Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

Δάσκαλος χωρίς να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή !

Μπορεί ο ίδιος να μη γνώριζε ανάγνωση και γραφή, αλλά αυτό ουδόλως τον εμπόδισε να ασκεί το επάγγελμα του...δασκάλου, επί δεκαεπτά συναπτά έτη, σε διάφορες βαθμίδες του αμερικανικού σχολείου.

Στα 48 του δεν άντεξε πια και αποφάσισε να μάθει επιτέλους γραφή και ανάγνωση, με τη βοήθεια μιας 65χρονης εθελόντριας δασκάλας, μέσα σ’ ένα χρόνο. Σήμερα είναι πρόεδρος ενός ιδρύματος που φέρει το όνομά του John Corcoran με στόχο την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στις ΗΠΑ.

Εχει καταγράψει την απίστευτη ιστορία του στο βιβλίο με τίτλο «Ο δάσκαλος που δεν μπορούσε να διαβάσει». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πέτυχε να επιβιώσει στην έδρα του δασκάλου με την αμέριστη συνδρομή των συναδέλφων του, αλλά και τη δημιουργία ενός δικού του προφορικού και οπτικού περιβάλλοντος, με το οποίο λειτουργούσε μέσα στην τάξη.

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, άρχισε να κρύβει την αδυναμία του να γράψει και να διαβάσει από τα δέκα του χρόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, πέτυχε να τελειώσει κανονικά τη βασική εκπαίδευση, αλλά και να φθάσει μέχρι το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το οποίο και του προσέφερε μια θέση δασκάλου.

www.kazam.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου