάρει στον λαιμό του, όπως πήρε και τον Σαακασβίλι και την πλήρωσαν ....οι Γεωργιανοί...

Κάνει εντύπωση πάντως που το ΠΑΣΟΚ, παιδί μου, ως οργανωτής δεν ανακοίνωσε ότι παραβρέθηκε και το ....μάτι των Αμερικανών στο συνέδριο. Ποιος ο λόγος;

- Τι είναι αυτά που μαθαίνω Γιώργο μου; Ότι «υπάρχει μουρμούρα από αρκετά στελέχη που νιώθουν ότι δεν τους επιτρέπεται να εκφραστούν ελεύθερα και θέτουν ζήτημα ....εσωκομματικής δημοκρατίας»;

Και μάλιστα ότι αυτό το είπε δημόσια η Διαμαντοπούλου; Και για να φθάσουν στο σημείο να το βγάλουν έξω, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Τράβηξε κανένα αυτί στους αυλικούς σου, πριν πάθεις καμιά ζημιά παιδί μου... γιατί όλο και κάποιοι θα πουν, ......αυτήν την ελευθερία υπόσχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

ΥΓ. (Από το.... υπερπέραν) - Έχεις κανέναν σύμβουλο γύρω σου παιδί μου, που ασχολείται με την ανακύκλωση και έχει και εταιρεία που ανακατεύεται στα… σκουπίδια και φιλοδοξεί, όταν γίνει το ΠαΣοΚ κυβέρνηση, να αναλάβει τον τομέα αυτόν;

Για ψάξε, γιατί ....πολλά κυκλοφορούν…!!!!!!!!!!
-----------------------------------------
Πηγή: Το ΠΑΡΟΝ

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2009

Μνήμη και όχι "λησμονιά" .....

Τα πρώτα θύματα κάθε πολέμου -πριν από τους ανθρώπους και τα έργα τους- είναι η αλήθεια, οι ηθικές αξίες, η Ιστορία και ο πολιτισμός.

Παρά το ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να καταφύγει κανείς στην ένοπλη -και μάλιστα στην οργανωμένη- βία, οι πόλεμοι συνιστούν βασικές σταθερές της εξέλιξης από την Πλειστόκαινο περίοδο της ανθρωπότητας. Και βέβαια αφήνουν πληγές που δύσκολα κλείνουν, μιας και το ανθρώπινο αίμα, όπου βάφει, πολύ δύσκολα ξεβάφει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία ακόμη δεν έχει «ξεμπερδέψει» με το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόλις προχτές δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σε ισόβια Γερμανό αξιωματικό των ναζί, που σήμερα είναι 91 ετών, επειδή το 1944 διέταξε τη δολοφονία 14 Ιταλών. Μια ακόμη απόδειξη πως κανείς δε δικαιούται να υποτιμά ούτε τη μνήμη ούτε την ατομική ευθύνη.

Με αυτά τα δεδομένα, η δολοφονία Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από τον τουρκικό στρατό, που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες χάρη στη μέθοδο του DNA, δεν είναι δυνατόν να περάσει στο� ντούκου. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά προκλητική για να αφήσει αδιάφορα τα κράτη της Ευρώπης, που καθημερινά προσπαθούν να αποδείξουν ότι το γεγονός πως δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη δε σημαίνει ότι τα εγκλήματα δεν έχουν ενόχους. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πρόκειται για μια «χρυσή ευκαιρία» για την ίδια την Τουρκία να βρει και να τιμωρήσει τους δολοφόνους, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δικαιούται μια θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Φυσικά, αυτό δε θα συμβεί. Οι γείτονες δεν έχουν δείξει ευαισθησία σε ανάλογα ζητήματα. Αντίθετα, έχουν οικοδομήσει ένα κράτος, το οποίο ακόμη και σήμερα στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην ύπαρξη και την πολύπλευρη λειτουργία του στρατού, που σε κρίσιμους τομείς της χώρας, όπως είναι η οικονομία και η διπλωματία, έχει βαρύνοντα λόγο.

Αυτή η πραγματικότητα δε σημαίνει ότι οι φωνές όσων πιστεύουν πως η απόδοση ευθυνών θα λειτουργήσει ενδεχομένως και παιδευτικά για το μέλλον θα πρέπει να σιωπήσουν. Τα δάκρυα και τα «γιατί» των συγγενών των θυμάτων ίσως δεν αρκούν για να λυγίσει ένα στρατοκρατικό κατεστημένο, αλλά είναι βέβαιο ότι κατατρώγουν αργά αλλά σταθερά τα θεμέλια και -κυρίως- την όποια έξωθεν καλή μαρτυρία προσπαθεί να οικοδομήσει.
-----------------------------------
Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

Aπαγορεύτηκε η πώληση του Word στις ΗΠΑ!

H πώληση του Word απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ. Έφεση από τη Microsoft

Την πώληση του ευρέως διαδεδομένου προγράμματος ηλεκτρονικής επεξεργασίας κειμένων Word απαγόρευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δικαστήριο του Τέξας.

Η Microsoft έχει προθεσμία δύο μηνών για να αποσύρει απο την αγορά όλες τις εφαρμογές του, που εμπεριέχουν το Wοrd.

Αφορμή για την δικαστική απόφαση αποτέλεσε προσφυγή της καναδικής εταιρείας i4i, που ζητούσε να απαγορευτεί στη Mιcrosoft να χρησιμοποιεί πατέντα της, που έχει αναπτύξει από το 1998, για την επεξεργασία κώδικα XML.

Για την υπόθεση είχε ήδη καταδικαστεί ο κολοσσός σε αποζημίωση 200 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η νέα απόφαση ανεβάζει το ποσό σε 290 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση αφορά τις σειρές Wοrd 2003, 2007 και όλες όσες βασίζονται στο ίδιο λογισμικό.
H Microsoft δήλωσε ότι προτίθεται να εφεσιβάλει την επίμαχη απόφαση.
---------------------------------------
Πηγή: News scientists

Η νεύρωση της καθαριότητας

Τι γίνεται όταν ακόμα και η καθαριότητα μετατρέπεται σε νεύρωση; Αποτελεί ειρωνεία: η γρίπη των χοίρων εμφανίστηκε σε μια εποχή η οποία μαστίζεται από μιαν άλλου τύπου «επιδημία»: αυτήν της μικροβιοφοβίας.

Η νεύρωση της αποστειρωμένης ζωής φαίνεται να μην είναι κάτι μεμονωμένο αλλά να έχει τον χαρακτήρα ενός φαινομένου μαζικού. Στο εξωτερικό, ήδη κυκλοφορούν σχετικές μελέτες, ωστόσο, αρκεί γύρω σου να κοιτάξεις και τα σημάδια είναι εκεί.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  reinigung-hygiene.jpg Εμφανίσεις:  18 Μέγεθος:  30,3 KB


Η νεύρωση αυτή ξεκινάει από το σημείο όπου η σχολαστική υγιεινή του ιδιωτικού σου χώρου μετατρέπεται σε εμμονή, η οποία μάλιστα απαντά συνήθως σε νέους άνδρες ή σε νεαρά ζευγάρια, η εσωτερική ισορροπία των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από αυτή την ανάγκη για καθαριότητα. Η καθαριότητα γίνεται πρόβλημα όταν αντί να είναι μια κατάσταση που την ελέγχεις εσύ, είναι μια κατάσταση που ελέγχει εσένα πλέον. Φίλοι εξομολογούνται πώς σκύβουν ή γονατίζουν κάθε τόσο για να τσεκάρουν ότι το δάπεδο είναι καλά σφουγγαρισμένο ή ότι στην παραμικρή σκόνη χάνουν τον ύπνο τους.

Οι πραγματικές ακρότητες όμως διαπράττονται στον τομέα της προσωπικής υγιεινής. Μάλιστα, πολύ συχνά η μανία για αποστειρωμένη ζωή πηγαίνει χέρι χέρι με μιαν ανάλογη μανία με την υγιεινή διατροφή. Γνωρίζω ανθρώπους που, πεπεισμένοι ότι πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, κατέφυγαν σε «εναλλακτικούς» διατροφολόγους οι οποίοι τους συνέστησαν ημερήσια... κλίσματα.

Μπαίνεις υγιής σε αυτά τα «ιατρεία» και βγαίνεις άρρωστος – στο μυαλό. Αλλοι πλένονται κάθε τόσο με οινόπνευμα ή με αλκοολούχα διαλύματα ή κυκλοφορούν παντού με απολυμαντικά υγρομάντιλα.

Οπως τονίστηκε και πριν, μην πάει ο νους σας στην στερεοτυπική εικόνα της υστερικής μοναχικής γυναίκας ή αποξενωμένης συζύγου που περνάει όλη της την ημέρα τρίβοντας νιπτήρες. Τα τελευταία χρόνια, τέτοιες συνήθειες απαντούν σε νέους άντρες (είναι οι λεγόμενοι «μετροσέξουαλ» με τις άπειρες λοσιόν, τις ενυδατικές και τις κρέμες αντιγήρανσης; πιθανώς.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  DSCN0038b.jpg Εμφανίσεις:  15 Μέγεθος:  68,6 KB


Είναι συνήθως οι ίδιοι που αποφεύγουν και το σεξ διότι, πώς να το κάνουμε, είναι κι αυτό ανταλλαγή σωματικών υγρών - άρα βρώμικο). Η ειρωνεία είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που ο ιδιωτικός μας χώρος αστράφτει –όπως και το παχύ μας έντερο– αλλά που ο δημόσιος χώρος ζέχνει.

Λίγος κοινός νους δεν έβλαψε κανέναν. Το ρητό που μας έλεγαν στο Δημοτικό, ότι η «καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», ισχύει στο ακέραιο. Κάποτε λέγαμε πόσο ακάθαρτοι είμαστε οι Ελληνες και πόσο αυτό γινόταν αντιληπτό στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Ευτυχώς αυτό άλλαξε. Μόνο που η σχολαστικότητα έχει γίνει μονομανία, η υγιεινή αυτοσκοπός. Στην εποχή των επιδημιών οφείλει κανείς να φυλάγεται αλλά, έστω για μια φορά, ένα διαφημιστικό σλόγκαν είπε αλήθεια: «Λερωθείτε, κάνει καλό».

πηγη :kathimerini.gr / Tου Ηλια Μαγκλινη

Δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της

Μια γυναίκα που ζυγίζει περίπου 180 κιλά δήλωσε χθες ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και το αντελήφθη δύο ημέρες πριν τον τοκετό οπότε και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η Εϊπριλ Μπράνουμ, 39 χρόνων από το Γκάρντεν Γκρόουβ, στο νότιο Λος Άντζελες μετέβη στα επείγοντα του τοπικού ιατρικού κέντρου στις 26 Φεβρουαρίου με έντονους πόνους στο στομάχι για να ανακαλύψει ότι είναι έγκυος και μάλιστα στα πρόθυρα τοκετού.
Οι γιατροί ανακάλυψαν την ύπαρξη του μωρού όταν υπέβαλαν την 39χρονη σε ακτινολογικές εξετάσεις και την παρέπεμψαν στο πλησιέστερο μεγάλο ιατρικό κέντρο για προγενετικές εξετάσεις, δήλωσε η Σούζαν Μάντσια εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου UCI.

Δεν εντοπίσθηκε κανένα πρόβλημα στην κύηση και δύο μέρες μετά η Εϊπριλ Μπράνουμ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3,4 κιλών που του έδωσε το όνομα Ουόλτερ Σκοτ Εντουαρντς ΙΙΙ.

"Είμαι κουρασμένη αλλά ευτυχισμένη. Η ευτυχία μου έδιωξε κάθε ίχνος κόπωσης" δήλωσε η Μπράνουμ και πρόσθεσε ότι αγωνίζεται να χάσει βάρος με τη χρήση γαστρικού μπάι-πας, το οποίο τοποθέτησε πριν από επτά χρόνια όταν το βάρος της ήταν 225 κιλά. Η ίδια πρόσθεσε ότι η επέμβαση δεν τη βοήθησε να χάσει όσο βάρος ήλπιζε και επίσης της προκάλεσε μεγάλη χαλάρωση.

"Εκεί ακριβώς "κρύφτηκε" το μωρό. Ήταν κάτω από το χαλαρωμένο δέρμα και δεν τον αισθανόμουν καθόλου" πρόσθεσε η ίδια.
Η Μπράνουμ που ζει μαζί με τον μνηστήρα της Ουόλτερ Εντουαρντς ΙΙ, στο Γκάρντεν Γκρόουβ, είπε ότι εδώ και χρόνια είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για να αποκτήσει παιδιά.
"Νόμιζα ότι είχα μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Δεν είχα ποτέ κανένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης, όπως για παράδειγμα πρωινή ναυτία", κατέληξε η 39χρονη