Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Νέες κινητοποιήσεις των δικηγόρων Θεσσαλονίκης και αναβολές


24ωρη αποχή των δικηγόρων την Πέμπτη.

Για νέες κινητοποιήσεις - πέραν τη σημερινής 24ωρης αποχής - προειδοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Μανώλης Λαμτζίδης, εφόσον δεν παύσουν οι διώξεις σε βάρος τεσσάρων συνδικαλιστών δικηγόρων, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου.

Οι διωκόμενοι δικηγόροι - ένας από αυτούς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου - είχαν ζητήσει, το Μάρτιο του 2008, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής αποχής για το ασφαλιστικό, την αναβολή εκδίκασης υπόθεσης στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έστειλε τα πρακτικά στην Εισαγγελία, από την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και τελικά ασκήθηκαν διώξεις εναντίον των τεσσάρων δικηγόρων. Την υπόθεση, που είναι στο ανακριτικό στάδιο, χειρίζεται πταισματοδίκης.

«Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η αποχή δικηγόρων αποτελεί σημαντικό λόγο για αναβολή ποινικών δικών. Οι συνάδερφοι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν το δικαστήριο, απλώς διαμαρτυρήθηκαν στα πλαίσια της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λαμτζίδης.

Για στοχοποίηση του δικηγορικού κόσμου, «επειδή διεκδικεί και ενοχλεί», μίλησε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Κοτζαμανίδης.

Στο μεταξύ, τη δυσφορία των δικηγόρων προκάλεσε απόφαση της επιτροπής διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, να ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παραχώρηση του υπαίθριου πάρκινγκ, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο, στους δικαστές και το διοικητικό προσωπικό κι όχι στους δικηγόρους, οι οποίοι μέχρι σήμερα νοικιάζουν το χώρο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου