Δευτέρα, Απριλίου 13, 2009

Καταδίκες για παιδοφιλία σε Φιλανδία και Σουηδία

Προαναγγελία «συγκλονιστικής» έρευνας για παιδοφιλία σε όλη την Ιρλανδία τα τελευταία λίγα έτη.

Τριανταενάχρονος καταδικάστηκε σήμερα, χωρίς αναστολή, σε φυλάκιση 20 μηνών, επειδή ασελγούσε σε δύο ανήλικους ηλικίας 13 και 15 ετών, μεταδόθηκε στα ΜΜΕ στο Ελσίνκι χωρίς αποκάλυψη του ονοματεπώνυμου του καταδικασθέντος. Ας σημειωθεί ότι στη Φινλανδία, σήμερα, οι σεξουαλικές σχέσεις από τον νόμο επιτρέπονται από το 16ο έτος της ηλικίας.

«Τα δύο αγόρια παραπονούνταν στο περιβάλλον τους ότι είχαν άγχος και κατάθλιψη», πριν τελικά να εκμυστηρευτούν τις σεξουαλικές σχέσεις με τον καταδικασθέντα άντρα, αναφέρεται επίσης στα ΜΜΕ του Ελσίνκι. Διαρρέει ότι ο καταδικασθείς ανήκε σε «δίκτυο», μέλη του οποίου είχαν σχέσεις με...66 ανηλίκους, συνολικά.

Και στη Στοκχόλμη μεταδόθηκε, σήμερα, ότι 30χρονος αστυνομικός καταδικάσθηκε-με πιθανολογούμενο δικαίωμα έφεσης-σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή για πέντε χρόνια, από το 2001 ως το 2006, ασελγούσε σε δύο ανήλικα αδέλφια. Η καταδίκη αυτή απαγγέλθηκε στο Φαλούν, στο κέντρο της Σουηδίας. Ένα πρόστιμο 130 χιλιάδων κορώνων-περίπου 12 χιλ.ευρώ-"συνοδεύει» την ανωτέρω καταδίκη.

Τέλος, στα ΜΜΕ στο Δουβλίνο αναφέρεται, σήμερα, ότι η Αρχιεπισκοπή Δουβλίνου πρόκειται να δημοσιεύσει έρευνα, που θα «συγκλονίσει» για περιπτώσεις παιδοφιλίας. «Τέτοια πράγματα δεν έχουν αντιμετωπίσει, εδώ και πολλά χρόνια» σχολίασε προεξαγγελτικά ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής του Δουβλίνου. «Θα δοκιμάζουμε ζωηρή έκπληξη», πρόσθεσε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η έρευνα αφορά περιπτώσεις παιδοφιλίας «σε όλη την Ιρλανδία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η εκκλησιαστική επιτροπή ερευνούσε στην Ιρλανδία ήδη από το 2006, το ζήτημα αυτό, διέρρευσε στον Τύπο. Μία μεγάλη επίσημη έρευνα, στο ίδιο θέμα, έχει διενεργηθεί για τις δεκαετίες 1936-1996.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου