Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

Υποκρισία-Πολιτική και Κοινωνία

Με αφορμή την χθεσινή τηλεμαχία,αποφάσισα να γράψω κάποιες σκέψεις που έκανα αυθόρμητα,και οι οποίες αφορούν την πολιτική και την κοινωνία μας γενικότερα.

Υποκρισία και Πολιτική

Υποκρισία είναι: Να αφήνεις τα προβλήματα να έρχονται , να διογκώνονται και να μην παίρνεις μέτρα,και από την άλλη να διαλαλείς σε όλους τους τόνους πως δε σε ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος!
Υποκρισία είναι:Να έχει φθάσει ο καπνός από τα σκάνδαλα έξω από την πόρτα του γραφείου σου,κι εσύ να παίζεις αμέριμνος με το .....τέλος πάντων,playstation σου,και να μας λες πως αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  εκλογές.JPG Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  26,8 KB

Υποκρισία είναι:Να είσαι υπουργός εργασίας και να έχεις ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο κτηματάκι σου!
Υποκρισία είναι:Να είσαι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ,και να χτίζεις παράνομα την βίλα σου!

Υποκρισία είναι:Χωρίς να έχεις ζητήσει έστω και μια ταπεινή,ειλικρινή συγνώμη για όλα όσα κάνατε και έκανες,όταν ήσουν κυβέρνηση, να έρχεσαι έτσι απλά για να απαιτήσεις την ψήφο μας!
Υποκρισία είναι:Να φωνάζεις για σκάνδαλα και να καταγγέλεις,όταν εσύ πέρασες το νόμο περί ευθύνης υπουργών!

Υποκρισία είναι:Να σε κατηγορούν κι εσύ να λες, αν ........
.θέλετε (μπορείτε)φέρτε στοιχεία,και να αρνείσαι έλεγχο στις επιχειρήσεις σου!
Υποκρισία είναι:Να φωνάζεις για κατώτερο μισθό 1400 ευρώ ,και να πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου χαμηλότερα και από το βασικό!
Υποκρισία είναι:Να μην έχεις το σθένος να κάνεις αληθινή αυτοκριτική για όλα όσα έχει κάνει το κόμμα σου στη πατρίδα μου,και για όλα όσα έγιναν στο όνομα της ιδεολογίας σου παγκόσμια!

Υποκρισία είναι:Να λες πως αγωνίζεσαι ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων λόγο του χρώματός τους,και από την άλλη να χρησιμοποιείς μια κοπέλα από την Αφρική για να την επιδείξεις!
Υποκρισία είναι:Να λες σε νεαρούς χούλιγκανς πως είναι σοφοί,μόνο και μόνο για να υφαρπάξεις την ψήφο τους!


Υποκρισία είναι :Να λέτε ότι νοιάζεσται και αγωνίζεσται για τους αλλοδαπούς,καταστρέφοντας την χώρα μου και φέρνοντας πολλούς από αυτούς σε χειρότερη θέση από αυτή πού ήταν πρίν έλθουν*.Υποκριτές,θέλετε να δημιουργήσετε νέες,καινούργιες στρατιές κομματικών μαριονετών,ελπίζοντας να σας το ξεπληρώσουν αύριο όταν θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου.
Υποκριτές! Καταργήστε τα πολιτικά δικαιώματα,και να σας δω αν θα φωτογραφηθείτε ξανά με μελαμψό άνθρωπο!
*Μου έλεγε πρόσφατα ένας κύριος από την Ινδία,πως από την στιγμή που ήλθε στην Ελλάδα,άρχισε να μαζεύει λεφτά για να φέρει και την οικογένειά του.Τώρα μου λέει είμαστε τόσοι πολλοί,που δε μπορώ να βρω δουλειά!Και όχι μόνο οικογένεια δε μπορώ να φέρω,αλλά ούτε βγάζω λεφτά για να τους στέλνω και ντρέπομαι πολύ!!

Υποκρισία είναι:Να έχεις ξεσκίσει υπουργό που είπε την φράση <'Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό> χρησιμοποιώντας μάλιστα για αυτό τον σκοπό αποσπάσματα περί ηθικής από τους αρχαίους ημών προγόνους,και να υπερασπίζεσαι και να δικαιολογείς χωρίς αιδώ την σύζυγό σου που παρουσιάζει την πιο αισχρή και ανήθικη εκπομπή από καταβολής τηλεόρασης,δηλώνοντας μάλιστα <. «Κάνω τηλεόραση για να προσέξουν τη δουλειά μου ως διευθύντρια ορχήστρας!.>Υποκριτή πολιτικάντη.
Υποκρισία είναι:Να κρατάς στο κόμμα σου έναν τέτοιον υποκριτή,μόνο και μόνο για να μην πάει στο άλλο κόμμα!
Υποκρισία είναι:Να μου κουνάς στη μούρη την επιταγή που έδωσες για το ταμείο φτώχειας.Υποκριτή,από άλλους έπρεπε να το μάθω και όχι από εσένα!

Υποκρισία είναι:Να δηλώνεις πως δε νιώθεις 'Ελληνας αλλά ούτε σε ενδιαφέρει να σε αποκαλούν έτσι,και από την άλλη να ζητάς την ψήφο μου και να σου πληρώνω το μισθό σου!(Ν.Δήμου,κόμμα Δράση)

Υποκρισία είναι:Να δηλώνεις πως στις Βρυξέλλες δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τις οδηγίες του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας,και να θες να σε ψηφίσουμε!(Οικολόγοι)

Υποκρισία είναι:Να είσαι χρόνια υπουργός και στέλεχος σ'ένα κόμμα που κατάκλεψε την πατρίδα μου ,και να μην διαφωνήσεις ποτέ για καμιά του απόφαση!


Υποκρισία και Κοινωνία

Υποκρισία είναι:Να λερώνεις με τα έργα σου και με τα λόγια σου το περιβάλλον ,να αφήνεις όλη την μέρα ανοιχτή την τηλεόραση και το φως,να πετάς το πακέτο σου από το παράθυρο του αυτοκινήτου,να πετάς τα λάδια του αυτοκινήτου σου στον υπόνομο,να μην κάνεις αλλά και ούτε να έχεις σκεφτεί να κάνεις ποτέ ανακύκλωση,να πετάς μπαταρίες άδειες στα σκουπίδια,να κλέβεις τη ΔΕΗ,την εφορία,τον πελάτη σου ,να βρίζεις στη πρώτη ευκαιρία και να τσακώνεσαι με το παραμικρό,και να μου λες θα ψηφίσω τα μικρά κόμματα μήπως αλλάξει κάτι στην Ελλάδα.
Υποκριτή,άλλαξε Εσύ πρώτα, και μετά άλλαξε τη χώρα σου!Μη ρωτάς τι κάνει η χώρα σου μόνο ,αλλά κάτσε και σκέψου τι κάνεις Εσύ για την χώρα σου.

Υποκρισία είναι:Να βρίζεις όλη μέρα το κράτος σου για την παιδεία του,για το σύστημα υγείας του,για το ασφαλιστικό του,για την γραφειοκρατία του,για τις υπηρεσίες του απέναντι στον πολίτη,και να έχεις την απαίτηση να έρθουν και άλλοι μετανάστες για να τους <<βοηθήσεις>>!!
Υποκριτή, φτιάξε πρώτα το Σπίτι σου και μετά κάλεσε κι άλλους να τους φιλοξενήσεις!

Υποκρισία είναι:Να αγωνίζεσαι με πάθος για το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει,και την επόμενη στιγμή να είσαι έτοιμος να λιντσάρεις και να μαχαιρώσεις όποιον τύχει να περνάει από κοντά σου μόνο και μόνο γιατί φοράει κασκόλ διαφορετικό της δικής σου ομάδας!

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot / γράφει ''ένας Θαμώνας από την Κηφισιά''

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου