Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

Το Skoda Yeti «Αυτοκίνητο του 2010»

Το Skoda Yeti «Αυτοκίνητο του 2010»

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου, το Skoda Yeti ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2010» για την Ελλάδα από μια επιτροπή 20 αυτοκινητικών συντακτών (μεταξύ των οποίων και συντάκτες του περιοδικού «Αυτοκίνητο» της «Καθημερινής»), που βραβεύει κάθε χρόνο το νέο μοντέλο που θεωρεί πως προάγει περισσότερο την ιδέα της αυτοκίνησης, όπως αυτή είναι αντιληπτή στη χώρα μας.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 11 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην τελική φάση, από 32 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά τη χρονιά που πέρασε. H διαδικασία της τελικής επιλογής περιλαμβάνει μυστική ψηφοφορία με ψηφοδέλτια, στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των αυτοκινήτων της τελικής φάσης.

Ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει τα 6 πρώτα σύμφωνα με την κρίση του, θέτοντας κατά σειρά αξιολόγησης τον αριθμό από το 1 ώς το 6 και ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο σε σφραγισμένο φάκελο μέσα στην κάλπη. Η βαθμολογία που αντιστοιχεί σε αυτή την αξιολόγηση είναι 8, 6, 4, 3, 2, 1 βαθμοί.

Τα ψηφοδέλτια της φετινής ψηφοφορίας ανοίχτηκαν παρουσία του γενικού γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΠΑ Ιωάννη Αναγνωστόπουλου. Σύμφωνα με το άθροισμα των βαθμών που αντιστοιχούσαν σε κάθε αυτοκίνητο, η τελική κατάταξη είναι η εξής:

Στον νικητή και στους εκπροσώπους των εταιρειών που διαθέτουν τα άλλα 10 μοντέλα της τελικής φάσης προσφέρθηκαν έπαθλα που κατασκευάστηκαν από τον οίκο Ζούλοβιτς. Τιμώμενος καλεσμένος ήταν ο σχεδιαστής Σωτήρης Κωβός, ο οποίος μίλησε για τις σχεδιαστικές τάσεις που επικρατούν σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, συγκρίνοντάς τες με αυτές του παρελθόντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου