Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009

Οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από τις 10 το πρωί, λόγω της μαθητικής παρέλασης στις 11 για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Θα παραμείνουν κλειστές οι Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα Παπούλια

Να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Μιλώντας σε επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης την Τρίτη, πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων η εγκατάλειψη αναχρονιστικών αντιλήψεων και εθνικιστικών εμμονών.

Μηνύματα πολιτικών αρχηγών

Πηγή έμπνευσης για το σήμερα και τους αγώνες του παρόντος χαρακτηρίζει το έπος του '40 η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του τονίζει, ότι η 28η Οκτωβρίου κατέδειξε τη δυνατότητά μας να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, η αξιοπρέπειά μας, η ίδια μας η υπόσταση.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πουν ένα ηχηρό «’Όχι» -μεταξύ άλλων- στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η νέα γενιά πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτρέπει να πούμε ένα σύγχρονο και ξεκάθαρο Όχι -μεταξύ άλλων- στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την αλλαγή του κλίματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου