Σάββατο, Απριλίου 11, 2009

Ερευνάται συμμετοχή του Ρ. Ντενκτάς στην Εργκένεκον

Η «γενική εισαγγελία» του ψευδοκράτους ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς και του Ντερβίς Έρογλου.

Αντιπαραθέσεις πυροδότησε μεταξύ των τουρκοκυπριακών κομμάτων και πολιτικών η έρευνα που άρχισε η «γενική εισαγγελία» του ψευδοκράτους εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς και του πρώην «πρωθυπουργού», Ντερβίς Ερογλου, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμιξη στην τουρκική παραστρατιωτική οργάνωση Εργκένεκον.

Η έρευνα άρχισε ύστερα από αίτημα του «πρωθυπουργού» Φερντί Σογιέρ με αφορμή έγγραφο το οποίο μαρτυρεί παρέμβαση της οργάνωσης Ερκένεκον στις «εκλογές» του 1998, με τη διοχέτευση 20 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ του κόμματος του Ντερβίς Ερογλου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ότι αισθάνθηκε ανατριχίλα όταν πληροφορήθηκε όλα όσα σχετίζονται με την Κύπρο στις ανακρίσεις για την Εργκένεκον.

Από την πλευρά του, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου χαρακτήρισε βρώμικο πολιτικό παιγνίδι τις κατηγορίες που αναφέρονται στην οικονομική του ενίσχυση από την Εργκένεκον. Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι η πραγματική παρέμβαση, έγινε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες στις «εκλογές» του 2003 και του 2005.

Ο Ραούφ Ντενκτάς αρνείται κάθε ανάμιξη, δηλώνοντας ότι το έγγραφο που επικαλέστηκε ο Φερντί Σογιέρ δεν αναφέρεται στον ίδιο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου