Πέμπτη, Απριλίου 30, 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ

ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΗ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, Ή ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

ΕΔΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ.

Μια αντζέντα για το PC σας

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΠΙΑ, ΚΛΙΚ ΣΤΟ LINK (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ

Organizer_-_Essential_PIM


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΤΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ...

ΕΙΝΑΙ PORTABLE (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ...

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Διαγραφή αρχείων με ασφάλεια

ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ...
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ...

Eraser - erase files and folders

Eraser Setup (32bit)

Eraser Setup (64bit)

Eraser is an advanced security tool (for Windows), which allows you to completely remove sensitive data from your hard drive by overwriting it several times with carefully selected patterns. Works with Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP, Vista, Windows 2003 Server and DOS.
Eraser is Free software and its source code is released under GNU General Public License.

The patterns used for overwriting are based on Peter Gutmann's paper "Secure Deletion of Data from Magnetic and Solid-State Memory" and they are selected to effectively remove magnetic remnants from the hard drive.

Other methods include the one defined in the National Industrial Security Program Operating Manual of the US Department of Defence and overwriting with pseudorandom data. You can also define your own overwriting methods. Erase files and folders securely.

Online δίκες !

Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, θα προχωρήσει σε online διεξαγωγές δικών...Το πρωτότυπο πρόγραμμα με την ονομασία JusticeLink θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Στο πλαίσιό του, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης θα συνδέονται σε ένα bulletin board και θα αντιπαραθέτουν τα επιχειρήματά τους, τα οποία θα αποστέλλονται στη συνέχεια στους δικαστές με e-mail.

Σύμφωνα με τη Syndey Morning Herald, οι δικαστές θα εκδίδουν τις αποφάσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Η υλοποίηση του σχεδίου θα κοστίσει περίπου 48 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει εκατοντάδες ώρες δικαστικών ακροάσεων [και κατ' επέκταση θα μειώσει τα υπέρογκα κόστη των συμβατικών διαδικασιών]. Αν και κατά την αρχική εφαρμογή του συστήματος, οι υποθέσεις που θα εξετάζονται θα είναι ως επί το πλείστον πλημμελήματα, αναμφισβήτητα πρόκειται για το πρώτο βήμα για μια πιο high tech Θέμιδα.

Τρίτη, Απριλίου 28, 2009

Οι Πειρατές του Ίντερνετ δεν το βάζουν κάτω

Εκστρατεία στο Διαδίκτυο υπέρ της δημοφιλούς ιστοσελίδας «Τhe Ρirate Βay», που δικτυώνει εκατομμύρια ανθρώπους για να κατεβάζουν δωρεάν ταινίες και μουσική

«Όπως σε όλες τις καλές ταινίες του Χόλιγουντ, οι ήρωες χάνουν στην αρχή αλλά κερδίζουν μια επική νίκη στο τέλος». Έτσι απάντησαν μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας τους «Τhe Ρirate Βay» (ΤΡΒ) οι τέσσερις Σουηδοί ιδρυτές της στην απόφαση του δικαστηρίου που, την περασμένη εβδομάδα, τους επέβαλε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία του θεάματος πανηγύριζε- ήταν μια σπάνια νίκη κατά της πειρατείας. Για όσο διαρκέσει.

Click here to see a large version

Τι άλλαξε; Όχι πολλά. Το site παραμένει ανοιχτό.

Μάλιστα την ώρα που ανεγνώσθη η απόφαση του δικαστηρίου, 10 εκατομμύρια χρήστες ήταν απασχολημένοι στο site: κατέβαζαν μουσική και ταινίες. Λίγο αργότερα, αρκετοί πάροχοι Ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος της Σουηδίας, Τelia Solana, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το site και θα προστατεύσουν και τους πελάτες τους από ενδεχόμενες διώξεις, σβήνοντας αρχεία από τα sites που επισκέφτηκαν.

Η έφεση δεν άργησε να ασκηθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα η καταδίκη των τεσσάρων να ακυρωθεί, αφού αποκαλύπτεται ότι ένας από τους δικαστές είναι μέλος πολλών ενώσεων για την προστασία των συγγραφικών δικαιωμάτων, μαζί με εκπροσώπους της βιομηχανίας της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η όλη υπόθεση μπορεί έτσι εν τέλει να ενισχύσει την εκστρατεία για ελεύθερη διάθεση προγραμμάτων, μουσικής, ταινιών, παιχνιδιών και βίντεο. Αυτό μαρτυρά και το κύμα αλληλεγγύης που ακολούθησε μετά την απόφαση και εξελίχθηκε σε μια ηχηρή διαμαρτυρία. Σε γνωστά blogs και δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης η δικαστική απόφαση ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.

Στο Facebook το γκρουπ «ελευθερώστε το Ρirate Βay» έφτασε μέσα σε λίγες ημέρες να αριθμεί 126.000 μέλη, ενώ το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου των Σουηδών «πειρατών» δέχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά 210.000 επισκέψεις.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  ContentSegment_11015761$W200_H0_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpg Εμφανίσεις:  15 Μέγεθος:  9,0 KB
Οι μηνύσεις.
Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν οι μηνυτές τους, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος (όπως Warner Βros, Fox Μovies, Sony Μusic και ΕΜΙ) είναι το ΤΡΒ να συνεχίζει να διευρύνει τη βάση των υποστηρικτών του. Ωστόσω τουλάχιστον 15.000 νέα μέλη καλωσόρισαν από τότε που καταδικάστηκαν οι Φρέντρικ Νέιζ, Γκόντφριντ Σβάρτλομ Βαργκ, Πίτερ Σούντε Κολμισόπι και Καρλ Λούντστρομ.

Εκτός από το γεγονός όμως ότι το site έγινε περισσότερο γνωστό, λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, η παρέα των τεσσάρων δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των χρηστών του ενισχύθηκε.

Πείσμωσαν οι χρήστες, καθώς είδαν τη δίκη ως το θέατρο μιας ιδεολογικής και νομικής μάχη για τον έλεγχο του Ίντερνετ. «Όλο και μεγαλώνει το κοινωνικό κίνημα που διαμορφώνεται στη Σουηδία γύρω από αυτό.

Και ξεπερνά το κατέβασμα δωρεάν μουσικής και ταινιών. Περιλαμβάνει ανθρώπους που νοιάζονται για τη νομοθεσία περί παρακολούθησης και που νιώθουν ότι το Ίντερνετ δημιουργήθηκε από κυβερνήσεις και εταιρείες, όχι από τον απλό άνθρωπο.

Τo ΤΡΒ κερδίζει», όπως επισημαίνει στην «Guardian» ο Ντάνιελ Γιόχανσον, αναλυτής Ίντερνετ και μουσικής από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι «Τimes», η βιομηχανία του θεάματος σχεδιάζει να προσβάλει στα δικαστήρια την ανταλλαγή αρχείων, και προετοιμάζεται για έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ.

Πηγή: Τα ΝΕΑ (www.inout.gr)

Κλέφτης αποκοιμήθηκε στο κρεβάτι των θυμάτων !

Η αστυνομία, στην Μαλαισία, συνέλαβε ένα κλέφτη που εισέβαλε σε ένα σπίτι για να το διαρρήξει και αποκοιμήθηκε στο...κρεβάτι των θυμάτων τρώγοντας κουλουράκια! Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, κύριος V. Sathya, στην πολιτεία Terengganu, είπε στους αστυνομικούς πως ο 9-χρονος γιος του μπήκε στο δωμάτιο του και έπαθε σοκ όταν είδε τον άγνωστο άντρα να κοιμάται στο κρεβάτι του!

«Έβαλε τις φωνές και έτρεξε έξω από το δωμάτιο του. Ακόμη και τότε ο διαρρηκτής δεν ξύπνησε ενώ στο χέρι κρατούσε μια τσάντα της συζύγου μου,» είπε ο κύριος Sathya.

Ο διαρρήκτης μάλιστα είχε φάει όλα τα κουλουράκια που είχε φτιάξει η σύζυγος για την «Chinese New Year» γιορτή την επόμενη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν έπειτα από το κάλεσμα των ιδιοκτητών ξύπνησαν και συνέλαβαν τον «υπναρά» κλέφτη!


Δευτέρα, Απριλίου 27, 2009

"Καλή" προσγείωση



Κυριακή, Απριλίου 26, 2009

Μια φορά και έναν καιρό ...

Μια φορά και έναν καιρό εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο μόλις 48 ετών Kαραμανλής. Μέγας αντίπαλός του ο Παπανδρέου, ο οποίος όταν ήταν 42 ετών (νεότατος και εκείνος) είχε αναλάβει το υπουργείο Παιδείας για δύο χρόνια.

Ο Καραμανλής κυβέρνησε για περίπου τρία χρόνια και στη συνέχεια έκανε εκλογές.

Τις κέρδισε, παρά το γεγονός ότι εισήλθαν στη Βουλή πέντε κόμματα, παρά το γεγονός ότι η κρατική μηχανή είχε αποδειχθεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα και παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο με την ανεξέλεγκτη διαχείριση εκ μέρους των ασφαλιστικών οργανισμών των αξιογράφων τους.
Στην αντιπολίτευση ο Βενιζέλος άρχισε να ανεβάζει τους τόνους κατά του Παπανδρέου αμφισβητώντας ανοικτά την πρωτοκαθεδρία του.
Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την Αθήνα για υπερβολικά οικονομικά και πολιτικά ανοίγματα προς τη Μόσχα. Παράλληλα στην Τουρκία κέρδιζαν τις εκλογές οι δυνάμεις τις οποίες το στρατιωτικό κατεστημένο χαρακτήριζε ύποπτες για υπερβολική ανοχή στην ισλαμική θρησκευτική παράδοση.

Μπερδευτήκατε κάπως;

Για όσους δεν κατάλαβαν, αναφέρομαι στη δεκαετία του 1950 (κι όμως ναι!).

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Γεώργιο Παπανδρέου και στον Σοφοκλή Βενιζέλο. Αναφέρομαι, επίσης, στις πλημμύρες και στους σεισμούς του Βόλου (που κατέστρεψαν το μουσείο του), στην επίσκεψη (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) του τότε υπουργού Εξωτερικών της ΕΣΣΔ Ντιμίτρι Σεπίλοφ και στην επικράτηση του Αντνάν Μεντερές (τον οποίο αργότερα κρέμασαν οι στρατηγοί) στην Τουρκία.

Σας θυμίζω ότι από το 1957, με ειδικό νόμο της χρονιάς εκείνης, η Τράπεζα της Ελλάδος παρέχει υπηρεσίες θεματοφύλακα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, χωρίς όμως στις εν λόγω υπηρεσίες να συμπεριλαμβάνονται η αξιολόγηση της επένδυσής τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ή ο έλεγχος των τιμών.

Σας θυμίζω ακόμη ότι το 1958 εκπροσωπήθηκαν πέντε κόμματα στην ελληνική Βουλή: η ΕΡΕ, το Κόμμα των Φιλελευθέρων, η ΕΔΑ, η Ενωσις Λαϊκού Κόμματος και η Προοδευτική Αγροτική Δημοκρατική Ένωσις.

Τι καταλαβαίνετε;



Φαίνεται ότι μαζί με τη ζωή μας που κύκλους κάνει, σύμφωνα με ένα δημοφιλές τραγούδι, κάνει κύκλους και η πολιτική ζωή...

Θυμάστε την ελληνική ταινία με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο,
κομματάρχη σε κάποιο νησί, που ακουγόταν το σύνθημα "νέοι άντρες στη Βουλή";
Επίκαιρο;
Παραφράστε το όπως νομίζετε ... αλλά ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Σάββατο, Απριλίου 25, 2009

Αφαίρεσαν σφαίρα μετά από 70 χρόνια !

Ένας 88-χρονος, βετεράνος του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης μια σφαίρας από...τον ωμό του επτά δεκαετίες αργότερα. Ο κύριος Faustino Olivera αναρρώνει στο νοσοκομείο Barbastro, στην νότια Ισπανία, έπειτα από την επιτυχή επέμβαση που υποβλήθηκε.
Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν αφαίρεσαν την σφαίρα που είχε εκτοξευθεί από το όπλο μάρκας Mauser 98. Ο κύριος Olivera θυμάται σαν σήμερα την ημέρα που είχε πυροβοληθεί κατά την διάρκεια της μάχης του Ebro.
«Μας είχαν στήσει ενέδρα σε ένα αγρόκτημα, ήταν 11 Νοεμβρίου του 1938 και ώρα 2 το μεσημέρι. Εκεί δέχθηκα την σφαίρα,» είπε ο ηλικιωμένος άντρας.
Ο κύριος Olivera ανέφερε πως πριν από δυο χρόνια είδε ένα λίπωμα στο ωμό του και πίστευε πως ήταν απλώς μια κύστη.
Όταν άρχισε να πονά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ανακάλυψαν πως μέσα στο ωμό του υπήρχε ακόμη η σφαίρα και αποφάσισαν να του την αφαιρέσουν.

www.kazam.gr

Μια χειραψία του έσωσε την ζωή !

Η ζωή ενός άντρα, στην Μεγάλη Βρετανία, σώθηκε όταν αντάλλαξε μια χειραψία με γιατρό και διαγνώστηκε πως έχει...ένα θανατηφόρο όγκο. Ο κύριος Mark Gurrieri εργάζονταν σε εστιατόριο όταν ένας γνωστός του τον σύστησε στον γιατρό Chris Britt.
Κατά την χειραψία ο γιατρός αισθάνθηκε το μεγάλο, σαν σφουγγάρι χέρι του άντρα καθώς και τα μεγάλα σε μέγεθος χαρακτηριστικά του προσώπου του ως σύμπτωμα «ακρομεγαλίας» δηλαδή ενός όγκου στην βάση του μυαλού που είναι θανατηφόρος!
Ο κύριος Gurrieri υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο 2 εκατοστών!
«Η μητέρα μου πιστεύει πως ο γιατρός Chris Britt είναι ο φύλακας άγγελος μου. Θα μπορούσα να χάσω την όραση μου η ακόμα και την ζωή μου εάν δεν το προλάβαινα,» είπε ο κύριος Gurrieri.

www.kazam.gr

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

Ατομικό ρολόι !

Αμερικανοί φυσικοί παρουσίασαν ένα νέο είδος ατομικού ρολογιού το οποίο λειτουργεί παγιδεύοντας άτομα μέσα σε...φως και δεν χάνει δευτερόλεπτο ακόμα και για περισσότερο από 200 εκατ. χρόνια. Το πειραματικό ρολόι, που παρουσιάζεται στο περιοδικό Science, ξεπερνά σημαντικά σε επιδόσεις το επίσημο ατομικό ρολόι του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), το οποίο υπόσχεται να δείχνει το χρόνο με ακρίβεια δευτερολέπτου για 80 εκατ. χρόνια.

Το μυστικό για να βελτιώσει κανείς την ακρίβεια ενός ρολογιού είναι να αυξήσει τη συχνότητα των «χτύπων», εξηγεί στο Reuters ο Γιον Γε, δημιουργός της συσκευής στο Κοινό Ινστιτούτο Εργαστηριακής Αστροφυσικής, μια συνεργασία του NIST με το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.
Το νέο ρολόι είναι τόσο ακριβές επειδή «χτυπά» 400 τρισ. φορές το δευτερόλεπτο.
Ρολόγια τέτοιας ακρίβειας είναι απαραίτητα σε συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, στις τηλεπικοινωνίες, σε οπλικά συστήματα ακριβείας αλλά και σε διαστημικές αποστολές στο βαθύ διάστημα.
Αντί για εκρεμές, η νέα συσκευή περιέχει μερικές χιλιάδες άτομα στρόντιου, τα οποία αιωρούνται παδιδευμένα μέσα σε πλέγματα από ακτίνες λέιζερ. Η διάταξη αυτή επιτρέπει τη μέτρηση των ενεργειακών μεταπτώσεων στα άτομα.

«Ουσιαστικά μετράμε την ενεργειακή δομή του ατόμου» εξηγεί ο Γε. «Μετράμε πώς τα ηλεκτρόνια πραγματοποιούν μεταπτώσεις ανάμεσα σε δεδομένα επίπεδα ενέργειας».
«Αυτή είναι η χρονική κλίμακα που φτιάχτηκε από το Σύμπαν. Είναι πολύ σταθερή».

Το επίπεδο ακρίβειας του ρολογιού εκτιμήθηκε σε σύγκριση με ένα άλλο ατομικό ρολόι, το οποίο βασίζεται σε ιόντα ασβεστίου και δίνει εξαιρετικά ακριβείς χρονομετρήσεις, για σύντομο όμως χρονικό διάστημα.
Πατά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του, το ρολόι στροντίου ακόμα δεν φτάνει σε ακρίβεια τον απόλυτο πρωταθλητή, ένα ρολόι υδραργύρου που αναπτύχθηκε στο ίδιο εργαστήριο το 2006 και μένει ακριβές για 400 εκατ. χρόνια.
Το μειονέκτημα εκείνου του ρολογιού είναι ότι περιέχει μόνο ένα άτομο υδραργύρου και γι' αυτό δίνει σχετικά ασθενές σήμα. Ο Γε εκτιμά τώρα ότι η δική του προσέγγιση θα αποδειχθεί ακριβέστερη αλλά και πιο αξιόπιστη.

www.kazam.g

ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ !!!


Από τη μια τρομοκρατούμε τα παιδιά που επιτελούν κοινωνικό έργο και προσφέρουν αφιλοκερδώς στο κοινωνικό σύνολο και τους αναγκάζουμε να κλείσουν κι από την άλλη κλέβουμε την δουλειά τους και την πουλάμε σαν δική μας. Μάλιστα, ΚΥΡΙΟΙ.

Γνωρίζετε βέβαια οτι πριν από ένα εξάμηνο την πέσανε με εξώδικα στην ομάδα του www.greektvsubs.com, τρομοκρατώντας τους και αναγκάζοντας τους να σταματήσουν τη διανομή υπότιτλων στα ελληνικά που έφτιαχναν οι ίδιοι και αφορούσαν κυρίως σε σήριαλ τα οποία δεν προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση.

ΤΟΤΕ, ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΗΣΑΜΕ ΠΟΙΟΝ ΖΗΜΙΩΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ. Η ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ- ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΤΛΕΙ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΙΡΙΑΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ (ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ) ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙ-ΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SΙΤΕ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ (ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΔΙΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ www.adslgr.com, ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ! ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ FOXLIFE, ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ www.greektvsubs.com».



ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ www.greektvsubs.com ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ «ΣΗΜΑΔΙΑ» ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΛΕΝΕ, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΘΥΜΑ;

Πηγή: HITECH Μάϊος 2009 τεύχος 148
www.inout.gr

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  tcpmp_gora_playback_subtitles_2.jpg Εμφανίσεις:  702 Μέγεθος:  27,2 KB Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  subs1.jpg Εμφανίσεις:  6775 Μέγεθος:  246,9 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  subs2.jpg Εμφανίσεις:  6609 Μέγεθος:  240,3 KB

Πέμπτη, Απριλίου 23, 2009

Xρειαζόμαστε τους κάδους απορριμμάτων ?

Συγνώμη αυτό δεν το είναι απαράδεκτο?

Μόλις οι εργαζόμενοι του δήμου άδειασαν τους κάδους απορριμμάτων, αυτός (αυτή) ο εντελώς μαλ...κας ρίχνει τα σκουπίδια του ΕΞΩ από τον άδειο κάδο για να παίξουν τα αδέσποτα σκυλάκια.

Χρειαζόμαστε τους κάδους απορριμμάτων τελικά ή υπάρχουν για διακόσμιση?

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια τιμωρία για αυτούς?

Ή αν υπάρχει επιτέλους να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος?
Παρακαλώ αντιδράστε στο φαινόμενο....


Ο Sun In Clouds είπε...

Νομίζω πως αν κάποιοι δεν πάθουν, δεν πρόκειται να μάθουν. Ίσως αν κάποιος έπαιρνε τη σακούλα με τα σκουπίδια από το δρόμο, τους χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού τους και την άδειαζε σε αυτό, καταλάβαιναν κάτι. Ένα άλλο μέτρο είναι να κάνουν υποχρεωτική κοινωνική εργασία, για 10 μέρες στην καθαριότητα. Όταν θα μαζεύουν τις σακούλες σκουπιδιών που άλλοι τις πετάνε έξω από τους κάδους, ίσως καταλάβουν.



Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

Πωλούν λαχνούς με έπαθλο θέσεις σε νεκροταφείο !

Οι αξιωματούχοι μιας πόλης στην Ιταλία πωλούν λαχνούς με έπαθλο θέσεις στο τοπικό νεκροταφείο. Στο νεκροταφείο...της πόλης Marino δεν υπάρχουν πλέον κενές θέσεις με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να δημιουργήσουν ένα έκτακτο νεκροταφείο που θα φιλοξενεί 48 τάφους! Όμως οι υπεύθυνοι της πόλης φοβούμενοι ότι μπορεί να υπάρξουν δωροδοκίες για να εξασφαλιστούν θέσεις αποφάσισαν να διεξάγουν λοταρία! Με την διεξαγωγή της δημόσιας λοταρίας δίνουν την ευκαιρία στους νικητές να εξασφαλίσουν μια σίγουρη θέση! Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το νέο νεκροταφείο της πόλης που θα φιλοξενεί 1.000 θέσεις αλλά στο μεσοδιάστημα οι αποθανόντες είχαν συσσωρευτεί.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε δραστικά μέτρα. Η κατάσταση είχε ξεφύγει,» είπε ο υπεύθυνος του νεκροταφείου κύριος Mario Granata.

www.kazam.gr

Μπορείτε να πληρώσετε τα χρωστούμενα με το αίμα σας !

Οι φορολογικές αρχές, στην Πολωνία, δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους της χώρας να πληρώσουν τα χρωστούμενα...με το αίμα τους! Κάθε δωρεά σε τράπεζα αίματος της χώρας θα δίνει το δικαίωμα στους κατοίκους να εκπίπτουν 50 ευρώ από τα χρήματα που χρωστάνε στην εφορία! Οι δωρητές θα πρέπει να λαμβάνουν πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιείται η αιμοδοσία και θα το αποστέλλουν στον έφορο για να αφαιρείται το χρηματικό πόσο από τις όφειλες τους!

«Έμαθα για το μέτρο από ένα φίλο μου λογιστή και ξεκίνησα να δίνω αίμα. Έκτοτε έχω δώσει τρεις φορές,» είπε η αιμοδότης κυρία Dariusz Gryka.

www.kazam.gr

Κρίθηκαν ένοχοι οι «πειρατές» του Διαδικτύου


Ένοχοι (πρωτόδικα μόνο, ελπίζω) οι κατηγορούμενοι στη δίκη ενός από τα πιο γνωστά «πειρατικά» site.

Ένοχοι κρίθηκαν οι τέσσερις άνδρες που δικάστηκαν σε μια από τις πιο πολύκροτες δίκες του χώρου της πειρατείας λογισμικού. Πρόκειται για τον 30χρονο Φρέντρικ Νέιτζ, τον 24χρονο Γκότφριντ Σβάρτχολμ και τον 30χρονο Πέτερ Σούντε, που έχουν ιδρύσει την ιστοσελίδα The Pirate Bay, όπως και τον 48χρονο Καρλ Λούντστρομ, ο οποίος κατηγορείται ότι επένδυσε κεφάλαια στην ιστοσελίδα. Κατηγορούνταν για γενικευμένη παράνομη διακίνηση λογισμικού μέσω του Ίντερνετ. Μιλάμε για τους «ιδιοκτήτες» του site Pirate Bay: μια ιστοσελίδα ανταλλαγής δεδομένων μέσω της διάθεσης torrents, η οποία είχε ιδρυθεί το 2003 από τον οργανισμό εναντίον του copyright, Piratbyran - ωστόσο τα πέντε τελευταία χρόνια ελέγχεται από απλούς χρήστες που ενεργούν αυτόνομα.

Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι από το σουηδικό δικαστήριο και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης ο καθένας και στην απόδοση αποζημίωσης ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες οι οποίες θεωρείται πως επλήγησαν από τη δραστηριότητα του site.

Η δίκη αυτή, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές στον αγώνα της πολιτιστικής βιομηχανίας κατά της πειρατείας στο Ίντερνετ και διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Η τεχνολογία torrent επιτρέπει το διαμοιρασμό μικρών τμημάτων αρχείων (για παράδειγμα μιας ταινίας) ανάμεσα σε χρήστες που τα έχουν και σε χρήστες που τα χρειάζονται. Το Pirate Bay δίνει απλά τους συνδέσμους προς τα torrents, τα οποία δεν παραβιάζουν κάποιου είδους copyright - απλά δίνουν έναν τρόπο «άντλησης» δεδομένων από κάποιους που ήδη τα έχουν αποκτήσει μέσω παράνομων (πειρατικών) μεθόδων. Οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών κινηματογράφου, μουσικής και ηλεκτρονικών παιχνιδιών επιζητούσαν αποζημιώσεις που ανέρχονταν περίπου σε 14 εκατομμύρια δολάρια.

Το Pirate Bay εδρεύει στη Σουηδία, της οποίας η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία του. Ωστόσο, ασφυκτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να επέμβουν. Η κατηγορία εναντίον των τεσσάρων ανδρών ήταν «συνέργεια στη διάθεση/διακίνηση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα». Μια δεύτερη κατηγορία, αυτή της «συνέργειας στην παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων» απορρίφθηκε νωρίς στη δίκη. Η βασική άμυνα των τεσσάρων ή΄ταν η νομιμότητα των ενεργειών τους υπό το σουηδικό νόμο: παρέχουν μια υπηρεσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε νόμιμα είτε παράνομα.

«Δεν μοιραζόμαστε αρχεία, εμείς απλά δίνουμε συνδέσμους (links) προς ήδη διαθέσιμο υλικό. Από αυτή την άποψη, δεν διαφέρουμε από την Google» είπε ένας από τους κατηγορουμένους, ο Πέτερ Σούντε, ο οποίος πριν την έκδοση της ετυμηγορίας συμπλήρωνε πως ακόμα και αν κριθούν ένοχοι, το Pirate Bay θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Αναμένεται να υποβληθεί έφεση από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

(κι εμείς ευχόμαστε "καλή λευτεριά" στα παληκάρια, που τόσα έχουν προσφέρει...)

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC, ΑΡ

Τρίτη, Απριλίου 21, 2009

Βρήκε το πορτοφόλι του μετά από 46 χρόνια !

Ένας άντρας, από την Μεγάλη Βρετανία, έσμιξε ξανά με το πορτοφόλι του, που είχε χάσει το 1962, όταν το βρήκε η αστυνομία και τον ειδοποίησε να το παραλάβει! Ο κύριος Ron Russell, δεν πίστευε στα μάτια του όταν βρήκε μέσα άθικτες τις φωτογραφίες των παιδιών του καθώς και δικές του από όταν ήταν φαντάρος! «Είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν θυμόμαστε εάν υπήρχαν χρήματα μέσα και ούτε θυμάται που το έχασε,» είπε η σύζυγος του Pauline.

Το πορτοφόλι το βρήκε ένας κύριος το 1962 αλλά δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να το παραδώσει στις αρχές και το ανακάλυψαν τα παιδιά του όταν έφυγε από την ζωή και καθάριζαν το σπίτι του! Η αστυνομία εντόπισε τον 81-χρονο κύριο Ron Russell που ζει πλέον σε γηροκομείο χτυπημένος από την ασθένεια Parkinson. «Ήταν υπέροχο το συναίσθημα που τον βρήκαμε και του το παραδώσαμε,» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Humberside, κύριος Mark Holland.

«Είπα στο εαυτό μου ότι πρέπει να συνεχίζω να ζω την ζωή μου,» είπε δεσποινίς Ashleigh Morris με πολύ αισιοδοξία!

www.kazam.gr

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα παγωμένοι?

Ναι, αυτό έγινε τουλάχιστον μία φορά, το χειμώνα του 1911 το γνωστό σε όλους θέαμα ήταν "λίγο" διαφορετικό! και ιδού οι αποδείξεις:


Δευτέρα, Απριλίου 20, 2009

ΧΡIΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



ΧΡIΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

____________________________________________________________________

ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ! (Ή ΑΠΑΤΗ?)


ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ Ε ?



ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο www.katagelies.gr/katagelies/
Ρίξτε μιά ματιά εδώ:
http://www.katagelies.gr/katagelies/content/view/709/212/

Έγινε αλλεργική στο νερό !

Μια νεαρή κοπέλα, στην Αυστραλία, δεν μπορεί να κολυμπήσει, η να κάνει μπάνιο επειδή είναι αλλεργική στο νερό! Η δεσποινίς Ashleigh Morris, είναι ακόμη αλλεργική και στο ίδιο της τον ιδρώτα αφού της δημιουργεί εξανθήματα! Η 19-χρονη, από την Melbourne, έγινε αλλεργική στο νερό όταν πήρε μια μεγάλη δόση πενικιλίνης στην ηλικία των 14 ετών! Η νεαρή φοιτήτρια έγινε ένα στα περίπου πέντε άτομα στον κόσμο που πάσχουν από την ανίατη ασθένεια Aquagenic Urticaria. Αναγκάζεται συνέχεια να κρατά ομπρέλα, να βάζει σεντόνι ανάμεσα σε αυτήν και τον φίλο της για να αποφύγει τον ιδρώτα και μένει στο σπίτι όταν κάνει ντους μέχρι να φύγουν τα εξανθήματα!

www.kazam.gr

Κυριακή, Απριλίου 19, 2009

Απέσπασε χρήματα για να κηδέψει τον πατέρα που δεν ...

Μία γυναίκα 31 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, εξαπάτησε το αυστραλιανό δημόσιο και απέσπασε χιλιάδες δολάρια, ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας της κάηκε κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η Κάλι Αν Μέρφι έλαβε πέντε χιλιάδες δολάρια για να «κηδέψει» τον πατέρα που δεν είχε.

Επίσης, προσπάθησε να αποσπάσει άλλες δέκα χιλιάδες δολάρια ως «πυρόπληκτη».

Συνελήφθη, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και η δίκη της καθορίστηκε για τις 14 Απριλίου.
«Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Προσέφερα αντικείμενα και προσωπική εργασία στους πυρόπληκτους. Απλώς την ημέρα εκείνη δεν είχα πάρει τα φάρμακά μου», δικαιολογήθηκε κλαίγοντας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

Μηλιές: Ξεκινά και πάλι τις διαδρομές του ο «Μουντζούρης»

της Π. Γιούλτση (ΜΠΕ)

Έχει κλείσει αισίως τα 106 χρόνια, έχει μόνο ένα αδελφάκι στο Βέλγιο και τα δυο τους αποτελούν τα μοναδικά «εξηντάρια» στην Ευρώπη. Πρόκειται για το τρενάκι του Πηλίου, το θρυλικό «Μουντζούρη» που κατασκευάστηκε το 1903 από τον Ιταλό μηχανικό, Εβαρίστο Ντε Κίρικο και στις γραμμές του, πλάτους μόλις εξήντα εκατοστών, μετέφερε επιβάτες και εμπορεύματα από το Βόλο μέχρι τις Μηλιές. «Το τρενάκι του Πηλίου ήταν τότε το μοναδικό μέσο μεταφοράς και συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Λειτούργησε ανελλιπώς μέχρι το 1971, οπότε και διακόπηκε η λειτουργία του, καθώς σταδιακά αντικαταστάθηκε από το αυτοκίνητο», αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μηλεών, κ. Νίκος Σγαρδώνης.

Ο ίδιος θυμάται: «Ως μαθητής ταξίδευα συνέχεια με το τρενάκι. Όποτε ψιλόβρεχε ή έπεφτε χιόνι οι σιδηροτροχιές γλιστρούσαν. Κατεβαίναμε με τα άλλα παιδιά από το τρένο δήθεν για να το "σπρώξουμε". Το "παιχνίδι" ολοκληρωνόταν, όταν ξανανεβαίναμε στο βαγόνι εν κινήσει». Στον πόλεμο του ’40, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν το τρένο για τις μεταφορές τους, ενώ κατά την αποχώρησή τους ανατίναξαν μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου, που αργότερα αποκαταστάθηκε. Τις ιστορίες του «Μουντζούρη» διηγούνται σήμερα στους ταξιδιώτες οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, καθώς το 1995 ξαναλειτούργησε το τρενάκι, για τουριστικούς λόγους αυτή τη φορά. Τα βαγόνια που δρομολογήθηκαν είναι τα παλιά υπάρχοντα βαγόνια, ενώ τις διαδρομές ξεκίνησαν οι ατμομηχανές «Μηλιές» και «Ιάσων», που είχαν διασωθεί. Αργότερα, το 2000 αντικαταστάθηκαν από ντιζελομηχανές, προκειμένου τα ταξίδια να γίνονται ασφαλέστερα και γρηγορότερα. Κάθε Απρίλιο ξεκινούν τα δρομολόγια από τα Ανω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα μέσα από ένα φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερης ομορφιάς. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των τουριστών είναι μεγάλο, ενώ η γραμμή είναι βιώσιμη για την Τρενοσέ που έχει αναλάβει τη λειτουργία του. «Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν φέτος στις 11 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, τα Σαββατοκύριακα ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του τρένου από συλλόγους, τουριστικά γκρουπ μέχρι και πρεσβείες. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εκτελούνται δρομολόγια καθημερινά. Η σεζόν ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, για λόγους συντήρησης και καιρικών συνθηκών», αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος της γραμματείας του Γραφείου Προσωπικού της Τρενοσέ, κ. Αθανάσιος Λιβεράνος. «Το πηλιορείτικο τρενάκι είναι σήμερα ιστορικό - διατηρητέο μνημείο. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που ταξιδεύει σε γραμμές εξήντα εκατοστών. Ένα παρόμοιο τρενάκι υπάρχει μόνο στο Βέλγιο, από όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για να μεταφερθεί εκεί ο "μουντζούρης". Οι αρμόδιοι όμως του ΟΣΕ δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Το κράτησαν στην Ελλάδα και το συντηρούν για να λειτουργεί, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι», προσθέτει ο κ. Σγαρδώνης.

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2009

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

____________________________________________________________________


Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Σαακασβίλι στη Γεωργία

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σαακασβίλι για αυταρχισμό, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Η Γεωργία προετοιμάζεται σήμερα Πέμπτη για μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, που έχει ενισχυθεί μετά τον καταστροφικό πόλεμο με τη Ρωσία τον περασμένο χρόνο.
Ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα ότι δεκάδες οπαδοί του συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, παραμονή των σημερινών διαδηλώσεων, αλλά η αστυνομία διέψευσε την πληροφορία. Το κόμμα Δημοκρατικό Κίνημα-Ενωμένη Γεωργία της πρώην συμμάχου του Σαακασβίλι, Νίνο Μπουρζανάντζε, ανακοίνωσε ότι περίπου 60 οπαδοί του συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Ρουστάβι, νοτιοανατολικά της Τιφλίδας.
«Σχεδίαζαν να έρθουν σήμερα στην Τιφλίδα για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Κατούνα Ιβανισβίλι. «Δεν αληθεύει», διέψευσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Σότα Ουτιασβίλι. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σαακασβίλι για αυταρχισμό, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες είχε υποσχεθεί το 2003 με την Επανάσταση των Ρόδων, η οποία τον έφερε στην εξουσία σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία. Ο πόλεμος τον Αύγουστο, στη διάρκεια του οποίου η Ρωσία κατέστειλε την επίθεση της Γεωργίας στην αποσχισθείσα δημοκρατία της Νότιας Οσετίας και έστειλε άρματα μάχης σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Τιφλίδα, ενίσχυσε τους επικριτές του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος έχει διαπράξει πάρα πολλά σφάλματα ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία ως το 2013. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, από τις τάξεις της οποίας έχουν αποστατήσει πολλοί, εκτιμούν ότι 150.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις και ότι αυτές θα συνεχιστούν μέχρι ο πρόεδρος Σαακασβίλι, 41 ετών, να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Στη διάρκεια της νύχτας, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκατοντάδες αστυνομικοί με πλήρη εξοπλισμό εισήλθαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Έχουμε θέσει ως στόχο την απομάκρυνση από την εξουσία του σημερινού παράνομου προέδρου και θα τον πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαλομέ Ζουραμπισβίλι. «Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα διαλυθεί μέχρι να παραιτηθεί ο Σαακασβίλι». Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η απογοήτευση κινδυνεύει να οδηγήσει σε ταραχές. Οι ίδιοι αμφισβητούν την ενότητα της αντιπολίτευσης, τη δύναμη της ηγεσίας της και το επίπεδο της υποστήριξης που διαθέτει εκτός Τιφλίδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δωδεκάχρονος κινέζος επαγγελματίας ζιγκολό με ...

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ερευνά την περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού, το οποίο είχε 'ανεβάσει' στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του και πρόσφερε τον εαυτό του ως "ζιγκολό" για γυναίκες έως και 45 ετών!Το αγόρι χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο 'Μικρός Λιουνγκ' και πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες σε "γυναίκες μεταξύ 10 και 45 ετών", σε ένα φόρουμ γνωριμιών ενηλίκων, γράφει η εφημερίδα Hong Kong Standard.Σ' αυτή την περίεργη αγγελία, η οποία περιλάμβανε και φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων, ο 12χρονος δήλωνε χριστιανός και προσφερόταν να "κάνει έρωτα" σε κορίτσια και γυναίκες έναντι 450 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (58 δολάρια ΗΠΑ).Εξοργισμένοι χρήστες δημοσίευσαν στο διαδίκτυο τα προσωπικά στοιχεία του αγοριού και απείλησαν να τον αναφέρουν στο σχολείο όπου φοιτά. Η ταυτότητα του αγοριού αποκαλύφθηκε με μία διαδικασία γνωστή στην Κίνα ως "ανθρώπινη μηχανή αναζήτησης", όπου οι χρήστες του διαδικτύου κινητοποιούνται και συλλέγουν πληροφορίες για να εντοπίσουν ένα πρόσωπο.Αφού αποκαλύφθηκε, το αγόρι έκανε έκκληση στο διευθυντή και τους καθηγητές του να μην αποβάλουν από το σχολείο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση, αλλά ότι δεν έχει πραγματοποιήσει καμία σύλληψη, ούτε έχει απαγγείλει κατηγορίες.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ

Avast Antivirus Home Edition (the best)

ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙVIRUS (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΚΑΙ FREE ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

avast Antivirus 4 Home - Greek version (31.10 MB)

Complete antivirus software for free
avast! antivirus Home Edition represents the best FREE antivirus protection currently available on the market. This edition is FREE OF CHARGE for non-commercial & home use only. Both of these conditions should be met! If you are not a home user or if you use your computer for business purposes, we offer a wide range of more suitable products providing higher data security, starting with avast! Professional Edition.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ...(σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε δει την παρακάτω εικόνα)

Ιός ωρολογιακή βόμβα θα «σκάσει»...

Μολυνθήκατε ή όχι διαβάστε για να ξέρετε...

Πάντως το Avast δεν είχε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ιό...


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.
Μήνες τώρα οι ειδικοί παρακολουθούν έναν περίεργο ιό να διαδίδεται και να κατακτά τον κόσμο. Κανείς δε ξέρει ποιος τον έφτιαξε ή τι έχει σκοπό να κάνει. Το μόνο που ξέρουν είναι ι ότι αύριο, πρώτη Απριλίου, ο ιός θα «καλέσει» τον εντολέα του για να πάρει εντολή για το τι πρέπει να κάνει. Ο ιός λέγεται Conficker και η απειλή του είναι τόσο μεγάλη που η Microsoft τον έχει προκηρύξει με $250,000, καλεί όποιον έχει πληροφορίες για αυτόν να τις δώσει. Μην περιμένετε αύριο, προστατέψτε...τον υπολογιστή σας με τις οδηγίες που δίνει η Microsoft παρακάτω :
Protect yourself from the Conficker computer worm?

Win32/Conficker.B might spread through file sharing and via removable drives, such as USB drives (also known as thumb drives). The worm adds a file to the removable drive so that when the drive is used, the AutoPlay dialog will show one additional option.
The Conficker worm can also disable important services on your computer.
In the screenshot of the Autoplay dialog box below, the option Open folder to view files — Publisher not specified was added by the worm. The highlighted option — Open folder to view files — using Windows Explorer is the option that Windows provides and the option you should use.
If you select the first option, the worm executes and can begin to spread itself to other computers.


The option Open folder to view files — Publisher not specified was added by the worm.