Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

Υποκρισία-Πολιτική και Κοινωνία

Με αφορμή την χθεσινή τηλεμαχία,αποφάσισα να γράψω κάποιες σκέψεις που έκανα αυθόρμητα,και οι οποίες αφορούν την πολιτική και την κοινωνία μας γενικότερα.

Υποκρισία και Πολιτική

Υποκρισία είναι: Να αφήνεις τα προβλήματα να έρχονται , να διογκώνονται και να μην παίρνεις μέτρα,και από την άλλη να διαλαλείς σε όλους τους τόνους πως δε σε ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος!
Υποκρισία είναι:Να έχει φθάσει ο καπνός από τα σκάνδαλα έξω από την πόρτα του γραφείου σου,κι εσύ να παίζεις αμέριμνος με το .....τέλος πάντων,playstation σου,και να μας λες πως αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  εκλογές.JPG Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  26,8 KB

Υποκρισία είναι:Να είσαι υπουργός εργασίας και να έχεις ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο κτηματάκι σου!
Υποκρισία είναι:Να είσαι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ,και να χτίζεις παράνομα την βίλα σου!

Υποκρισία είναι:Χωρίς να έχεις ζητήσει έστω και μια ταπεινή,ειλικρινή συγνώμη για όλα όσα κάνατε και έκανες,όταν ήσουν κυβέρνηση, να έρχεσαι έτσι απλά για να απαιτήσεις την ψήφο μας!
Υποκρισία είναι:Να φωνάζεις για σκάνδαλα και να καταγγέλεις,όταν εσύ πέρασες το νόμο περί ευθύνης υπουργών!

Υποκρισία είναι:Να σε κατηγορούν κι εσύ να λες, αν ........
.θέλετε (μπορείτε)φέρτε στοιχεία,και να αρνείσαι έλεγχο στις επιχειρήσεις σου!
Υποκρισία είναι:Να φωνάζεις για κατώτερο μισθό 1400 ευρώ ,και να πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου χαμηλότερα και από το βασικό!
Υποκρισία είναι:Να μην έχεις το σθένος να κάνεις αληθινή αυτοκριτική για όλα όσα έχει κάνει το κόμμα σου στη πατρίδα μου,και για όλα όσα έγιναν στο όνομα της ιδεολογίας σου παγκόσμια!

Υποκρισία είναι:Να λες πως αγωνίζεσαι ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων λόγο του χρώματός τους,και από την άλλη να χρησιμοποιείς μια κοπέλα από την Αφρική για να την επιδείξεις!
Υποκρισία είναι:Να λες σε νεαρούς χούλιγκανς πως είναι σοφοί,μόνο και μόνο για να υφαρπάξεις την ψήφο τους!


Υποκρισία είναι :Να λέτε ότι νοιάζεσται και αγωνίζεσται για τους αλλοδαπούς,καταστρέφοντας την χώρα μου και φέρνοντας πολλούς από αυτούς σε χειρότερη θέση από αυτή πού ήταν πρίν έλθουν*.Υποκριτές,θέλετε να δημιουργήσετε νέες,καινούργιες στρατιές κομματικών μαριονετών,ελπίζοντας να σας το ξεπληρώσουν αύριο όταν θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου.
Υποκριτές! Καταργήστε τα πολιτικά δικαιώματα,και να σας δω αν θα φωτογραφηθείτε ξανά με μελαμψό άνθρωπο!
*Μου έλεγε πρόσφατα ένας κύριος από την Ινδία,πως από την στιγμή που ήλθε στην Ελλάδα,άρχισε να μαζεύει λεφτά για να φέρει και την οικογένειά του.Τώρα μου λέει είμαστε τόσοι πολλοί,που δε μπορώ να βρω δουλειά!Και όχι μόνο οικογένεια δε μπορώ να φέρω,αλλά ούτε βγάζω λεφτά για να τους στέλνω και ντρέπομαι πολύ!!

Υποκρισία είναι:Να έχεις ξεσκίσει υπουργό που είπε την φράση <'Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό> χρησιμοποιώντας μάλιστα για αυτό τον σκοπό αποσπάσματα περί ηθικής από τους αρχαίους ημών προγόνους,και να υπερασπίζεσαι και να δικαιολογείς χωρίς αιδώ την σύζυγό σου που παρουσιάζει την πιο αισχρή και ανήθικη εκπομπή από καταβολής τηλεόρασης,δηλώνοντας μάλιστα <. «Κάνω τηλεόραση για να προσέξουν τη δουλειά μου ως διευθύντρια ορχήστρας!.>Υποκριτή πολιτικάντη.
Υποκρισία είναι:Να κρατάς στο κόμμα σου έναν τέτοιον υποκριτή,μόνο και μόνο για να μην πάει στο άλλο κόμμα!
Υποκρισία είναι:Να μου κουνάς στη μούρη την επιταγή που έδωσες για το ταμείο φτώχειας.Υποκριτή,από άλλους έπρεπε να το μάθω και όχι από εσένα!

Υποκρισία είναι:Να δηλώνεις πως δε νιώθεις 'Ελληνας αλλά ούτε σε ενδιαφέρει να σε αποκαλούν έτσι,και από την άλλη να ζητάς την ψήφο μου και να σου πληρώνω το μισθό σου!(Ν.Δήμου,κόμμα Δράση)

Υποκρισία είναι:Να δηλώνεις πως στις Βρυξέλλες δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τις οδηγίες του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας,και να θες να σε ψηφίσουμε!(Οικολόγοι)

Υποκρισία είναι:Να είσαι χρόνια υπουργός και στέλεχος σ'ένα κόμμα που κατάκλεψε την πατρίδα μου ,και να μην διαφωνήσεις ποτέ για καμιά του απόφαση!


Υποκρισία και Κοινωνία

Υποκρισία είναι:Να λερώνεις με τα έργα σου και με τα λόγια σου το περιβάλλον ,να αφήνεις όλη την μέρα ανοιχτή την τηλεόραση και το φως,να πετάς το πακέτο σου από το παράθυρο του αυτοκινήτου,να πετάς τα λάδια του αυτοκινήτου σου στον υπόνομο,να μην κάνεις αλλά και ούτε να έχεις σκεφτεί να κάνεις ποτέ ανακύκλωση,να πετάς μπαταρίες άδειες στα σκουπίδια,να κλέβεις τη ΔΕΗ,την εφορία,τον πελάτη σου ,να βρίζεις στη πρώτη ευκαιρία και να τσακώνεσαι με το παραμικρό,και να μου λες θα ψηφίσω τα μικρά κόμματα μήπως αλλάξει κάτι στην Ελλάδα.
Υποκριτή,άλλαξε Εσύ πρώτα, και μετά άλλαξε τη χώρα σου!Μη ρωτάς τι κάνει η χώρα σου μόνο ,αλλά κάτσε και σκέψου τι κάνεις Εσύ για την χώρα σου.

Υποκρισία είναι:Να βρίζεις όλη μέρα το κράτος σου για την παιδεία του,για το σύστημα υγείας του,για το ασφαλιστικό του,για την γραφειοκρατία του,για τις υπηρεσίες του απέναντι στον πολίτη,και να έχεις την απαίτηση να έρθουν και άλλοι μετανάστες για να τους <<βοηθήσεις>>!!
Υποκριτή, φτιάξε πρώτα το Σπίτι σου και μετά κάλεσε κι άλλους να τους φιλοξενήσεις!

Υποκρισία είναι:Να αγωνίζεσαι με πάθος για το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει,και την επόμενη στιγμή να είσαι έτοιμος να λιντσάρεις και να μαχαιρώσεις όποιον τύχει να περνάει από κοντά σου μόνο και μόνο γιατί φοράει κασκόλ διαφορετικό της δικής σου ομάδας!

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot / γράφει ''ένας Θαμώνας από την Κηφισιά''

Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Η ευτυχία είναι... μεταδοτική

Έρευνα των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Σαν Ντιέγκο απέδειξε ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική. Αν αισθάνεστε ευτυχισμένος, όχι μόνο ο φίλος σας, αλλά και ένας φίλος του φίλου σας είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί κι αυτός ευτυχέστερος.

Για τον James Fowler, έναν από τους δύο πρωταγωνιστές αυτής της έρευνας, η ευτυχία μας μπορεί να επηρεάσει θετικά τους άλλους και η ευτυχία των άλλων μπορεί να ανεβάσει τη βαθμίδα της δικής μας. Με άλλα λόγια, η ευτυχία δεν είναι μόνο ατομική λειτουργία η οποία βασίζεται στην προσωπική μας εμπειρία ή επιλογή, αλλά υπόκειται στους νόμους της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουμε.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  happiness-thumb-small.jpg Εμφανίσεις:  7 Μέγεθος:  7,0 KB

Ο James Fowler καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, σε συνεργασία με τον καλό του φίλο, τον “δικό μας” Νικόλα Χριστάκη της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, έκανε μια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθησαν πρόσφατα στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση. Δημιούργησαν ένα δίκτυο 5.000 περίπου ατόμων, στο οποίο συμπεριέλαβαν τον εαυτό τους, τις συζύγους και τους φίλους τους, και το μελέτησαν επί 20 έτη, από το 1983 ως το 2003.

Ο Fowler δήλωσε ότι: “ξέραμε από καιρό ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην ευτυχία ενός ατόμου και ενός άλλου, αλλά η μελέτη μας έδειξε ότι και οι έμμεσες σχέσεις επηρεάζουν την ευτυχία των ατόμων”.

Σε δήλωσή του στο CNN, ο Daniel Gilbert, καθηγητής ψυχολογίας στο Χάρβαρντ και συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, χαρακτήρισε εκπληκτική αυτή τη μελέτη δύο εκ των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων της εποχής μας που μόλις πέρσι είχαν γίνει ξανά πρωτοσέλιδο αποδεικνύοντας ότι και η παχυσαρκία είναι μεταδοτική στα κοινωνικά δίκτυα. Οι πιθανότητες να πάρουμε παραπάνω βάρος αυξάνονται κατακόρυφα όταν παχαίνουν οι φίλοι μας και οι φίλοι των φίλων μας. Μια άλλη σχετική μελέτη των Fowler και Χριστάκη, που δημοσιεύθηκε το 2008 στην Αμερική, έδειξε ότι οι καπνιστές είναι πολύ πιθανότερο να κόψουν το κάπνισμα αν το κόψουν οι συγγενείς, οι φίλοι ή άλλες κοινωνικές τους σχέσεις.

Η βάση δεδομένων της έρευνας των επιστημόνων δημιουργήθηκε από ένα δίκτυο 4.739 εθελοντών ασθενών με καρδιακές παθήσεις της κλινικής Φράνινγχαμ. Πολλοί από αυτούς συμμετείχαν ενεργά στην έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας συγγενείς και φίλους και σε λίγα χρόνια το κοινωνικό δίκτυο αριθμούσε στην πραγματικότητα πάνω από 50.000 “ανεπίσημα” μέλη. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η ευτυχία μιας κοινωνικής επαφής μας αυξάνει τις ατομικές μας πιθανότητες να γίνουμε ευτυχέστεροι κατά 15%. Οι επαφές δεύτερης βαθμίδας, ας πούμε η σύζυγος ενός φίλου, αυξάνει τις πιθανότητες ευτυχίας κατά 10% και η ευτυχία τρίτης βαθμίδας, η ευτυχία της ξαδέλφης της συζύγου του φίλου μας, αυξάνει τις πιθανότητες κατά 6%.

Δεν παρατηρήθηκε επιρροή ευτυχίας στην τέταρτη βαθμίδα (φίλοι των φίλων των φίλων των φίλων μας). Η ευτυχία μας αυξάνεται όταν έχουμε πολλούς φίλους, αλλά αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν οι φίλοι μας είναι ευτυχισμένοι. Ο Fowler διευκρίνισε ότι τα ευρήματά της έρευνας δεν σημαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε τους δυστυχισμένους, αλλά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι, όποτε το αισθανόμαστε, διότι αυξάνουμε έτσι κατά πολύ τις πιθανότητες να κάνουμε ευτυχισμένα και άλλα άτομα. Υποστηρίζει ότι: “πρέπει να σκεφτόμαστε την ευτυχία ως συλλογικό φαινόμενο. Αν επιστρέψω με άσχημη διάθεση στο σπίτι, δεν θα επηρεάσω αρνητικά μόνο την οικογένειά μου, αλλά και τους φίλους τους”.

Ο Ρίτσαρντ Σάζμαν (PhD), διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα των Fowler και Χριστάκη, χαρακτήρισε την έρευνα πρωτοποριακή και δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι πολύ σημαντικά γιατί, από την οπτική γωνία όσων ασχολούνται με τη δημόσια υγεία, η σημασία αυτής της έρευνας έγκειται στο ότι ο κοινωνικός αντίκτυπος της ευτυχίας ή της παχυσαρκίας ή του καπνίσματος, είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο νομίζαμε ως τώρα. Στην πραγματικότητα, μόλις τώρα ξεκινάμε να κατανοούμε την επίδραση των κοινωνικών δικτύων στη συμπεριφορά των ατόμων.

Τα χαρμόσυνα ευρήματα της έρευνας δεν σημαίνουν όμως ότι οι εκατοντάδες φίλοι που έχουμε στο facebook θα μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους, οι ερευνητές τονίζουν ότι η ένταση του φαινομένου εξατμίζεται με την απόσταση. Αυτοί που επωφελούνται άμεσα από την ευτυχία μας είναι τα άτομα με τα οποία έχουμε άμεση επαφή, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι φίλοι των φίλων μας, ακόμα και οι γείτονες. Το παράδοξο είναι ότι η δυστυχία δεν μεταδίδεται τόσο πολύ στα κοινωνικά δίκτυα όσο η ευτυχία. Λες και τα ανθρώπινα πλάσματα διαθέτουν κάποιο αμυντικό εξοπλισμό ο οποίος εξοστρακίζει τη δυστυχία ενώ αφομοιώνει την ευτυχία των άλλων.

Ο Νικόλας Χριστάκης τονίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τις περισσότερες κοινωνικές επαφές - φίλους, ερωτικές σχέσεις, συγγενείς, γείτονες - έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες ευτυχίας από τους υπόλοιπους. Κάθε καινούρια γνωριμία με ενδιαφέροντες ανθρώπους μας καθιστά ευτυχέστερους. Πέρα από τα άλλα πλεονεκτήματα, καταδείχθηκε ότι η ευτυχία μειώνει τη θνησιμότητα, τον πόνο όταν αρρωσταίνουμε και διευκολύνει την λειτουργία της καρδιάς. Η θέση του είναι, και βέβαια αξίζει να την λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ότι η κατανόηση του ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική θα μας βοηθήσει να προάγουμε μια υγιέστερη κοινωνία.

Πηγή: enet.gr

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

Βρείτε τα WiFi κωδικά στο PC σας

ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΚΩΔΙΚΑ WIFI ΣΤΟ ΠΙΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΕΧΕΙ.

ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Key View

ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ...

"Έφαγε" πρόστιμο γιατί κρέμασε στο τιμόνι σακούλα με ψητό κοτόπουλο!

Πρόστιμο ύψους 80 ευρώ για «επικίνδυνη οδήγηση» έκοψαν τροχονόμοι σε οδηγό μοτοσικλέτας στην Κομοτηνή, επειδή είχε κρεμάσει από το τιμόνι της μηχανής μια σακούλα με κοτόπουλο, που μόλις είχε αγοράσει από ψητοπωλείο!

Ο 50χρονος μουσουλμάνος Μαμούτ Νουρετίν το… φυσάει και δεν κρυώνει. Όταν τον σταμάτησαν οι άνδρες της τροχαίας, και το κράνος του φορούσε και η ταχύτητα με την οποία κινείτο ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  1239871905jpg.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  79,1 KB


Το μόνο του… παράπτωμα ήταν ότι είχε κρεμάσει την νάιλον τσάντα με το ψητό κοτόπουλο, τη σαλάτα και το ψωμί που αγόρασε για τους εργάτες του κτήματός του στο τιμόνι της μοτοσικλέτας του. Για τους τροχονόμους, όμως, που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, ήταν υπεραρκετό!

Αρχικά, ο 50χρονος αρνήθηκε να παραλάβει το πρόστιμο και απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να προσφύγει στα δικαστήρια. Εκείνος όμως τον συμβούλευσε να το πληρώσει, αφού η δικαστική διαμάχη θα του στοίχιζε πιο ακριβά από το πρόστιμο αυτό καθεαυτό.

πηγη:zougla.gr

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

Σμήνος νανοδορυφόρων ετοιμάζει η Ιαπωνία

100 μίνι δορυφόρους ετοιμάζεται να θέσει σε τροχιά η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία.
Το μέγεθος σχολικής τσάντας έχουν οι δορυφόροι που ετοιμάζεται να εκτοξεύσει στο διάστημα η Ιαπωνία με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση φυσικών καταστροφών,
μποτιλιαρισμάτων και άλλων συμβάντων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή.Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  16-04-09_275708_1.jpg Εμφανίσεις:  13 Μέγεθος:  10,0 KB
Όπως αναφέρθηκε στην ιαπωνική εφημερίδα Γιομιούρι, οι δορυφόροι θα είναι βάρους 50 κιλών ο καθένας και θα είναι ομοιόμορφοι εξωτερικά. Ωστόσο, τα όργανα με τα οποία θα είναι εξοπλισμένα θα ποικίλουν, καθώς ο καθένας θα έχει διαφορετικό ρόλο. Θα τεθούν σε τροχιά εντός διαστήματος δύο ετών.
Η αναφορά για την εκτόξευση των δορυφόρων έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση προγράμματος-κολοσσού από την ιαπωνική κυβέρνηση με σκοπό την αναβάθμιση της διαστημικής της υποδομής. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Τάρο Άσο, το πρόγραμμα, ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία 100 νέων επιχειρήσεων στο χώρο.
«Δορυφόροι τέτοιου είδους μπορούν να κατασκευαστούν και εκτοξευτούν πολύ πιο γρήγορα και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι οι συμβατικού τύπου» δήλωσε ο Τοκουγιούκι Άσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Επιστημών.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα, το αρχικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 50-100 τέτοιων δορυφόρων (κόστους 3-4 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστος), τους οποίους θα θέσει σε τροχιά χρησιμοποιώντας χαμηλού κόστους πυραύλους ρωσικής κατασκευής Στο ίδιο μοτίβο, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα προχωρήσει στην αποστολή δίποδου ρομπότ στη Σελήνη μέχρι το 2020, σε μια σειρά κινήσεων που γίνονται στα πλαίσια της ενίσχυσης της εγχώριας αεροδιαστημικής βιομηχανίας, η οποία τα τελευταία χρόνια χάνει έδαφος αντιμέτωπη με την κινεζική.

πηγη:kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Είμαι κορόιδο γιατί....

Κορόιδο

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχμές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι.
Είσαι κορόιδο γιατί δεν προνοείς να αγοράσεις το μπουκαλάκι από κάπου πιο φθηνά και μετά παραπονιέσαι γιατί έτσι το βρήκες, είσαι κορόιδο γιατί δεν αντιδράς γιατί έχεις μάθει να τα παίρνεις όλα έτοιμα και δεν προγραμματίζεις.

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να μου παρέχονται δωρεάν από το δήμο, δέχομαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω μία ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφημα 5Χ5 όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρμανση και η κατάσταση του τάπητα είναι κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι μισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέμματα, ρήξη χιαστού, κάκωση μηνίσκου κλπ, εξαιτίας της ακαταλληλότητα ς του χλοοτάπητα).
Είσαι κορόιδο που επιλέγεις να μένεις σε περιοχή όπου ο δήμος δεν έχει προβλέψει για δημόσιους χώρους άθηλησης, που πιέζεσαι για να βρεις ένα κακοφτιαγμένο σπίτι σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή είτε για να είσαι κοντά στη δουλειά σου, όπου εννοείται ότι πηγαίνεις με το άμαξι σου για να κάνεις το κομμάτι σου άσχετα αν το χρωστάς και θα στο πάρουν επειδή δεν θα μπορείς να το πληρώσεις.ή μένεις στο άθλιο "σπίτι" που ΕΠΕΛΕΞΕΣ για να λες μόνο ότι μένεις στη "δήθεν" περιοχή, τη στιγμή που υπάρχουν περιοχές και μέρη που σου προσφέρουν πολλά περισσότερα με λιγότερα ΑΛΛΑ εσύ επιλέγεις να "διαφέρεις" ακολουθώντας τη μάζα.

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %). Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή μας στη μη παροχή αποδείξεων σαν να κερδίζουμε κι εμείς από αυτή την ιστορία.
Είσαι κορόιδο γιατί δεν αντιδράς. ΓΙΑΤΙ δεν ζητάς απόδειξη, γιατί όταν ήσουν φοιτητής ή ήσουν σε περίοδο που χρειαζόσουν χρήματα δεχόσουν να δουλέψεις πολλές ώρες ώντας κακοπληρωμένος και ανασφάλιστος, γιατί θέλεις να στήνεις κώλο και να σε πάνε οι "άλλοι" γ...... παρά να σκύβεις κεφάλι και να προχωράς μέχρι να τα καταφέρεις. Αν θέλεις την ευκολία σου καλά σε κάνουν οι "αλλοι" και στα πέρνουν αφού δεν αντιδράς και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μάθεις ΟΥΤΕ στα παιδιά σου να αντιδράνε αλλά θα τους φταίνε ΟΛΟΙ οι "άλλοι".

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και βάλε, όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι = 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι μπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η μπύρα κοστίζει 1 με 1,5 ευρώ και το ποτό 3 με 4. Εδώ το σαπουνόνερο που μας πουλάνε για μπύρα κοστίζει 5 με 6 ευρώ και η μπόμπα 7 με 8 (στα 8 ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ μπόμπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιμα; Αν δεν έβγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι μπράβοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιμα από τους δήμους για να πάρουν κι αυτοί τη μίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...
Είσαι κορόιδο γιατί πηγαίνεις στα μαγαζιά και αφήνεις το μισό μισθό σου σε ποτά μπόμπες μόνο και μόνο για να ρίξεις καμμιά γκόμενα ή για να φανείς ματσό σε γνωστούς γιατί φίλοι δεν σου έχουν μείνει γιατί ΕΣΥ το επέλεξες, δεν βοηθούσαν στην ανάδειξη του κοινωνικού σου STATUS. Είσαι κορόιδο γιατί όταν εκβιάζουν, κλέβουν ή κοροιδεύουν το διπλανό σου εσύ λες δόξα τω Θεώ που δεν είμαι εγώ και δεν μιλάς γιατί φοβάσαι. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.

Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και τι να κάνουμε. (Ποιον βολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).
Είσαι κορόιδο που αφήνεις τον εαυτό σου να μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία και δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να την αλλάξεις και θα την μεταφέρεις και στο παιδί σου λέγοντας του ότι για να βγάλει λεφτά ή για να είναι "μάγκας" θα πρέπει να κοροιδεύει τους άλλους, άρα το παιδί σου αύριο μεθαύριο θα κοροιδεύει κάποια άλλα κορόιδα αλλά δεν θα είσαι εσύ στη θέση τους και αυτό δεν πειράζει. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ που θεωρείς ότι αυτός που ασελγεί επάνω σου είναι μάγκας και την νοοτροπία αυτή όχι μόνο την έχεις πιστέψει και την αποδέχεσαι αλλά την κάνεις βίωμα στα παιδιά σου.

Είμαι κορόιδο γιατί. δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο. Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα. Φυσικά με το αζημίωτο.
Είσαι κορόιδο γιατί ενώ δικαιούσαι δεν κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις. Γιατί αν ήσουν συνειδητοποιημένος θα μπορούσες να μπεις μέσα στο σύστημα και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις, αλλά εσύ προτιμούσες να λες ότι φταίνε όλα τα άλλα παρά να προσπαθήσεις για το καλύτερο, σε βολεύει! κανένας δεν θα σε κατηγορήσει, αντιθέτως εσύ μπορείς να τους κατηγορείς ΟΛΟΥΣ γιατί δεν φωνάζεις για να σε ακούσουν ΚΟΡΟΙΔΟ... Είσαι κορόιδο γιατί αν είσαι ή κατάφερες να μπεις μέσα στο σύστημα τελικά τα ξεχνάς όλα και έχεις μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Είσαι κορόιδο γιατί πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος σου θέλεις να στα κάνουν οι άλλοι για σένα. Είσαι κορόιδο γιατί όταν θα δεις κάποιον που θα κάνει τη διαφορά δεν τον βοηθάς αλλά κάνεις πέρα γιατί είναι δύσκολα. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήματα και εκατοντάδες νεκρούς.

Είσαι κορόιδο γιατί τρέχεις στους δρόμους και προκαλείς μόνος ατυχήματα, γιατί όταν θα δεις κάποιον να παρανομεί δεν θα τον καταγγείλεις γιατί δεν σε αφορά εκείνη τη στιγμή άμεσα, εδώ δεν είσαι κορόιδο αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. ΔΕΝ φταίνε τα διόδια φίλε αλλά η δική σου αδιαφορία γιατί δεν θα κάνεις μήνυση για το δρόμο ούτε καταγγελία ούτε θα προσπαθήσεις να μαζέψεις κόσμο για να διαμαρτυρηθείτε γιατί θα χάσεις από τον πολύτιμο ελεύθερο σου χρόνο.

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω την ΕΡΤ υποχρεωτικά μέσω της ΔΕΗ. Αυτή η παράνομη εξαναγκαστική πληρωμή μιας προαιρετικής υπηρεσίας θα είχε μια βάση αν τα προγράμματα της ΕΡΤ δεν περιλάμβαναν διαφημίσεις. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα είμαι κορόιδο με κεφαλαία.
Είσαι κορόιδο φίλε γιατί δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να το σταματήσεις, ενώ υπάρχει τρόπος βαριέσαι και που να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες τώρα...άσε να το ξεκινήσει άλλος και βλέπουμε...

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφορα λογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μια πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.
Εδώ κοροιδεύεις τον εαυτό σου γιατί αν ήσουν εσύ στη θέση του εφοριακού ευχαρίστως θα έπαιρνες τη μίζα σου για να μην φορολογηθεί ο πλούσιος όπως πρέπει, γιατί αν είσαι λογιστής ευχαρίστως θα το κάνεις γιατί το κάνει ΌΛΟΣ ο κλάδος και εσύ δεν θέλεις να διαφέρεις, βέβαια δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς αλλά επέλεξες αυτό το επάγγελμα γιατί αυτό είναι το καλό του. Εντέλλει κλέβεις και εσύ από το κράτος και μετά σου φταίει γιατί δεν υπάρχουν πόροι για να καλύψουν τα στοιχειώδη. Τουλάχιστον αν κλέβεις μην παραπονιέσαι, μην μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε... Δηλαδή αν μας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ ή τον Μάο;", τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνες είναι ναζιστές και οι άλλοι μισοί μαοϊστές.
Είσαι κορόιδο που κάθεσαι και βλέπεις ό,τι σου σερβίρουν, που δεν αντιδράς. κάνε ένα γκάλοπ, κλείσε την τηλεόραση, μάθε να βλέπεις προγράμματα και την επόμενη φορά που θα κάνεις μια συζήτηση μην αναφερθείς σε λεγόμενα εκπομπής.

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς (όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου αλλά τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που βγαίνουν και λένε ότι "δε θα βγάλουμε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά και όταν στήνουν φαγοπότια όλοι μαζί και γλεντάνε, μας χλευάζουν και μας αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...
Ισχύουν τα ίδια με το παραπάνω σχόλιο.

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία του δημοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερου επιπέδου βιβλία, με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Είσαι ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ γιατί αν δεν πάει το παιδί σου σχολείο ΔΕΝ θα ενδιαφερθείς ΠΟΤΕ και τότε μόνο θα αρχίσεις να παραπονιέσαι αλλά μόνο αυτό. Δεν θα γραφτείς ποτέ σε κανένα σύλλογο, δεν θα πας ποτέ σε συγκέντρωση γονέων και κηδεμώνων, δεν θα επιδιώξεις τίποτα γιατί ΟΛΑ αυτά τρώνε από τον πολύτιμο χρόνο σου που τον σπαταλάς για να πίνεις καφέ με 3€, με το να πίνεις ποτά με 7,8,9€ ή να κάνεις βόλτες με το αμάξι που ακόμα χρωστάς και μετά παραπονιέσαι για την ακρίβεια της βενζίνης. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) με έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD.
Είσαι κορόιδο γιατί έκατσες και το παρακολούθησες από την αρχή μέχρι το τέλος λες και ήταν reality. Το αστείο ήταν ότι σε ενδιέφερε περισσότερο ποια ήταν αυτή που έπεσε στα γόνατα και δεν έμαθες ποτέ για τα λεφτά που δόθηκαν μαύρα σε οργανισμούς και φαγώθηκαν εν μια νυκτί.

Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδα στέλνουμε τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα όλων αυτών που πατρίδα τους είναι μόνο το χρήμα.
Είσαι ψεύτης και μας κοροιδεύεις γιατί αν μπορούσες να το κάνεις και εσύ θα το έκανες πρώτος και θα κορόιδευες τους άλλους που πάνε κανονικά γιατί δεν έχουν βύσμα. Είσαι κορόιδο γιατί εσύ τους δίνεις δύναμη, γιατί αν δε σε ενδιέφερε που θα κάνεις τη θητεία σου αυτοί δεν θα έπερναν τίποτα για να στην αλλάξουν, αλλά με το που σου ήρθε το χαρτί το πρώτο πράγμα που είπες ήταν που θα βρούμε κανα βύσμα να μας καβαντζώσει ως σύγχρονως "Φιλέλληνας" και θα κάνεις το ίδιο για το παιδί σου.

Είμαι κορόιδο γιατί. με έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί μου καλύτερος μαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Φορτώνοντας με άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους μαθητές εναρμονίζουμε το σχολικό μας σύστημα με αυτό των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ μάλιστα αυξάνεται η τάση να μη στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι μάθημα στο σπίτι γιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαμηλό).
Είσαι κορόιδο γιατί δεν θα μάθεις ποτέ στο παιδί σου να δουλεύει μεθοδικά για να μη χρειάζεται όλους τους άλλους, δεν θα το μάθεις να δουλεύει ποτέ μόνο του και ανεξάρτητο, να παίρνει πρωτοβουλίες γιατί θέλεις κάπου να αισθάνεσαι ότι έχεις εξουσία. Ποιον κοροιδεύεις ???

Είμαι κορόιδο γιατί. δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινος δωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους μου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.
Είσαι κορόιδο γιατί το μόνο άγχος που έχεις για όλη σου τη ζωή είναι πώς θα μπεις εσύ στο Δημόσιο και πώς θα βολέψεις το παιδί σου στο Δημόσιο και αντί το χρόνο που σπαταλάς για να κάνεις φροντιστήρια δεν τον αξιοποιείς παραγωγικά σε εργασία και φτάνεις σε ηλικία 35ετών και έχεις μόνο πτυχία και καμία ώρα εργασίας. Γιατί αν έκανες δουλειά μόνος σου ή δούλευες για κάποιον άλλο θα δούλευες τουλάχιστον 8ώρο και αυτό δεν το θέλεις. Θέλεις να έχεις χρόνο να πίνεις καφέ με 3-4€ και να είσαι φρέσκος το βράδυ να βγεις για ποτό....

Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμια μετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθμός σε έναν κατάλογο. Στην ουσία θέλουν μελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν από τις σχολές φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σε συμφέροντα, που ανήκουν σε παρατάξεις που δρουν αντίθετα προς τις βλέψεις καθηγητών κλπ, δηλαδή να καταργήσουν το πολιτικό και ιδεολογικό άσυλο των σπουδαστών και το δικαίωμά τους να εκφράζονται και να πολιτεύονται ελεύθερα. Κοινώς θέλουν να καταλύσουν το φοιτητικό κίνημα που στην Ελλάδα και παγκοσμίως φαίνεται να είναι το μοναδικό κίνημα ικανό να ανατρέψει δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Είσαι κορόιδο γιατί θέλεις να πιστεύεις ότι μόνο μέσα από τα Πανεπιστήμια μπορείς να πολιτεύεσαι, γιατί έτσι σε βολεύει επειδή έχεις από πίσω τον πατέρα σου που κλέβει την εφορία για στα ακουμπάει εσένα και αφήνεις μαλλί για αντίδραση(το μόνο που προσφέρει είναι κατάλλυμα στις ψείρες), γιατί έχεις μάθει να κρύβεσαι στην αφάνεια και να παίζεις με τις συνειδήσεις και σου αρέσει που μπορείς να επηρεάζεις ανθρώπους και αρκετούς από αυτούς δεν τους αφήνεις αν προχωρήσουν γιατί θα φανεί η δική σου βλακεία.

Είσαι κορόιδο γιατί...

(άγνωστος συγγραφέας)

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Τους λήστεψε μια κότα !!!

Ένας άντρας από το Ohio των ΗΠΑ ντύθηκε "κοτόπουλο" και πήγε να ληστέψει ένα παντοπωλείο.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω κύριος έβαλε μια ολόκληρη στολή "κότας" με το ράμφος και τα "ειδικά" πόδια που συνοδεύουν ένα καθώς πρέπει πτηνό και πήγε για ληστεία.

Μπήκε λοιπόν στο κατάστημα έβγαλε ένα περίστροφο και ζήτησε από το προσωπικό να του δώσουν τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο. Πήρε τα χρήματα και έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα...

Η κάμερα παρακολούθησης που ήταν τοποθετημένη στο κατάστημα αποθανάτισε την "κότα" ληστή χωρίς όμως να μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας του.

"Είναι πραγματικά απίστευτο, είχαμε περιπτώσεις που ληστές φορούσαν περούκα η μουστάκι για να μην τους αναγνωρίσουμε αλλά "κότα" δεν είχαμε ξαναδεί!!!"είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sgt Shaun Laird.

www.kazam.gr

Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

Έκατσε πάνω στη σύζυγο του και την σκότωσε !

Ένας άνδρας που ζύγιζε 128 κιλά, την εποχή των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται, καταδικάστηκε στο Χίλντεσεϊμ...σε πενταετή φυλάκιση επειδή έκατσε πάνω στη σύζυγο του, σπάζοντάς της έτσι 18 πλευρά, τραυματισμός που προκάλεσε το θάνατο της ένα μήνα μετά.

Ο καυγάς τους με το τραγικό τέλος είχε ως αιτία την άρνηση του συζύγου , τον Απρίλιο του 2006, να ακούσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του το αγαπημένο μουσικό κομμάτι της συζύγου του, μια επιτυχία του ιταλού τραγουδιστή Αλ Μπάνο.

Η κατάσταση τότε ξέφυγε από κάθε έλεγχο...και η γυναίκα του πέταξε ένα μπουκάλι μπύρας. Ο σύζυγος της απάντησε με χτυπήματα και στη συνέχεια...έκατσε πάνω της για τουλάχιστον δυο λεπτά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος διαβεβαίωσε ότι έπεσε, από ατύχημα, πάνω στη γυναίκα του, που ήταν δυο φορές ελαφρότερη από εκείνον. Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε ζητήσει για τον κατηγορούμενο ποινή με αναστολή, ενώ υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα να ασκηθεί έφεση.

www.kazam.gr

Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

KANONEΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

KANONEΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

* Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.

* Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.

* Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.

* Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.

* Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.

* Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.

* Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.

* Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραφτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...

* Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

Κλειδώστε τα αρχεία σας

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

AxCrypt_1.6.4.4

AxCrypt, file encryption for windows

AxCrypt is the leading open source file encryption software for Windows. It integrates seamlessly with Windows to compress, encrypt, decrypt, store, send and work with individual files.

Features

Right-click integration with Windows Explorer makes AxCrypt the easiest way to encrypt individual files in Windows.

Double-click integration makes it as easy to open, edit and save encrypted files as it is to work with unencrypted files.

Many additional faetures, but no configuration required, just install it and use it.

AxCrypt encrypts files that are safely and easily sent to other users via e-mail or any other means. Self-decrypting files are also supported, removing the need to install AxCrypt to decrypt.

AxCrypt is translated into English, Danish, Swedish, German, Dutch, Hungarian, Spanish, French, Italian and Norwegian so chances are it speaks your preferred language.

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2009

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΕ DOS

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

GR_DOS


ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΕ DOS, ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ...

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

Οι γκέι ευθύνονται και για τους σεισμούς !

Οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για τους σεισμούς. Το δήλωσε με κάθε σοβαρότητα ενώπιον του ισραηλινού Κοινοβουλίου... Εβραίος υπερορθόδοξος βουλευτής, με αφορμή πρόσφατο σεισμό, στην περιοχή. Δεν χρειάζεται, είπε, να αναζητούμε τρόπους πρόληψης των σεισμών, με βάση τα γήινα στοιχεία.

Η αλήθεια κρύβεται στην Γκεμάρα ένα από τα ιερά βιβλία των Εβραίων, όπου σύμφωνα με τον κ. Σλόμο Μπενιζρί, βουλευτή του «Σας», ο θεός σείει τη γη, προκειμένου να αφυπνίσει όσους επιδίδονται στην επαίσχυντη πράξη.

Οι γραφές βεβαίως δεν το αναφέρουν έτσι όπως ακριβώς το ερμηνεύει ο κ. βουλευτής, αλλά εκείνος αυτός πιστεύει και αυτό υποστηρίζει. Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, ώστε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι θέσεις του κ. βουλευτή, είναι ότι το ισραηλινό Κοινοβούλιο αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία από το 1988 κι έκτοτε έχει υιοθετήσει αρκετούς νόμους, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των γκέι.

www.kazam.gr

Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

Δάσκαλος χωρίς να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή !

Μπορεί ο ίδιος να μη γνώριζε ανάγνωση και γραφή, αλλά αυτό ουδόλως τον εμπόδισε να ασκεί το επάγγελμα του...δασκάλου, επί δεκαεπτά συναπτά έτη, σε διάφορες βαθμίδες του αμερικανικού σχολείου.

Στα 48 του δεν άντεξε πια και αποφάσισε να μάθει επιτέλους γραφή και ανάγνωση, με τη βοήθεια μιας 65χρονης εθελόντριας δασκάλας, μέσα σ’ ένα χρόνο. Σήμερα είναι πρόεδρος ενός ιδρύματος που φέρει το όνομά του John Corcoran με στόχο την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στις ΗΠΑ.

Εχει καταγράψει την απίστευτη ιστορία του στο βιβλίο με τίτλο «Ο δάσκαλος που δεν μπορούσε να διαβάσει». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πέτυχε να επιβιώσει στην έδρα του δασκάλου με την αμέριστη συνδρομή των συναδέλφων του, αλλά και τη δημιουργία ενός δικού του προφορικού και οπτικού περιβάλλοντος, με το οποίο λειτουργούσε μέσα στην τάξη.

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, άρχισε να κρύβει την αδυναμία του να γράψει και να διαβάσει από τα δέκα του χρόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, πέτυχε να τελειώσει κανονικά τη βασική εκπαίδευση, αλλά και να φθάσει μέχρι το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το οποίο και του προσέφερε μια θέση δασκάλου.

www.kazam.gr

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Κάποιες χρήσιμες εφαρμογές για την IP σας (και για δύκτια)

Κάποιες χρήσιμες εφαρμογές για την IP σας

(freeware)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ

IP_Address_Tools.rar

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΙΡ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...

Κυριακή, Μαΐου 17, 2009

Το φιλί της ζωής σε μια τίγρη (?)

Μια Γερμανίδα, φοιτήτρια της ιατρικής, έκανε αναπάντεχη πρακτική άσκηση όταν κλήθηκε να δώσει το φιλί της ζωής σε...μια τίγρη που πνιγόταν, στο ζωολογικό κήπο της πόλης Χάλε, στην ανατολική Γερμανία.

Η Τζανίν Μπάουερ είχε πάει στο ζωολογικό κήπο μαζί με το μικρό γιο της πριν από αρκετές εβδομάδες, όταν πρόσεξε ότι η αρσενική τίγρη, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών, πνιγόταν. Αμέσως η νεαρή γυναίκα προσφέρθηκε να βοηθήσει το φύλακα, όπως είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Αντρέας Γιάκομπ. "Η τίγρη προσπάθησε να φάει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κρέας, πνίγηκε, άρχισε να τρέμει και μετά λιποθύμησε. Βγάλαμε το κρέας αλλά δεν ανέπνεε και έτσι της έκανα τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις. Μετά από 3-5 λεπτά συνήλθε, δόξα τω Θεώ" είπε η Μπάουερ.

Σε μια τελετή που διοργάνωσε ο ζωολογικός κήπος, τίμησε την Μπάουερ και αποφάσισε να ονομάσει την τίγρη Γιόχαν, από το όνομα του μικρού γιου της φοιτήτριας.

www.kazam.gr

Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Έφτιαξε κλουβί για το αυτοκίνητο του !

Ένας άντρας, στην Κίνα, έφτιαξε ένα κλουβί για το αυτοκίνητο του με σκοπό να αποτρέψει τους κλέφτες που του ξαφρίζουν συνεχώς κομμάτια και μετά του ζητούν χρήματα! Ο κύριος Zhang, από την πόλη Jilin, είπε πως ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος τους αυτοκινήτου του κλάπηκε δυο φορές! «Κάθε φορά έβρισκα ένα χαρτί στο υαλοκαθαριστήρα που έγραφε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Και κάθε φορά έβαζα στην τράπεζα το ποσό των 50 ευρώ για να πάρω πίσω τα κομμάτια που μου είχαν κλέψει,» είπε ο κύριος Zhang. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να κατασκευάσει ένα σιδερένιο κλουβί που θα φιλοξενεί το αυτοκίνητο του. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι πολίτες να μην πληρώνουν τα χρήματα που τους ζητούν οι κλέφτες αλλά να συνεργάζονται με τις αρχές για τον εντοπισμό τους!

www.kazam.gr

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Οι αγελάδες με όνομα παράγουν περισσότερο γάλα

cowΟι αγελάδες οι οποίες έχουν ένα όνομα και απολαμβάνουν μεγαλύτερη φροντίδα από τον άνθρωπο, παράγουν περισσότερο γάλα, αποκαλύπτει μία βρετανική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οπως εξήγησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη βορειο-ανατολική Αγγλία, οι αγελάδες που τυγχάνουν μιας "εξατομικευμένης συμπεριφοράς" παράγουν έως και 250 λίτρα περισσότερο γάλα ετησίως:

"Οπως οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα σε μία εξατομικευμένη συμπεριφορά, έτσι και οι αγελάδες είναι πιο ευτυχισμένες και πιο χαλαρές όταν τους δίνεις σημασία", εξηγεί η Κάθριν Ντάγκλας, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Ανθρωζώο" (Anthrozoos).

Η ίδια επισημαίνει ότι δίνοντας προσοχή στην κάθε μία αγελάδα χωριστά και προσφωνώντας την με το όνομά της, βελτιώνεις όχι μόνον την ευζωία του ζώου και την αντίληψη που έχει αυτό για τον άνθρωπο, αλλά και το βοηθάς να "κατεβάζει" περισσότερο γάλα.

ageladaΟρισμένες φορές μένει κανείς άφωνος με τα ευρήματα της επιστήμης, που εκ πρώτης όψεως φαίνονται αστεία, αλλά τελικά είναι πολύ σοβαρά. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αγελάδες με προσωπικότητα, που οι ιδιοκτήτες τους τούς έχουν δώσει ονόματα, παράγουν 3,4% περισσότερο γάλα μέσα σε ένα χρόνο, σε σχέση με τις απλές αγελάδες.

Η έρευνα, που ανέλυσε την παραγωγή 516 Βρετανών κτηνοτρόφων, έγινε από τους ερευνητές Κάθριν Ντάγκλας και Πίτερ Ρόουλινσον του πανεπιστημίου του Νιούκασλ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Anthrozoos", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science και τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Τελικά σε κανέναν δεν αρέσει να τον αντιμετωπίζουν σαν μέλος ενός κοπαδιού. Η ξεχωριστή αντιμετώπιση έχει αντίκρισμα ακόμα και στις αγελάδες. "Όπως οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα στη διαπροσωπική επαφή, έτσι και οι αγελάδες αισθάνονται πιο ευτυχισμένες και πιο χαλαρές, όταν δίνουν λίγο παραπάνω προσοχή στις ίδιες", δήλωσε η Ντάγκλας. "Δίνοντας περισσότερη σημασία σε μια μεμονωμένη αγελάδα, π.χ. με το να της δώσει κανείς ένα όνομα ή μιλώντας μαζί της όσο μεγαλώνει, όχι μόνο βελτιώνουμε τη ζωή του ίδιου του ζώου και την αντίληψή του για τους ανθρώπους, αλλά αυξάνουμε και την παραγωγή γάλατος", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω και να θυμούνται ότι οι αγελάδες, αν και δεν δείχνουν πολύ έξυπνες, έχουν μια μαγνητική "έκτη αίσθηση". Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, σχεδόν οι μισοί (46%) ιδιοκτήτες αγελάδων όντως τους δίνουν όνομα, δύο στους τρεις (66%) βεβαίωσαν ότι μπορούν και ξεχωρίζουν κάθε μια μέσα στο κοπάδι, το 48% συμφώνησε ότι η θετική ανθρώπινη επαφή βελτιώνει τη διάθεση της αγελάδας για άρμεγμα, ενώ λιγότεροι από 10% παρατήρησαν ότι ο φόβος των αγελάδων για τους ανθρώπους έχει σαν συνέπεια την κακή διάθεση της αγελάδας για άρμεγμα.

"Οι αγελάδες πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους κτηνοτρόφους σαν έξυπνα όντα, ικανά να βιώσουν μια γκάμα συναισθημάτων", δήλωσαν οι ερευνητές και συστήνουν στους ιδιοκτήτες των αγελάδων να μην ντρέπονται να κουβεντιάζουν λιγάκι μαζί τους τετ-α-τετ!

Η μελέτη διεξήχθη μεταξύ 516 εκτροφέων σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Αγόρασε μεταχειρισμένο MP3 με απόρρητες πληροφορίες ...

mp3_2Ένας άνδρας στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος αγόρασε εν αγνοία του από δεύτερο χέρι ένα ΜΡ3 με πληροφορίες που αφορούν το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, το παρέδωσε σήμερα σε αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 29χρονος Κρις Ογκλ, ο οποίος αγόρασε το ΜΡ3 έναντι δέκα δολαρίων σε κατάστημα μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών ειδών στην Οκλαχόμα, ανακάλυψε ενεργοποιώντας το ότι περιείχε 60 αρχεία με αμερικανικά στρατιωτικά μυστικά, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό πρόγραμμα One της Νέας Ζηλανδίας, που αποκάλυψε την είδηση.

Τα αρχεία περιείχαν τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία αμερικανών στρατιωτών, ανάμεσά τους και εκείνων που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, καθώς και πληροφορίες για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές βάσεις και λεπτομέρειες μιας αποστολής.

Κάποια έγγραφα περιείχαν μάλιστα και τους αριθμούς των εν ενεργεία κινητών τηλεφώνων καθώς και τον αριθμό μητρώου της ασφάλειας του στρατιωτικού προσωπικού.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Νέα Ζηλανδία μίλησαν χθες το βράδυ με τον Ογκλ και συμφώνησαν να του ανταλλάξουν σήμερα το παλιό ΜΡ3 με ένα καινούργιο, ανέφερε η Ένωση Συντακτών της Νέας Ζηλανδίας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Από πού πάνε για τον Παράδεισο?

8 εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων απαντούν
Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Κι αν ναι, πώς και πού είναι αυτό το «μετά»; Μεταφυσικά ερωτήματα για μια πορεία που αρχίζει στη γη και καταλήγει στον... ουρανό. Ενας χριστιανός ορθόδοξος ιερέας καθηγητής Θεολογίας και επτά εκπρόσωποι άλλων θρησκευτικών δογμάτων στη χώρα μας δείχνουν το δρόμο και εξηγούν τον τρόπο. Και οι περισσότεροι συμφωνούν πως σημασία έχει το ταξίδι...
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΒΑΖΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ (Ή ΕΔΩ)

Ιουδαϊσμός

Ιάκωβος Ντ. Αράρ
ραβίνος της Αθήνας












Βουδισμός
Σταμάτης Πολίτης
βουδιστής λάμα














ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

Πάτερ Παναγιώτης Κανταρτζής
Α' Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών













Σιχισμός
Παραμτζίτ Σινγκού
ινδός ιερέας των σιχ













Μορμόνοι

Γιάννης Γαλανός
πρόεδρος της Εκκλησίας των Αγίων των Τελευταίων Ημερών













Ισλαμ
Ζακρέμ Αχίντ
πακιστανός ιμάμης













Καθολικισμός

Πάτερ Ιωάννης
καθολικός ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου













Ορθοδοξία
Πάτερ Νικόλαος Λουδοβίκος
καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Κέμπριτζ, στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης

Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Τηλεσκόπιο της NASA κατέγραψε ένα “τεράστιο χέρι”

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αστρικό νέφος που βρίσκεται 150 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  b1509.jpg Εμφανίσεις:  30 Μέγεθος:  292,3 KB


Η εικόνα δείχνει μία μορφή σαν ακτινογραφία ανθρώπινου χεριού σε μπλε χρώμα το οποίο μοιάζει να απλώνεται για να πιάσει ένα κόκκινο σύννεφο. Σύμφωνα με τη NASA η εικόνα δείχνει στην πραγματικότητα ένα πάλσαρ – δηλαδή μία ουράνια πηγή που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μέσω κυμάτων. Το συγκεκριμένο pulsar ονομάζεται PSR B1509-58.

«Το πάλσαρ είναι ένα ταχύτατα στροβιλιζόμενο αστέρι νετρονίων που διαχέει ενέργεια στο περιβάλλον του.
Τα κύματα δημιουργούν ενδιαφέροντας σχήματα και μεταξύ
αυτών είναι και εκείνο που μοιάζει με μεγάλο χέρι» αναφέρει η NASA, σύμφωνα με το CNN.Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  cirpulsar_cxo.jpg Εμφανίσεις:  20 Μέγεθος:  27,5 KB Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το ουράνιο σώμα είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Γαλαξία.

πηγη:cosmo.gr

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

Καλλιεργητής κάνναβης παγιδεύτηκε στο YouTube

kanabisΑπ΄ ότι φαίνεται όλα είναι πιθανά στον διαδικτυακό χώρο, αφού, μέχρι και συλλήψεις γίνονται κανονικά και με το νόμο. Έτσι αποδεικνύει η ιστορία ενός 25χρονου καλλιεργητή ινδικής κάνναβης ο οποίος συλλήφθηκε από άνδρες της αστρονομίας έπειτα από βίντεο που είχε ανεβάσει στο γνωστό ιντερνετικό site YouTube, στο οποίο αποκάλυπτε τα αποτελέσματα της προσωπικής σοδειάς του στο σπίτι του στο Somerset της Αγγλίας.

Η σύλληψή του ακόμα έγινε ακόμα ευκολότερη για τους άνδρες της αστυνομίας -οι οποίοι δεν άργησαν να τον εντοπίσουν- αφού ο ίδιος ανέφερε καθαρά στο βίντεο το πραγματικό του όνομα και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Έτσι, έψαξαν διεξοδικά το σπίτι του νεαρού κι ανακάλυψαν ένα μεγάλο φυτό ινδικής κάνναβης, ναρκωτικό β' κατηγορίας, μαζί με υδροπονικό εξοπλισμό και ειδικό φωτισμό για την αύξηση θερμοκρασιακών συνθηκών.

Ο Adrian Peck της αστυνομίας του Somerset, δήλωσε πως ο 25χρονος κινηματογραφούσε συστηματικά και για πολλούς μήνες την ανάπτυξη του φυτού κι έπειτα ανέβαζε το ανάλογο υλικό με τις φυτοκομικές του προσπάθειες στο site παρέχοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμες και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

"Η καλλιέργεια της κάνναβης είναι παράνομη. Αν καταπατήσει κάποιος τον νόμο και είναι παράλληλα τόσο ανόητος ώστε να διαφημίζει τις ίδιες του τις εγκληματικές πράξεις στο ίντερνετ, διευκολύνει πολύ το έργο της Αστυνομίας" συμπλήρωσε.

Police said the cannabis produced by the single plant could have had a potential street value of up to £500; both the plant and growing equipment will be destroyed.

Ο νεαρός παραδέχτηκε εν τέλει το αδίκημα του κι έλαβε μόνον μια επίσημη υπηρεσιακή προειδοποίηση αφού κατασχίστηκαν πρώτα φυτό κι εξοπλισμός.

Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

"Περίεργο" αεροδρόμιο

Juancho E. Yrausquin (Σάμπα, Αντίλλες)



Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που υπάρχει στο νησί Σάμπα, στις Ολλανδικές Αντίλλες. Το Yrausquin καλύπτει μια μεγάλη έκταση του μικρού νησιού. Παρόλο που δεν έχει στο… ενεργητικό του μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες, θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη. Στις δύο άκρες του μοναδικού αεροδιάδρομου υπάρχουν θεόρατα βράχια και… ένας γκρεμός που καταλήγει στη θάλασσα. Οπότε αν ένα αεροπλάνο δεν προσγειωθεί σωστά ή αν δεν προλάβει να αναπτύξει την κατάλληλη ταχύτητα για να απογειωθεί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσει στη θάλασσα.

Ayrton Senna - Δημοφιλέστερος ενός θεσμού

Δημοφιλέστερος ενός θεσμού
Ο Αϊρτον Σένα, στο πέρασμα των χρόνων, κατάφερε να γίνει ο ίδιος δημοφιλέστερος της Formula 1... Ο Θωμάς Κ. Ευθυμίου αναλύει το φαινόμενο Σένα ακριβώς 15 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του

Kάθε 100 χρόνια, ο Δημιουργός έχει πραγματικά κέφια και προικίζει μερικούς ανθρώπους με το απόλυτο των ικανοτήτων. Η συσσώρευση πολλών ικανοτήτων σε ένα άτομο είναι αυτό που το καθιστά ξεχωριστό, μεμονωμένη περίπτωση και, εν τέλει, φαινόμενο. Αν ανατρέξει κάποιος σε διάφορες αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες του ανθρώπου, θα συναντήσει πολλά φαινόμενα.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός το συνάντησε αυτό αρχικά στο πρόσωπο του αείμνηστου Αϊρτον Σένα. Του πιλότου της Formula 1, ο οποίος χρόνο με το χρόνο γινόταν ακόμα καλύτερος στις επιδόσεις του, διόρθωνε τις όποιες μικρές «ατέλειές» του και στο τέλος, έφτασε στο σημείο να είναι μοναδικός. Σε ένα σπορ ιδιαίτερα επίπονο και απαιτητικό, ο Αϊρτον Σένα κατάφερε να το ξεπεράσει. Εγινε συνώνυμο του αλάθητου, των χωρίς όρια ικανοτήτων. Ολα τα παραπάνω, η μοναδικότητα αυτοσυγκέντρωσης στις πίστες, ο ισχυρός του λόγος έξω από αυτές αλλά και η οδηγική του τελειότητα δημιούργησαν το «φαινόμενο Σένα»...

Ο άνθρωπος πίσω από το «φαινόμενο»

Σίγουρα, ως χαρακτήρας ο Αϊρτον Σένα δεν ήταν εύκολος... Απαιτητικός, αντικομφορμιστής, δύσκολα χαριζόταν σε όποιον προσπαθούσε να τον αντιμετωπίσει με σαθρά επιχειρήματα. Αμεσος, απότομος, αλλά και δίκαιος. Κράτησε, ακόμα και τις μέρες που ήταν διάσημος, μια μικρή παρέα φίλων του και δεν είχε και ιδιαίτερη ζέση να δημιουργήσει νέα κάστα μέσα από τους αγώνες. Είναι παροιμιώδης η απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις όχι καλές (χειρότερες και από τυπικές, είναι η αλήθεια) σχέσεις του με τον ομόλογό του στη McLaren, Αλέν Προστ: «Στη Formula 1 ήρθα για να κερδίσω πρωταθλήματα και όχι για να κάνω φίλους», είχε πει.

Μεθοδικός, με τεράστια ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, λιγομίλητος, χαμογελούσε λίγο και ξεκαρδιζόταν ελάχιστα.

Ηταν και αρκούντως ξεροκέφαλος. Ισως να ήταν και αυτό που του στοίχισε τη ζωή. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι, προκειμένου να καταστήσει το μονοθέσιό του ευκολοδήγητο, ζήτησε -κατά τις πληροφορίες της εποχής- να του μειώσουν το πάχος της κολόνας του τιμονιού...

Η απώλεια

Βρέθηκε το 1994 στην Williams προερχόμενος από τη ΜcLaren, με την οποία και είχε κερδίσει τρία πρωταθλήματα. Πήγε εκεί γιατί πίστευε ότι πήγαινε στην καλύτερη ομάδα. Ομως, οι κανονισμοί που είχαν αλλάξει εκείνη τη σεζόν, δεν του επέτρεψαν να οδηγήσει το εκπληκτικό μονοθέσιο της Williams. Προσπαθούσε να το βελτιώσει. Σε μια απονενοημένη κίνηση, ζήτησε από τους τεχνικούς της ομάδας να κόψουν(!) την κολόνα του τιμονιού, να τη μειώσουν σε πάχος και να την κολλήσουν. Ηταν κι αυτή που του αφαίρεσε τη ζωή, πριν από ακριβώς 15 χρόνια, την Πρωτομαγιά του 1994, όταν έσπασε και άφησε το αυτοκίνητο ακυβέρνητο στην έξοδο της στροφής Tamburello στην πίστα της Ιμολα, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στον προστατευτικό τοίχο. Ενα θραύσμα από την εμπρός δεξιά ανάρτηση διαπέρασε το κράνος του Αϊρτον Σένα και του δημιούργησε σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μπολόνια. Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Οι δικαστικές έρευνες που ακολούθησαν από την ιταλική Δικαιοσύνη λίγο βοήθησαν στην ανεύρεση μιας αληθοφανούς εξήγησης, σχετικά με το τι ήταν αυτό που οδήγησε στο θάνατο τον Αϊρτον Σένα. Κάπου ανάμεσα σε πολιτική, ενστάσεις και διπλωματία χάθηκε και η ουσία. Οπως γίνεται σχεδόν πάντα...

Obrigado Ayrton!

Ευχαριστώ! Αυτή είναι η λέξη που κυριαρχούσε κατά τη νεκρώσιμη πομπή από εκατοντάδες χιλιάδες απλούς ανθρώπους, που τον συνόδευσαν στην τελευταία του δημόσια πορεία. Ενα ευχαριστώ για τα όσα είχε κάνει για τη Βραζιλία, αλλά και για όσα θα έκανε στο μέλλον, άσχετα αν ο ίδιος δεν πρόλαβε. Η αδελφή του, Βίβιαν, προεδρεύει σήμερα ενός φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, το οποίο φέρει το όνομα του Σένα. Σκοπός αυτού του ιδρύματος, που ίδρυσε η οικογένειά του κατά την επιθυμία του αείμνηστου Αϊρτον, είναι η βοήθεια 400.000 παιδιών της Βραζιλίας, ώστε αυτά να μορφωθούν και να ξεφύγουν από την εγκληματικότητα που μαστίζει αυτές τις τρυφερές ηλικίες.

Ομως, ο Αϊρτον Σένα με το θάνατό του άφησε μια σπουδαία κληρονομιά και στη Formula 1. Αναφερόμαστε στην ασφάλεια των μονοθεσίων και στις βελτιώσεις που έγιναν στις πίστες. Τα πάντα γύρω από τον τομέα αυτό, μετά την Πρωτομαγιά του 1994, επανεξετάστηκαν και η δήλωση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μαξ Μόσλι, είναι καταλυτική: «Είναι σίγουρο ότι τα συμβάντα στην Ιμολα το 1994 συνέτειναν τα μέγιστα ώστε η ασφάλεια να είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα στη Formula 1».

Αν δούμε ανατριχιαστικά ατυχήματα στο πρόσφατο παρελθόν της F1, που δεν είχαν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η θυσία του Αϊρτον δεν πήγε χαμένη...

Η αγωνιστική καριέρα του Σένα

Ο Αϊρτον Σένα γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1960 στο Σάο Πάολο. Αρχισε την αγωνιστική του καριέρα από τα καρτ, το 1983 κέρδισε το Βρετανικό πρωτάθλημα F3 και έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 1984, στην ομάδα της Τoleman. Την επόμενη χρονιά πήγε στη Lotus-Renault, με την οποία κέρδισε έξι αγώνες στις επόμενες τρεις σεζόν. Το 1988 πήγε στη ΜcLaren, με την οποία κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα, κάτι που επανέλαβε το 1991 και το 1992. Συνολικά πήρε μέρος σε 161 Grand Prix, κέρδισε 41 νίκες ενώ σημείωσε 65 pole positions (πρώτες θέσεις σε εκκινήσεις).

kathimerini.gr

Σάββατο, Μαΐου 09, 2009

Ελικόπτερο στη θάλασσα ...




ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !

Free Spider

Free Spider 2005 (v. 1.7)

Free Spider 2005 screenshot
Free Spider 2005 screenshot Free Spider 2005 screenshot Free Spider 2005 screenshot

Free Spider 2005 includes five great solitaire games Coleopter, Simple Simon, Spider, Spider One Suit, and Spider Two Suits. Free Spider 2005 features a winning layout, fast gameplay, rich sounds, extensive options, an autoplay option, and quality help. Each game has more than nine trillion (9,999,999,999,999) possible games to play, so the game remains fresh no matter how many times you play. You also can customize the decks and the backgrounds
License: Free

Το καλύτερο Navigation system αυτοκινήτου

Το καλύτερο Navigation system αυτοκινήτου είναι εδώ !

Και σε πολύ καλή τιμή !
Σωστός ο παίκτης ?

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

Uno V1.4


UNO v.1

Synopsis: Uno is the PC version of the classical card game, where you play with computer players. You can choose between two to four players, use standard rules or repeat draw etc.

Writes settings to: None

How to extract: Download the stand-alone EXE file to a folder of your choice. Launch the program by double-clicking on uno.exe.

License: Freeware

Γαλλία - Εγκαίνια έκθεσης «Άθως, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Θησαυροί του Αγίου Όρους»

της Ολυμπίας Τσίπηρα (MΠΕ)

Με πολύ θερμό τρόπο ο δήμαρχος των Παρισίων Μπερνάρ Ντελανόε, καλωσόρισε σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, την υπουργό εξωτερικών κ. Ντορα Μπακογιάννη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης «Άθως, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Θησαυροί του Αγίου Όρους», στο Μουσείο του Πετί Παλέ.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αγαπητή κ. Μπακογιάννη, Σεβασμιότατε, να ξέρετε ότι αποτελεί τεράστια τιμή για το Παρίσι η παρουσία σας σήμερα και η μοναδική αυτή έκθεση», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η έκθεση του Πετί Παλέ αποτελεί «μια παγκόσμια πρώτη» αφού πολλά πολύτιμα αντικείμενα για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν έξω από το Άγιο Όρος.

«Από σήμερα - είπε - έχουμε να μοιρασθούμε στο Παρίσι κάτι μοναδικό, που προέρχεται από έναν πολιτισμό που πλούτησε την Ευρώπη και τον κόσμο».

Για τον δήμαρχο των Παρισίων, είναι πολύ σημαντική: «στον ταραχώδη 21ο αιώνα που ζούμε, η θέση που δίνουμε στον πολιτισμό, στην μεταβίβαση της γνώσης και στην ομορφιά».

Βλέπω αυτήν την έκθεση, είπε, «ως ένα μήνυμα ελπίδας. Όταν οι πολιτισμοί επικοινωνούν μεταξύ τους, όταν υπάρχει ανταλλαγή και συνεργασία ανάμεσα στους πολιτισμούς, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να κτίσουμε από κοινού ένα μέλλον αντάξιο των προγόνων μας».

Μετά τον δήμαρχο των Παρισίων τον λόγο πήρε η υπουργός εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται «για πρώτη φορά 60 ιερά αντικείμενα και λειτουργικά μοναδικής αξίας, που δεν έφυγαν ποτέ από το Άγιο Όρος και εκτίθενται σήμερα στο κοινό», γεγονός σημαντικό ιδιαίτερα για «το γυναικείο κοινό», για το οποίο η έκθεση αυτή αποτελεί την μοναδική ευκαιρία.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα υπουργό η επιλογή των αντικειμένων έγινε με βάση την άμεση σχέση τους με τις αρχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καθώς μεγάλος αριθμός αυτών είναι αυτοκρατορικά δώρα.

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, είπε, είναι αυτή που ενίσχυσε και διεύρυνε τον ιστορικό ρόλο του Άθω, ως εγγυητή του λειτουργικού και των αξιών της Ελλάδας και του Βυζαντίου.

Η υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «οι θησαυροί αυτοί ανήκουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και αποτελούν αναπόσπαστο κεφάλαιο της ιστορίας της γηραιάς ηπείρου».

Αναφερόμενη τέλος στην ιδιαίτερα θετική συνεργασία με το Μουσείο του Πετί Παλέ η υπουργός ανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο του 2010 η Αθήνα θα φιλοξενήσει την έκθεση «Παρίσι 1900, αρτ νουβό και μοντερνισμός» σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη.

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

"Προσθαλάσσωση" CHINOOK

CHINOOK ΣΕ ΠΛΟΙΟ (ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ)...



ΦΟΒΕΡΟ Ε?

Patience V1.01

ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ...

Patience V1.01

download Patience

Synopsis: Patience is a massive Solitaire gaming suite. With over 200 different games, sound effects, dynamic animations, high scores and plenty of customizability, this one is a must-have for any solitaire enthusiast.

Writes settings to: Application Folder

How to extract: Download the installer and extract to a folder of your choice. The program files are located in the {app} folder. Launch the program by double-clicking Patience.exe.

License: Freeware

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2009

Στείλτε ένα μήνυμα φωτός!

Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε πως η ιθύνουσα τάξη, αλλιώς μπουρζουαζία, έχει «χιούμορ». Απέραντο, διονυσιακό και ανθρωποβόρο. Διότι πώς αλλιώς συμβαίνει σήμερα, 28 του Μάρτη, να γιορτάζει επιτοπίως και διεθνώς, τη διεθνή μέρα της γης, του περιβάλλοντος δηλαδή, και να μας καλεί το βράδυ και για μια ώρα να σβήσουμε τα φώτα, ώστε υπό το φως των κηρίων ν’ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στη μάνα-γη;

Ποιοι ηγούνται της γεωσωστικής σταυροφορίας; Ο Λάτσης που αμολάει τα καραβολύματα μεσοπέλαγα (έπνιξαν οι σεντίνες τα νησιά), η Βαρδινογιάννενα που στα «βωβά» χτίζει την Αθήνα, ο δήμαρχος Κακλαμάνης, ο επονομαζόμενος και Ομέρ-Πριόνης, ύστερα από την επιχείρηση να μετατρέψει τα πάρκα σε γκαράζ, η Γιάννα Αγγελοπούλου που κρέμασε ένα γκρι σύννεφο πάνω από την Ελευσίνια γη, ο γέροντας Παπούλιας, ο Αλαφούζος. Μαζί τους κάτι υπάλληλοι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (τρόπος του λέγειν, αναγνώστη, μη θυμώνεις), που τα παίρνουν χοντρά από παντού και προβάλλονται ως το εναλλακτικό σενάριο απέναντι στην πολιτική. Μία από αυτές, το Δεκέμβρη που πέρασε, σκούπιζε επιδεικτικά και αδέξια, ως ήταν φυσικό, το Σύνταγμα ύστερα από μία μεγάλη πορεία.

Τι θέλουν, όμως, ν’ αποδείξουν οι «φίλοι της γης», οι φωτοσβέστες; Πως λαός και Κολωνάκι έχουν ίδιες ευθύνες για το περιβάλλον και πως οφείλουμε όλοι μαζί να συναισθανθούμε αυτή την ευθύνη. Έστω και για λίγο, υπερταξικά, να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη. Με χορηγούς τις βιομηχανίες που παράγουν λάμπες μικρής καύσης. Με το ΙΚΕΑ, πρωτοπόρο τον Μίνωα Κυριακού, την κυβέρνηση και την πράσινη ανάπτυξη-αντιπολίτευση.

Καμία συνευθύνη, καμία ταύτιση. Είναι σαν να λέμε πως χειροκροτούμε το συνέδριο των λύκων με θέμα τη... διάσωση των προβάτων.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το βράδυ «τσίτα» τα φώτα. Ανάψτε και τα εφεδρικά, τους φακούς, το τζάκι, τη σόμπα! Να φωταγωγηθεί το σύμπαν!

Τρίτη, Μαΐου 05, 2009

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ
μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.
Δηλαδή : εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις
να χρησιμοποιήσεις
( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και
ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και
όχι το υπόλοιπο.
Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2009

Α. Γκιουλ: Μόνο η Τουρκία κάνει θυσίες για το Κυπριακό

Το Κυπριακό δημιουργεί πρόβλημα συνοχής και συνεργασίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ένα πρόβλημα ωστόσο για το οποίο δεν ευθύνεται η τουρκική πλευρά, ισχυρίζεται ο Αμπντουλά Γκιουλ.

Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

«Αν πρόκειται να γίνει κάποια χειρονομία προς επίλυση του Κυπριακού νομίζω ότι αυτή πρέπει να γίνει προς την Τουρκία και όχι από την Τουρκία», δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Αμπντουλά Γκιουλ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσθέτει ότι η χώρα του είναι αυτή που έχει κάνει τη μεγαλύτερη στρατηγική συνεισφορά και τις μεγαλύτερες θυσίες στην προσπάθεια λύσης, «όχι οι άλλοι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει ότι ως υπουργός Εξωτερικών τόνιζε στους συναδέλφους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, ώστε να μην «δηλητηριάσει» στο μέλλον σημαντικά θέματα στρατηγικής. Σημειώνει ότι το Κυπριακό δημιουργεί πρόβλημα συνοχής και συνεργασίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ένα πρόβλημα ωστόσο για το οποίο δεν ευθύνεται η τουρκική πλευρά, όπως ισχυρίζεται.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θεωρεί ότι τα χρονικά περιθώρια για τις συνομιλίες που αποσκοπούν στη διευθέτηση του προβλήματος εκπνέουν, ο κ. Γκιουλ απαντά ότι «η Τουρκία επιθυμεί σοβαρά τη λύση, κάτι που όπως λέει απέδειξε το 2004, όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το δημοψήφισμα». Αφού διερωτάται τι άλλο μπορούσε να κάνει η Άγκυρα, προσθέτει ότι στη νέα προσπάθεια για λύση η Τουρκία στηρίζει πλήρως τον κ. Ταλάτ. «Όταν το πρόβλημα λυθεί, πιστεύουμε ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και ολόκληρη η Κύπρος θα αποτελέσουν ακόμα ένα στυλοβάτη της Ε.Ε.», σημειώνει ο κ. Γκιουλ, καταλήγοντας ότι η αξιοπιστία της Τουρκίας πάνω σε αυτό το θέμα έχει αποδειχθεί.

Υπόθεση Ράσμουσεν

Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει «επικίνδυνες» τις επικρίσεις που δέχθηκε η Άγκυρα όσον αφορά στις ενστάσεις της στην τοποθέτηση του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Όπως σημειώνει ο Αμπντουλά Γκιουλ, «η Τουρκία ούτε εκβίασε ούτε προέβαλε παράλογες απαιτήσεις», γεγονός που κατά τον ίδιο δεν δικαιολογεί τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν από ευρωπαϊκές χώρες.

www.kathimerini.gr

Τροχονόμοι μαθαίνουν μπαλέτο !

Τροχονόμοι, στην Ρουμανία, παρακολουθούν μαθήματα μπαλέτου με σκοπό να γίνουν οι κινήσεις τους πιο χαριτωμένες!

Περίπου 20 αστυνομικοί, στην πόλη Timisoara, θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπαλέτου που παραδίδονται από δυο επαγγελματίες χορευτές!

«Βλέπουμε αυτή την κίνηση ως τον τρόπο που θα κάνει του τροχονόμους μας να φαίνονται καλύτερα στον δρόμο,» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας κύριος Dorel Cojan.

Ο ένας εκ των δυο δασκάλων, κύριος Sorin Baltica, που εργάστηκε για 27 χρόνια στη Όπερα της Ρουμανίας, είπε ότι το θεωρεί θετική κίνηση και είναι ευτυχής που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

«Δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ ότι θα έκανα μαθήματα μπαλέτου. Όμως αφού μας είπαν να διδαχτούμε ας κάνουμε το καλύτερο για να είμαστε ευπρεπείς όταν βγούμε στους δρόμους,» είπε ένας από τους τροχονόμους ο κύριος Ciprian Lascu.

www.kazam.gr

Ένα "τρελό" αρχείο word !

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ WORD (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ flash player animation) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΕΔΩ:




ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ WORD, ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

http://rapidshare.com/files/228544223/One_of_the_coolest_emails_I_have_ever_seen.doc

Κυριακή, Μαΐου 03, 2009

Απειλή και όχι λύση η πυρηνική ενέργεια

Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών επαναφέρει στο προσκήνιο ως «λύση» την πυρηνική ενέργεια, με το επιχείρημα ότι δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα κατά την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Ωστόσο οι μνήμες από ατυχήματα όπως αυτό του Τσερνομπίλ το 1986 (από το οποίο συμπληρώνονται 23 χρόνια) ή από την Τοκαϊμούρα της Ιαπωνίας το 1999 είναι ακόμα ζωντανές, ενώ οι χώρες αυτές εξακολουθούν να μετρούν θύματα και σοβαρά ασθενείς.

Η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη και ακριβή, τονίζεται σε έκθεση του WWF σχετικά με τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από την πυρηνική ενέργεια που κυκλοφόρησε με αφορμή την επέτειο των 23 χρόνων από την επέτειο του ατυχήματος στο Τσερνομπίλ.

«Η ανθρωπότητα υφίσταται ακόμη και σήμερα τις τραγικές συνέπειες του Τσερνόμπιλ. Αυτή η καταστροφή προκάλεσε την έκλυση 6,7 εκ. τόνων ραδιενεργών υλικών, που διαχύθηκαν σε όλη την Ευρώπη, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως ο αριθμός των θυμάτων, ούτε και εκείνος των ανθρώπων που πρόκειται να αποβιώσουν ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους στο ραδιενεργό ‘νέφος’. Ενδεικτικά, μελέτη των επιστημόνων Ίαν Φέρλυ και Ντέϊβιντ Σάμερ εκτιμά ότι περίπου 30.000 – 60.000 επιπλέον άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας αυτού», σημειώνεται στην έκθεση του WWF.

Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, η πυρηνική ενέργεια επιχειρείται να εμφανιστεί ως ‘πράσινη’ και φθηνή. Και όμως, η παραγωγή μιας κιλοβατώρας ηλεκτρισμού από πυρηνική ενέργεια κοστίζει 15,31 σεντς, ενώ το αντίστοιχο κόστος για τα αιολικά είναι μόλις 8,91 σεντς, και για τη γεωθερμία 10,19.

«Η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει για τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε, πάντα στη βάση της αρχής της προφύλαξης. Δυστυχώς, όμως, το πέρασμα του χρόνου αμβλύνει τις μνήμες του Τσερνόμπιλ και αφήνει χώρο σε ολίγους να αναστήσουν μια επικίνδυνη και ακριβή τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρισμού» τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ένα ακόμα στοιχείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι πυρηνικές μονάδες σε σχέση με κάθε άλλη τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρισμού από ενεργειακές πηγές.

«Ενδεικτικά, για κάθε παραγόμενη τεραβατώρα (TWh) η πυρηνική ενέργεια προσφέρει μόλις 75 θέσεις εργασίας, τη στιγμή που η αιολική ενέργεια προσφέρει τουλάχιστον 918 και τα φωτοβολταϊκά τουλάχιστον 29.500».

Η απειλή είναι ακόμα ζωντανή

Πριν από 23 χρόνια, τη νύχτα της 26ης Απριλίου του 1986, οι εργαζόμενοι στην νυχτερινή βάρδια του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ είχαν λάβει ειδικές οδηγίες από τη Μόσχα να κάνουν ένα πείραμα. Γι’ αυτό αποσύνδεσαν όλα τα συστήματα ασφαλείας. Η αλυσιδωτή αντίδραση που ακολούθησε ήταν ανεξέλεγκτη. Στης 1:21 π.μ. το μπλοκ 4 του αντιδραστήρα εξερράγη, εκτινάσσοντας στον αέρα 30 με 40 φορές περισσότερη ραδιενέργεια τις βόμβες της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι.

Ο αέρας μετέφερε αμέσως τα ραδιενεργά σύννεφα στην Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία. Πάνω από 8.000.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Μακρινές χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Πολωνία και η Βουλγαρία εκτέθηκαν σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Όπως αναφέρει έκθεση της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, «οι περισσότεροι από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Τσερνομπίλ συνέχισαν να λειτουργούν για αρκετά χρόνια μετά το ατύχημα. Ο τελευταίος έκλεισε το 2000».

Η περιοχή σήμερα έχει διαιρεθεί σε ζώνες, ανάλογα με τα επίπεδα της μόλυνσης. Η ζώνη 1 εκκενώθηκε. Στους κατοίκους της ζώνης 2 έγιναν επίμονες συστάσεις να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ απαγορεύεται η εγκατάσταση νέων κατοίκων. Στη ζώνη 3 επιτρέπεται να εγκατασταθούν νέοι κάτοικοι, καθώς και να επιστρέψουν οι παλιοί.

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα, μένουν μακριά», σημειώνεται στην έκθεση της Greenpeace. «Οι μολυσμένες εκτάσεις (18.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης και 40% των δασών της Ουκρανίας) θα παραμείνουν έτσι για εκατοντάδες χρόνια. Πολλοί από τους κατοίκους, όμως, εξακολουθούν να τρώνε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα περιβόλια τους. Έτσι ο οργανισμός τους απορροφά ραδιενεργά στοιχεία πέντε φορές περισσότερο από το αποδεκτό όριο. Μόνο το 5% των παιδιών του Τσερνομπίλ είναι υγιή».

Για το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων Πρασσίνων, το μήνυμα «Κάλιο ενεργοί παρά ραδιενεργοί» παραμένει επίκαιρο πάντα. Όπως σημειώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, «τo πυρηνικό λόμπι αντεπιτίθεται εκμεταλλευόμενο την ανησυχία του κόσμου για την κλιματική αλλαγή. Προσπαθούν έτσι να εμφανίσουν την πυρηνική ενέργεια ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όμως, η πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση, είναι πρόβλημα! Οι εναλλακτικές λύσεις είναι εδώ. Ο άνεμος, ο ήλιος, η βιομάζα αποτελούν καλούς πρεσβευτές συνεργασίας σε μια εποχή που χρειάζεται να απεξαρτηθούμε από τις συγκεντρωτικές μορφές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και το ουράνιο».

Η Ελλάδα

Οι Έλληνες είναι διαχρονικά αντίθετοι στη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της PublicIssue με τίτλο «Οικολογικό Βαρόμετρο 2009», το 83% των Ελλήνων παραμένουν αντίθετοι στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και μόνο το 13% τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής.

Ωστόσο δεν έχουν λείψει και οι φωνές εκείνων που σκέφτονται την πυρηνική ενέργεια ως πιθανή λύση και για τη χώρα μας. Όπως τονίζει η πρόσφατη έκθεση του WWF με τίτλο «Πυρηνική Ενέργεια: Επικίνδυνη και Ακριβή», ««θέσεις, όπως αυτές της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, που σπεύδει να υπερασπιστεί τη χρήση πυρηνικής ενέργειας χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και χωρίς να απαντά στους προβληματισμούς για τους εξαιρετικά σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που επιφυλάσσει είναι τουλάχιστον ανεύθυνες».

Όπως σημειώνει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Ελλάς, στη χώρα μας, οι δεσμεύσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για αποκλεισμό ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας και οι αντίστοιχες δεσμεύσεις σχεδόν όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφύγει σε μια επικίνδυνη, όσο και ακριβή, λύση.

Χώρες που επενδύουν στην πυρηνική ενέργεια

(Ποσοστό συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρισμού)

Λιθουανία 77,7%
Γαλλία 77,1%
Βέλγιο 59,3%
Σλοβακία 53,6%
Βουλγαρία 44,1%
Ουκρανία 43,5%
Σουηδία 43,0%
Ουγγαρία 39,0%
Ελβετία 37,1%
Σλοβενία 36,8%
Ν.Κορέα 36,6%
Αρμενία 30,7%
Φινλανδία 30,4%
Γερμανία 29,9%
Ιαπωνία 29,8%
_________________
tanea.gr